Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Lancome Color Design Eyeshadow Palette / Color Du Jour - Daylight - Gaze - Lezard



tüy toplayıcı fırça seti

lancome-color-design-eyeshadow-palette-color-du-jour-daylight-gaze-lezard
Lancome Color Design Eyeshadow Palette Color Du Jour - Daylight - Gaze - Lezard

Far kalitesini merak ederek (çok uzun süre önce) edindiğim ve günlük makyaja çok hitap ettiğini düşündüğüm bu paletin ismi Lancome Color Design Eyeshadow Palette. İçerisindeki kendisini en çok sevdiren bir far rengi var ki o da Color Du Jour farı. Paletteki farlar tek tek ayrı şekilde de satıldığı için beğendiğiniz bir farı ayrı da edinebilirsiniz. 3 farklı far yapısını (metalik, mat ve ışıltılı) bir arada sunan Lancome Color Design Eyeshadow Palette / Dörtlü Far Paleti 'nin detayları şu şekilde :



Tanıtıyor olduğum bu far paleti, Lancome far paletlerinin minyatürü, yani tadımlık boylarından birisi. Ancak farlar kolay bitmeyen makyaj malzemeleri olduğu için hatrı sayılır süre sizinle olan beraberliğini sürdürüyor. Bana kalırsa farların minik satışı markalarda yaygınlaşmalı. Hem böylece merak edip denemek istediklerimizi evde bizi bekleyen farları küstürmeden daha gönül rahatlığıyla alırız, hem de fiyatları cüzdanımızı yakmadan daha cazip hale gelir. Bu far paletindeki renklerin hepsi ayrı ayrı satılıyor. Eğer gün gelir de Color Du Jour farının benimle tamamen vedalaştığını görürsem, tereddüt etmeden tekli (mono) olan halini alırım.


Palette dört far bulunuyor, bu renklerin isimleri ve yapıları sırayla :

swatches-lancome-color-design-eyeshadow-palette-color-du-jour-daylight-gaze-lezard
Lancome Color Design Eyeshadow Palette Color Du Jour swatches - Daylight - Gaze - Lezard

Lancome Color Du Jour Eyeshadow : Paletin yıldızı diyebilirim. En farklı renk duruşuna sahip bu farın yapısı metalik. Mürdüm/patlıcan moru arasındaki bu farın en güzel özelliği sadece rengi değil, ayrı bir hava estiren içerisindeki bakır yansımalara sahip olması rengi özel kılıyor. Aynı zamanda içerisinde bir parça da kızıllık barındırıyor. Çoğu ten rengine hitap edebileceğini düşünüyorum. Yapısı biraz sertçe. Bu sertliği, yabancı makyaj bloglarında eleştirilen taraf olmuş ama ben gayet de sevdim. Çünkü çok yumuşak farları sevemiyorum. Çok çabuk dağılıp kontrolü zorlaştırıyor. Böylesi orta sertlikte bir far benim için harika. Eğer biterse, düşünmeden yenilerim. Sıcak tonlu, yansımalı mürdüm arıyorsanız, hiç kaçırmayın derim.


Lancome Daylight Eyeshadow : Daylight ise mat bir beyaz rengi. Yapısı kremsi gibi dursa da göze sürüldüğünde biraz kireç gibi pütür pütür kalıyor. Mat beyaz farlara özel bir sevgim olmadığı ve çoğu paletin içerisinde de olmazsa olmaz şeklinde yer aldığı için, fazla önemsemediğim bir far. Yapısı biraz daha güzel olsa, daha kullanışlı bulurdum.


Lancome Gaze Eyeshadow : Paletin tek ışıltılı farı olan Gaze, altın ışıltıları olan bir şeftali renginde. Çok tatlı ve günlük olarak rahatlıkla kullanabilecek doğal bir tonda. Işıltısı öyle abartı değil, aksine çok çok hafif şekilde. Çoğu göz makyajında aydınlatıcı şeklinde göz pınarlarına ve kaş altına uygulanabileceği gibi renklerin birbirine geçişini de yumuşatıyor. Aynı zamanda alt kirpik çizgisine de bir kalem fırça yardımıyla sürülebilir yanı var. Tek eksi yanı, Daylight kadar olmasa da bu far da kireçli bir yapıya sahip.


Lancome Lezard Eyeshadow : Tamamen mat yapıda olan Lezard farı ise artık üretim dışı olan bir far. Paletin en az renk veriş özelliğinde olması yönüyle üretimden kalkmasının isabetli bir karar olduğunu bana düşündürüyor. Gerçi renk veriş konusunda cimriliği olsa da sürümü gayet yumuşak. Gözün dış V kısmına ve katlanma bölgesine uygulanması fena durmuyor ama kat uygulama istiyor, özellikle dumanlı göz makyajlarında tercih edilebilir ancak gerçekten pigmentsiz bir farı kullanışlı bulmuyorum. Pahalı bir marka farın hakkını verebilmeli.


Sonuç olarak bu paletteki yer alan farların tekli satın alınmasına değen iki far var. İlki Color Du Jour Eyeshadow, diğeri ise Gaze. Şeftali tonları artık her markada rahatlıkla bulunduğu için Gaze 'yi eleyebilirsiniz,
ama Color Du Jour = ♥


Yorum Gönder

0 Yorumlar