Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları : Başlıktaki Türkçe Karakterlerini Düzenlemenin 3 Yolu



tüy toplayıcı fırça seti

makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-basliktaki-turkce-karakterleri-duzenleme


Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları yazı dizimde bu sefer, konu başlıklarındaki Türkçe harflerin internette yarattığı azizlikten ve bunu nasıl devre dışı bırakacağımdan bahsetmek istiyorum. Bugünkü vereceğim tüyo, Türk güzellik bloglarının hemen hemen %98 'nin uyguladığını görmediğim bir ipucu. Uzun bir süredir bu yöntemi kullanmaktayım ve oldukça da faydasını gördüm. Bu önemli ipucunu, bloglarına içerik üretip, ürettiklerini şekillendirmeyi isteyenler için yapılması gerekenlerden. O halde başlayalım ☺ :


İnternet dünyası Türkçe olarak şekillenmediği için bu bazen Türkçe sitelere sorun yaratıyor. Sonuçta bizler de bloglarımızı Türkçe yazdığımız için bu sorundan etkileniyoruz. Öncelikle bu sorunun nasıl olduğunu daha açık şekilde ifade etmem için ufak bir örnek vermek istiyorum.


Diyelim ki siz "Yaz Makyaj Favorileri" diye bir konu yaptınız ve blog panelinde yayın oluşturduğunuz alandaki konu başlığınızı da bu şekilde attınız. "Yaz Makyaj Favorileri" kelimelerinde Türkçe'ye özgün web dünyasına aykırı hiçbir harf yok. Yazıyı yayınladığınızda konunun linki " yaz-makyaj-favorileri.html " şeklinde olacaktı. Bunda sorun yok.


Ama örneğin konunuz "Kış Makyaj Favorileri" olsaydı, o zaman konu url linkiniz "ks-makyaj-favorileri.html" olacaktı. Ks ne? Siz "kış" yazdınız. Aradaki harfi ne oldu?


Bir başka örnekte, "Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?" olsun. Siz eğer konunuzu direkt yayınlarsanız o şu şekilde linklenir "Cilt-Bakm-Nasl-Yaplr?" Aradaki -ı harfleri nereye kayboldu böyle?


Bu şekildeki oluşan problemler için 3 çözüm yolu vardır.

 Başlıktaki Türkçe Karakterlerini Düzenlemenin 1.Yolu 

makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-basliktaki-turkce-karakterleri-duzenleme
Büyük harf kullanmak en doğal çözüm sağlar. Büyük harf kullananlar bunu bilmeden aslında doğru yapar. Yani başlıklarınızda tüm harfleri büyük yapmanız faydalıdır. Büyük harf kullandığınızda Türkçe karakterler kullanılsa bile otomatik olarak düzeltilerek linkiniz oluşturulur.


 Başlıktaki Türkçe Karakterlerini Düzenlemenin 2.Yolu 

makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-basliktaki-turkce-karakterleri-duzenleme


Bu yöntem, benim kullandığım yöntemdir. Blog konununuzu hazırladığınız yayın sayfanızın sağ tarafındaki "Etiketler - Program Yap - Kalıcı Bağlantı - Konum..." gibi düzenleme araçlarının olduğu kısımdan 3.sıradaki "Kalıcı Bağlantı" yı seçiyoruz.

makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-basliktaki-turkce-karakterleri-duzenleme




Ardından kalıcı bağlantı seçeneklerden bize sunulan iki tanesinden alt sıradaki "Özel Kalıcı Bağlantı" olanını seçiyoruz.

makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-basliktaki-turkce-karakterleri-duzenleme



Hemen aşağısındaki boş kutucuğa kendimiz konu linkini nasıl gözükmesini istiyorsak öyle yapıyoruz. Benim önerim, konu başlığınızdaki ile aynı ile yapmanızdan yana ama bazen tamamen farklı şekilde de (yine konuyla bağlantılı olacak şekilde) yapılabilir. Yaparken dikkat etmeniz gereken tek şey, Türkçe harflerini kullanmamanız ve arada tire işareti yani "-" kullanarak kelimeleri bölmeniz. Örneğin "Bakım Ürünleri Yorumlarım" yazarken "bakim-urunleri-yorumlarim" şeklinde yapmalısınız.


Başlıktaki Türkçe Karakterlerini Düzenlemenin 3.Yolu :

Son yöntem ise, önce doğru linkteki gibi olacak olanı konu başlığına yazıp, konunuzu normal şekilde yayınlayın. Örneğin : "Kis Mevsiminde Cilt Bakim Urunlerim ve Yorumlari" diye başlığınızı yazın ve konuyu yayınlayın. Konunuz yayınladıktan peşi sıra tekrar düzenleyin ve konu başlığını herkesin anlayacağı şekilde "Kış Mevsiminde Cilt Bakım Ürünlerim ve Yorumları" diye düzeltin. Önce diğerini yapıp yayınladığınız için o esas alınır ve linklendirmesi otomatik olarak oyle kalır. Sonrasındaki konu başlık düzeltmeleri kalıcı linklendirmeye etki etmediği için orada istediğiniz şekilde oynama yapabilirsiniz.


Ve sonuçta, blogdaki konu linkinin görünen hali doğru şekildedir :

▼  ▼  ▼

makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-basliktaki-turkce-karakterleri-duzenleme



Blog konularımızın doğru linklendirme yöntemleri bu kadardı. Umarım blog yazarları için faydalı bir konu olmuştur. Linklerimizdeki Türkçe karakterleri düzenleme, bu yazı dizisinde bahsettiğim diğer tüyolarla birlikte oldukça yarar sağlayacaktır, blogunuz arama motorlarında eskisinden çok daha fazla yer alacak ve doğal olarak blogda daha çok izleyiciye sahip olacaksınız. Kaliteli içerik blogun en temeli, onu doğru sunmak da yan dalları. Bu yöntemi şu anda bilip de uygulayan makyaj bloggerı sayısı çok az. Bir an önce bu ufak ipucunu bloglarınızda uygulamanızı öneririm. Ürettiğimiz içerik kadar onu doğru sunabilme ve doğru şekillendirme de önemlidir. Bu yöntemler gözünüzü korkutmasın, birkaç blog yazısından sonra eminim ki pratik şekilde bunları yapma alışkanlığa sahip olacaksınızdır.




Bir önceki konusu Blogdan Para Nasıl Kazanılır? olan bu yazı dizimin daha farklı konuları, ilerleyen günlerde varlığını blog sayfamda sürdürmeye devam edecek. Eğer ilginizi çekiyorsa, takipte kalın 


Yorum Gönder

0 Yorumlar