Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Saç Fırçaları ve Tarakları Nasıl Temizlenir? 7 Farklı Soruyla Temizlik



tüy toplayıcı fırça seti

sac-fircalari-ve-taraklari-nasil-temizlenir
Sac Fircalari Sac Taraklari Nasil Temizlenir

Saç fırçaları ve taraklarını temizlenme yollarını tüm miskinler için derledim, çünkü iyi bir saç bakımında hazırlık önceliği her zaman için temizliktir. Etrafı saç kıllarıyla çevrili tarak ve fırçalar sadece görüntü olarak göze hoş gelmemekle kalmıyor aynı zamanda ölü saç derilerimizi tekrar saç derimizle kesiştirmek hijyensizliğini de beraberinde getiriyor. Saç fırça ve tarakların temizliğini düzenli olarak yapma alışkanlığına sahip olmalıyız. Sadece ölü deri artıkları değil, kullandığımız saç bakım kremleri, köpükler, serumlar vs tüm saç bakım ürünlerin yağları ve bilumum tozlar da taraklara yerleşmekte. Artıkların son bulduğu yer taraklarsa, biz de bu artık birikiminden düzenli olarak kurtulmalıyız. Sizler için derlediğim bu konuda 7 farklı soruyla saç fırçaları ve taraklarını kolay şekilde temizlemeyi konu aldım. Öncelikle şu soru mühim:

Saç Fırçalarını ve Taraklarını Temizlenme Vaktinin Geldiği Nasıl Anlaşılır ?




Bu sorunun cevabı aslında sizin fırça ve taraklarınızı kullanım sıklılığınız, saçlarınızın dökülme oranı ve Başak burcu olup olmamanızla alakalı. Tanıdığım tüm Başak kadınları diğerlerine göre ezici bir temizlik hassasiyetinde. Eğer bir Başak burcuysanız her kullanımdan sonra temizleme fikri size uyabilir ama bu işin normali, yani normal kullanım, normal saç dökülme sıklığı ile baz alındığında ayda birdir. Ayda 1 yapılan saç/fırça temizliği son derece kafidir. Eğer temizlik konusunda fazla tembel yapınız var ise, en azından 2-3 ayda bir yapın!


Saç Fırçaları Tarakları Nasıl Temizlenir
Saç Fırçaları Tarakları Nasıl Temizlenir

Yuvarlak Saç Fırçaları Nasıl Temizlenir ?

Taraklarla. Fırçaların temizliğinde taraklar en büyük kurtarıcıdır. Fırçanızın boyutundan biraz daha minik bir tarakla saç kıllarını, fırçaların boşluklarından itibaren hafif hafif geçirerek saçları çıkartabilirsiniz. Eğer fırçanız büyükse düz yapıdaki dişli tarakları (paddle brushes), fırçanız küçük ise dişli (plastik) tarakları temizleme işleminde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Saç Fırçalarından Biriken Keçeleşmiş Saç Artıkları Nasıl Temizlenir?

Makasla. Aylar boyu temizlemediğiniz saç fırçalarında kaçınılmaz sorun keçeleşmiş saç yumağıdır. Bundan kurtulmak için, bir üstteki madde yöntemi pek işe yaramaz. Bu durumda daha keskin elemanlara ihtiyaçlara gerek var. İşte makaslar bu aşamada devreye giren yardımcı rol oyuncuları. Makasla o saç yumaklarını kesip temizledikten sonra ince taraklarla yumak saçları fırçadan kurtarabilirsiniz.


Geniş Dişli Tarak (Paddle Brushes) Nasıl Temizlenir?

Ya ondan daha ufak olan plastik ince diş taraklarla ya da diş fırçaları ile. Bu tarağınızın şekline göre değişir ama doğru yöntem budur.

sac-fircalari-sac-taraklari-nasil-temizlenmeli
sac fircalari sac taraklari nasil temizlenmeli

Saç Fırçalarını Temizlerken Su Sıcak mı Olmalı Soğuk mu?

Saç fırçalarına zarar vermemesi adına sıcak sudan kaçınmalıyız. En güzeli ılık su. Ne sıcak ne de soğuk. Durularken normal ısı ayarında olabilir ama fırçalarken ılık su olmalı.


Saç Fırçalarını Temizlerken Neler Kullanabiliriz?

Bebek şampuanı bu tip durumlarda her derde deva fonksiyonunda. Ama illa bunun için gidip bir bebek şampuanı almak zorunda değilsiniz. Elinizdeki şampuanı da kullanabilirsiniz. Kendi kullandığım şampuanlar genelde fiyat olarak markettekilerden yüksek olduğu için bu durum için bebek şampuanlarını kullanıyorum. Ama evinizde bir Dove, L'oreal vs şampuanı varsa pek ala aynı işi yapar. Şampuan ile saç fırçalarınızı yıkarken de bir yandan diş fırçasıyla aralarını kontrol edin. Daha pırıl pırıl sonuçla karşılaşırsınız. Çünkü bizlerin gözle göremeyeceği artıklar saç fırçalarında birikir.


Saç Fırçalarını Temizledikten Sonra Nasıl Kurutmalıyım?

Havluyla iyice kuruladıktan sonra açık bir alanda, tıpkı makyaj fırçalarını temizledikten sonra bıraktığımız gibi bırakabilirsiniz. Eğer düz tabanlı dişlere sahip yani paddle brush denilen fırçalara sahipseniz kuruması için ters şekilde bırakmanız, suların dışarıya doğru süzülmesini sağlayacağından daha iyi bir adım olur.



Yorum Gönder

0 Yorumlar