Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Nuxe Huile Prodigieuse Vücut ve Saç Bakım Amaçlı Kuru Yağ Yorumlarım



tüy toplayıcı fırça seti

nuxe-huile-prodigieuse-vucut-sac-bakim-amacli-kuru-yag-yorumlarim
nuxe huile prodigieuse vucut sac bakim amacli kuru yag yorumlari

Fransız güzellik markalardan biri olan Nuxe, kozmetik sektörüne imzasını kült ürünlerin başında gelen vücut ve saç bakım amaçlı kullanılan kuru yağlarla attı. Yabancı ve Türk olmak üzere birçok güzellik blog sayfasında bu ürünü görmeniz hiç de tesadüf değil çünkü kendisi güzellik bloggerları arasında azımsanamayacak bir popülerliğe sahip. Özellikle son yıllarda birçok cildin rutin gözdesi haline geldi. Simli ve simsiz versiyonu iki farklı çeşidi olan bu kuru yağlar, yaz mevsiminde daha uyumlu kullanım sunuyor. Bende ise hem simsiz hem de simli olanı bulunuyor ve kullanım keyfinin yanı sıra etkisi yönünden sevdiğim kozmetik ürünlerinin başında yer alıyor. Nuxe Huile Prodigieuse Vücut ve Saç Bakım Amaçlı Kuru Yağ kullanımını, uygulama şekillerini ve saç&vücut bakım adına bıraktığı etkileriyle beraber sahip olduğu ününün altından kalkıp kalkmadığını merak ediyorsanız :





nuxe-huile-prodigieuse-vucut-sac-bakim-amacli-kuru-yag-blog_kullananlar_yorumlarim
nuxe huile prodigieuse vucut sac bakim amacli kuru yag yorumlari

Kuru yağların genel özellik olarak çok amaçlı oluşlarının nedeni; saç, yüz ve vücut bakımı için ortak kullanımda birleşmesi. Böylesi çok yönlü ürünlerin kozmetik dünyasında az sayıda olduğu düşünülürse bu açıdan tam bir "tatil dostu" ünvanına sahiplik yapıyor. Valizlerde çok miktarda gerekli gereksiz bakım ürünü almaktansa tek başına Nuxe Huile Prodigieuse Kuru Yağı almak yetiyor. Tabii kare cam şişesinin hoş görüntüsüne rağmen ağırlığı valizde sevimsiz duruyor. Bu yüzden tatil dostu olduğu kadar valiz dostu bir ürün değil. Böylesi zamanlarda şirin olan minyatür boyları (genelde dermokozmetik alışverişlerinde deneme boy ürün olarak veriliyor) tercih etmek en mantıklısı. Keşke o miniler ayrı halde satışta olsaydı, sırf bu valiz mevzusu yönünden yaz zamanı satış patlaması yaşayacağına eminim.


Bu yağların bu kadar çok sevilmesinin başlıca 4 sebebi var :

1- Nuxe Kuru Yağ, çok amaçlı bakım adına ideal bir ürün. (Yüz, vücut, saç)

2- Nuxe Kuru Yağ, ismi yağ olsa da cilt tarafından çok çabuk emiliyor, uygulama sonrasında yağlanma derdini arkasında bırakmıyor.

3- Nuxe Kuru Yağ, ciltte nefis duruyor. Nemli, parlak ve sağlıklı bir cilt! Özellikle bronz tende duruşu enfes. Bu yüzden yaz mevsimine daha iyi gidiyor.

4- Nuxe Kuru Yağ, makyajda kullanmak da mümkün. Bu yöntem bir hayli popüler olsa da yaz zamanı fondöten kullanmadığımdan tercih ettiğim söylenemez ancak kuru yağa sahip olduğum ilk günlerde deneyip sevmiştim. Makyajınızda kullanacağınız likit fondötene, sadece 1 damla Nuxe Kuru Yağ (simsiz olanı) ilave edip karıştırarak uygulandığında makyaja ekstradan nemlilik/ıslaklık katmış oluyorsunuz. Simli olanı tüm yüze uygulamak bana göre değil, fikrimce cildi olduğundan yaşlı gösterir.


Tüm bu özellikler; sade ve şık bir tasarımla, iyi içerikle ve spreyli uygulama kolaylığıyla birleşince birçok kullanıcının da haliyle gözdesi oluyor. Yaz mevsiminde deniz güneş derken kuruyan cilde nem ve parlaklık iksiri gibi geliyor. Tabii yaz kadar kış zamanı da aynı amaçla kullanılası.


Yüz bakımında es geçsem de saç bakımı adına arada kullanıyorum. Duştan sonra saçların ıslaklığı biraz gittikten sonra nemli halinde bu yağdan bir miktar avuçlarıma alıp, saçlarımı öne doğru eğip özellikle saç uçlarına bolca sürüyorum. Saçlarım özellikle nemliyken bu işlemi yapmayı tercih ediyorum ki hem saç açma zahmetinden beni kurtarıp tarama işlemine yardımcı olsun hem de saç tellerinin esnekliğini koruyarak saç şekillendirmede rol oynayabilsin. Bu yağı duştan sonra saçlarıma sürerek saçlarımı kalın kalın örüp yattığım gecenin sabahında, o kadar güzel bukleler oluyor ki. Hem ısı kullanmamış oluyorum hem de kalın dolgun bukleli saçlara sahip olmuş oluyorum, yağ da o buklelerin daha iştahlı gözükmesini sağlıyor. İçerik olarak birçok bitkinin yağı olduğu için sadece görsel şölen olarak etkili değil, aynı zamanda anında jet bir bakım da yapmış oluyor. Petrol ürünleri ve paraben bulundurmuyor.            


Simsiz versiyonun bakım amaçlı daha iyi kullanım sunuyor olduğunu düşünsem de, benim asıl sevdiğim simli olan kuru yağ. Yaz günlerinde simli Nuxe kuru yağını kollara, bacaklara ve dekolte kısımlara uyguladığımda uzun saatler boyu o mini mini simleri parıldamaya devam ediyor ve bu haliyle tenimde inanılmaz hoş bir görüntü bırakıyor. Tabii kullanmadan evvel şişeyi biraz çalkalamak gerekiyor çünkü kendi halinde iken yağ üstte, simler aşağıda kalıyor. Vücuda bıraktığı bu simleri biraz abartı bulabilirsiniz ama özellikle hafif simli bronz tenin, akşamüstü saatlerinde yaz elbisesiyle yarattığı ışıl ışıl görüntüsü enfes. Sanırım bu ürünü en çok, verdiği o görüntüden dolayı seviyorum. Vücudu yumuşacık yapan tarafı ise bonusu. Vücut bakımı adına en güzel tarafı çatlak önleyici olması. Sık kilo alıp veriyorsanız vücut esnekliğini korumaya yardımcı olduğundan çatlaklarla doğal olarak mücadele etmiş oluyorsunuz.


Cam şişesi spreyli yapıda, bu sayede uygulaması pek kolay. Giysileriniz var iken de uygulanabilir çünkü öyle ağır ve leke bırakıcı ürün değil. Yağlı kalın bir tabaka bırakmadan cilt tarafından sorunsuzca emiliyor. Simsiz olanı ciltte parlak, bol nemli bir görüntü bırakıyor, haliyle böyle oluşu cildi daha sağlıklı gösteriyor ve ben de bayılıyorum bu görüntüye. Simli olanı da o nemli görüntüyü veriyor ama simlerin varlığı daha belirgin.


Kokusu kadınsı tınıda ve kesinlikle yazı çağrıştırıyor. Bu yüzden de birçok kişi tarafından "sahil ürünü" olarak nitelendiriyor, benim açımdan ise bazen hoşuma gidiyor bazense ağır gelebiliyor. Kokusuyla aşk yaşayan güzellik tutkunları var olsa da riskli olduğu için herkesin peşinen sevebileceğini sanmıyorum.


Özetle; kullanımı çok yönlü, çabuk emiliyor, harika bir yumuşaklık, nemlilik ve ışıltılık katıyor. Tırnak üzerindeki kütiküllerde ve ayak bakımında da bir harika. Tabii buralarda kullanmak için biraz fazla savurgan olmak gerek. Fiyatı biraz pahalı ama bu kadar güzelliğin bir araya gelmesini ve gramaj olarak uzun ömürlü tüketim sağlamasını göz önüne alırsam, satış fiyatını ve ününü sonuna kadar hak ettiğini söyleyebilirim ki arada güzel indirimler de olabilmekte. Benim için 5 üzerinden 4 yıldızlık bir kozmetik ürünü, 1 yıldızı kokusundan kırıyorum. Kokusal olarak daha çiçeksi ve daha hafif bir tınıya sahip olsaydı, tenimdeki bıraktığı imzasını daha da severdim. Yine de daimi olarak almaya devam edeceğim ürünlerinden birisi, zira etkileri şokella kıvamında harika.


nuxe-huile-prodigieuse-vucut-sac-bakim-amacli-kuru-yag-blog_kullananlar_yorumlarim
nuxe huile prodigieuse vucut sac bakim amacli kuru yag yorumlari

Yorum Gönder

0 Yorumlar