Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

ELLE Dergisi Güzellik Editörlerinin 10 Favori Cilt Bakım Nemlendiricisi



tüy toplayıcı fırça seti

elle-dergisi-guzellik-editorlerinin-10-favori-cilt-bakim-nemlendiricisi


ELLE dergisinin güzellik editörlerinin en iyi 10 favori cilt bakım nemlendiricisi olarak neler seçti merak etmiyor musunuz? ELLE, pek çoğumuzun içinde kaybolduğu ve hafta sonlarını özel olarak keyiflenme anına ayırdığı dergilerin başında geliyor ama doğrusu, dergi editörlerinin kozmetiksel olarak öneri sunduklarına çok da itimat etmiyorum zira biliyorum ki dergi piyasası reklam-övgü dostluğu sayesinde ilerliyor. (Blogger burada bildiğin diss atma kabarcıkları yapıyor) Yine de trend ürünleri fark etmek ve reklam da olsa markaları yakından  takip edebilmek için dergiler ve onların güzellik kalemleri bizlere lazım. Elle dergisinin editörlerinin cilt bakımı adına seçtiği 10 favori nemlendiricisi şunlar :




Sabon - Moisturizing Face Cream - favori cilt bakim kremi


Sabon - Moisturizing Face Cream : Kokusal olarak övgüleri alan Sabon markasının en çok satan ürünü de bu nemlendirici bakım kremiymiş. Satışların yüksekliğinde belki de Elle dergisinin önerilerinin payı vardır. Kuru ve hassas ciltlere önerilen bu krem, henüz Türkiye piyasasında ufuklarda dahi gözükmese de fiyatının uygunluğu ile ünlenmeye devam edeceğe benziyor. Anti-aging anahtarı olarak gören Katie Fridman, markanın içeriğinin Doğa Ana'dan geldiğini, bu cilt bakım kreminin de kokusunun harika olduğunu, günlük cilt bakım rutinine uygun bulduğunu ve cilde yağlılık hissini bırakmadığını söylüyor. Hatta öyle ki bu kremsiz bir yere gidemeyecek kadar sevdiğini de ekliyor. Bu söyleminin içerikle ne kadar örtüştüğünü merak ederek ürünlerin içeriğine bakmak üzere markanın sitesine girdim ancak ne yazık ki içerik listesinin sır gibi saklandığını gördüm. Doğal markaların en öncelikli yapması gereken içeriklerini her yerden ulaşılır kılarak satın alımdan önce dahi sunmasıdır ki böylece kozmetikte yeşil çizgiyi sevenlerle bağ daha güçlü kurulabilsin.


Bioderma Sensibio Cream - favori cilt bakim kremi blog


Bioderma Sensibio Cream : Genel olarak sevdiğim markalardan birisi olan Bioderma, yağlı ciltte oluşan pullanmalara, kronik kızarıklara ve skuamlara yönelik formüle ettiği Bioderma Sensibio DS+ Cream, bebek bakım ürünlerinden hariç kozmetik ürünlerinin cildini rahatsız ettiğini ve bu yüzden zor seçim yaptığını söyleyen Dobrina Zhekova 'nın 4 yıldır cilt bakımında yüz kremi olarak favorisiymiş. Yaz mevsimi için harika olduğunu ve ağır kremlerin aksine cilt tarafından çarçabuk emildiğini belirtiyor. Bu kremin bir diğer kardeşi olan, yağlı değil de hassas ciltlerde kızarıklık sorunuyla baş eden Bioderma Sensibio Forte Kızarık Kremi 'ni blogda paylaşmıştım, cilt kızarıklarını büyük ölçüde olmasa bile bir nebze hafifletiyor ve en önemlisi cildi muhteşem yatıştırıyor. Yağlı ciltli iseniz Bioderma Sensibio DS+ Cream, hassas ciltli iseniz Bioderma Sensbio Forte kremini tercih edebilirsiniz.


Yon-Ka Creme 83_favori cilt bakim kremi blog


Yon-Ka Creme 83 : Özgün bir marka izlenimini veren Yon-Ka markasından kuru ve hassas ciltlere özgü Creme 83 isimli cilt bakım kreminin temel hedefi kuru cildin ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırmak, cilt dokusunu iyileştirerek yanma ve kızarıklık hissini yok etmek olduğu için Elle editörü Justine Harman 'ın defalarca kez şişe şişe aldığı favori cilt bakım kremiymiş. Ayrıca kremin yaydığı lavanta kokusunu da ayrı bayılıyormuş.


Josie Maran Argan Oil - favori cilt bakim urun blog


Josie Maran Argan Oil : Elle dergisinin "Sosyal Medya Editörü" olan Kate Winicik, Elle dergisine test amaçlı gönderilen bu argan yağının müdavimi olmuş. Şişesinde uygun bir damlalık ile birlikte gelen bu Josie Maran Argan Yağı, yağlı ciltlerin bile son derece rahatlıkla kullanacağı hatta onlar için bir mucize olduğunu vurguluyor. Son zamanlarda zaten bu marka çoğu yerde karşınıza çıkmıştır çünkü kendisi bir hayli popüler. Doğrusu yağlara karşı ilgim yoğun, merak etmedim dersem yalan olur.


Clinique - Moisture Surge Intense Skin Fortifying Hydrator - favori cilt bakim urun blog


Clinique - Moisture Surge Intense Skin Fortifying Hydrator : Zaten bu dergi editörlerinin cilt bakım rutinlerine bir Clinique eklenmese liste eksik kalırdı. Dergilerin en çok pofpofladıkları bir marka olan Clinique'den cilt güçlendirici yoğun nem kremi kuru/çok kuru ve kuru karma (işte bu ben) ciltlere öneriliyor. Kışın kuru cilde sahip olduğunu ve  bu krem sayesinde cildinin resmen büyük bir bardakla su içmişçesine neme doyduğunu söyleyen editör Leah Chernikoff bu kremin aşığı.



SK-II Essential Power Rich Cream_favori cilt bakim nemlendiricisi blog


SK-II Essential Power Rich Cream : Bir Procter & Gamble ürünü olan SK-II markası özellik son zamanlarda güzellik dünyasında ve kadın dergilerinde pek moda olmasına rağmen benim ilgimi çok da çektiği söylenemez. Çünkü hiçbir cilt bakım kremi $215 etmez, edemez. İçeriği harika olan bu fiyatı biçmez, biçen ise içerik olarak değil kendisini üst sınıf hitabıyla sattırır. Kozmetik piyasasının biraz içindeyseniz aslında ne demek istediğimi rahatlıkla anlamışsınızdır. Lüks tüketiciye lüks ürünlerle yaklaşmak gerekir mantığını kapan SK-II, içerik olarak baktığımda çok vasat altında (o sihir dediği içerik bile kurtaramamış kendisini) olmasına rağmen, Megan Chan gibi bugün güzellik editörlerinin baş isimlerinden birisi bunu öneriyor. Karma ciltli olduğu için uygun formüllü cilt bakım kreminin zor olduğunu ve hem kurutmadan hem yağlandırmadan bir ürün bulduğu için günlük bakım rutinine eklediğini söylüyor. Artı olarak da içeriğinin sıkılaştırıcı ve anti-aging özellikleri bulunduğunu söylüyor. Ben ise kendisine demek isterdim ki, o sıkılaştırıcı içerik nedir? Kapağını açtıktan sonra deaktive olanlar işe ne kadar yarar ki?



Laura Mercier - Tinted Moisturizer Broad Spectrum SPF 20_favori_cilt_bakim_nemlendiricisi_blog


Laura Mercier - Tinted Moisturizer Broad Spectrum SPF 20 : Hem makyaj bazı görevi gören, hem cilt kusurlarını kapatan hem de güneş koruyucu özelliği ile cilt bakımını destekleyen kozmetik ürünlerin pratikliğini editör Natalie Matthews kadar seviyorsanız Laure Mercier Renkli Nemlendiricisi 'nin onun favorisi olduğunu hatırlatmalıyım. Sabah evden çıkmak üzere hazırlanmaya fazla vakit ayıramayanlar için fonksiyonlu BB veya CC kremler hızlı makyaj ve cilt bakımında devreye giriyor. Bu ürünün çok fanı olduğunu kozmetik dünyasına meraklıysanız bilirsiniz, benim de bir ara şans vermeliyim dediklerimin başında yer alıyor.



Christine Chin Perfect Hydrating Crème-favori-cilt-bakim-nemlendiricisi-blog


Christine Chin Perfect Hydrating Crème : Cilde sürer sürmez emildiğini ve varlığını unutturacak kadar hafif etkili olduğunu öne süren Ruthie Friedlander, bu cilt bakım kreminin müdavimlerinden. Christine Chin  ürünlerini birkaç defa ünlü isimlerin kullandığı bakım markaları arasında da görmüştüm. Ünlüler camiasını alan bir kremin markası, New York'ta Orchard Street'de yer alan lüks bir cilt bakım merkezinin üretimi. Merak edip biraz daha araştırdığımda ise ünlülerin estetik mekanlarından biri olduğunu gördüm. ünü de buradan geliyormuş.



Kiehls-Ultra-Facial-Cream_favori_cilt_bakim_nemlendiricisi_blog


Kiehl's Ultra Facial Cream :  Victoria Hoff, geceleri uykudan önce cilt nemlendiricisi olarak Kiehl's Ultra Facial Cream kullanıyormuş ve çok kuru hassas bir cilde sahip olmasına rağmen kullandığı bu nemlendirici sayesinde yataktan neme doymuş bir ciltle uyanıyormuş. Ayrıca nemlendiricinin içeriğinin de uzun doğal listesinin oluşmasını seviyormuş. Ayrıca bu kremin Kiehls açısından da bir hikayesi var; kremin formülü ve etkisi 2005 Mayıs'ında Kiehl'sin sponsor olduğu "Grönland İlk Tırmanış" keşfine katılanlar tarafından test edilmiş.



Neutrogena-Oil-Free-Moisture-SPF-15_favori-cilt-bakim-nemlendirici-blog


Neutrogena Oil-Free Moisture SPF 15 : Son olarak ise Elle dergisi editörlerinden Danielle Prescod favorisi yer alıyor. Drugstore (uygun fiyatlı kozmetik ürünleri) klasmanından bir ürün seçen Prescod, en çok Neutrogena markasının yağsız nemlendiricisini beğeniyormuş. Dediğine göre dermatologu tarafından cilt bakımı adına tavsiye edilmiş. Kremin içeriğinde SPF bulunduğu için anımsattığı güneş kokusunu özellikle kış zamanı iyi geldiğini belirtiyor. Pompalı şişesiyle dikkat çeken Neutrogena Güneş Koruma Faktörlü SPF 15 Nemlendirici, Türkiye'de de satılmakta ama bulması biraz zahmetli. Bazı internet sitelerinde satışı var, sanırım o şekilde almak daha kolay. Neutrogena ürünlerinin yurt dışındaki çeşitliliği kadar Türkiye'de yer almamasının sebebini anlayamıyorum. Özellikle bu markanın, Youtube güzellik kanallarında methini duyduğum fondötenlerini merak etmiyor değilim.



Yorum Gönder

0 Yorumlar