Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Beauty Blender Yorumları / Nasıl & Neden Kullanılır?



tüy toplayıcı fırça seti

beauty_blender_yorumlari_kullananlar_güzellik_makyaj_blogu
beauty blender yorumlari kullananlar güzellik makyaj blogu


O bir Beauty Blender! Makyaj bloglarının medar-ı iftiharı, makyaj rutinlerinin adeta bir olmazsa olmazı. Bu küçük  pembe süngerin popülerliği aldı başını gidiyor. Altı üstü sünger değil mi, zaten ezelden beri mahalle kenarlarındaki  80's stili düğün saçı yapan ablalar bile süngerlerle makyaj uygulamıyor mu? Bunun marifeti nerede diyenlere, bu abartılara doymayan sünger olan Beauy Blender'ın kullanım şekillerini, yaptığı marifetlerini, boya akma yolundaki gözlemlerimi ve nasıl temizlenmesine dair ipuçlarını derledim. Her yönüyle işte Beauty Blender :

beauty_blender_yorumlari_kullananlar_güzellik_makyaj_blogu
beauty blender yorumlari kullananlar güzellik makyaj blogu


Beauty Blender güzellik dünyasına ilk girdiği anda ve hatta Türkiye'ye ilk geldiği anda alanlardanım. Hayır, şimdiki gelişinden bahsetmiyorum. Vakti zamanında başka bir firma öncülüğünde gelmişti, hatta pek de güzel indirimler yapmıştı ama sonradan ya yeterince talep olmadı ya da farklı sebeplerden ötürü geldiği gibi gitti. Artık yeniden Türkiye sularına dönmesiyle birlikte ülkemizde de popülerliğini taçlandırma yoluna gitti. Makyaj uygulama sanatında makyaj fırçalarından sonra büyük bir popülerlikle yolunda ilerleyen Beauty Blender'ın en birincil özelliği, uyguladığınız fondöteniz airbrush etkisi vererek yüzünüzde yaymaktır. Kişisel görüşüm olarak, bunca zamandır makyaj sevdalısı biriyim ve bu konudaki iddiasını %100 verdiğin düşünüyorum. Yani Beauty Blender için "yokmuş gibi fondöten süren eleman" diyebilirim.

Yumurta şeklinde bir tasarıma sahip ve bendeki rengi pembe. Daha sonradan farklı renkleri çıkarıldığı için (beyaz, siyah, kırmızı gibi), bu pembe olanına bir seri ismi verdi, o da "Original". Yani en ilk çıkan bu parlak renkte olan serisi. Hatta bu sünger makyaj dünyasında isim olmaya başlanıp satışları katladıkça, her şeyin taklidini yapmayı seven markalar da birebir aynı şekilde çıkarmaya başladı ve onlar da rengini parlak pembe yaptılar ki alıcı "o da pembe bu da pembe, bu daha ucuzken ne diye boşuna ona para vereyim?" etkisini yaşasın diye. Sizi temin ederim, hiçbir taklit ürünü gerçek bir Beauty Blender etkisi vermiyor, veremiyor.

"Veriyor ya" diyenler de vardır elbette ama ben de diyorum ki, bir şeyin bu kadar takliti çıkıyorsa bunun haklı bir başarısı var olmalı ve 10 taklit ürünü alana kadar 1 tane aslını alıp kullanmalı. Diğer süngerler her ne kadar Beauty Blender'a benzer yapılıp, algıda karışıklık yaratma çabasında olsa da, Beauty Blender'ın en bariz farkı cilde zararlı latex süngerden yapılmaması ve böylece ultra hafif ve yumuşak bir yapıda olması. Bu harika özellikteki dokusu sayesinde de makyajı çok daha dengeli, homojen uygulamayı başarıyor. Yani bu süngerin dokusu, başarısının yegane anahtarı.


Beauty Blender Nasıl Kullanılır?

Beauty Blender suyla buluşarak kendine geliyor. Yani bildiğiniz sucul özellikte☺ Suyla ıslatıp, fazla suyu sıkarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Sulandıkça şişiyor, şiştikçe kendine geliyor. Fazla suyunu sıksanız da daha iyi kurulama etkisi için havlu kağıda sarabilirsiniz. Havlu kağıtla süngeri sararak bir iki kere elinizle kuruluyorsunuz. İlk ufak haline göre şişkinleşen Beauty Blender'ınız artık kullanıma hazır.


Beauty Blender Nasıl Temizlenir? 

Süngeri dikkatli incelediğinizde gözeneklerinin büyükçe tutularak tasarlandığını göreceksiniz. İşte bu sebepten dolayı sabunla yıkamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Sabun bazı, süngerin gözeneklerini pekleştiriyor ve haliyle Beauty Blender'ı olması gerektiğinden daha sert hale getiriyor. Set olarak satışa sunulan paketlerinde hediye olarak sunulan "Liquid Blendercleanser" diye bir jel çıkıyor ama ben onu da sevemedim. Çünkü yeterince iyi temizlik yapamıyor. Bir keresinde rastladığım "Beauty Blender'ı mikrodalgada temizliyorum, oradaki hijyene güveniyorum" minvalinde bir açıklamalar dikkatimi çekmişti. Bu yöndem, kadınlar formu zıvırtısında "bulaşık süngerini hijyenleştirme" için kullanılıyor. Herhalde onu okuyan masum köylü tadında üretilmiş bir formül. Öyle işlerle uğraşmaktansa miladını dolduran Beuaty Blender'ınızı cilt sağlığınız için yenileyin. Temizlikte en güzeli yine bebek şampuanlarıdır. Makyaj fırçalarını temizlemede baş yardımcım olan bebek şampuanları benim için aynı zamanda Beauty Blender temizleyicisi de. Zaten o ürün için bu temizleyici, şunun içinse o şeklinde ayrıntılar bana biraz satış pazarlaması geliyor. Bebek şampuanı her şeye yeter, net. Burada önemli olan kullandığınız bebek şampuanı da olsa bol nemlendiricili olmasına dikkat etmeniz. Katı sabun gibi sert temizleyicilerden süngeri uzak tutmak. Çünkü temizlenmesinde de "nem verici" özelliğindeki ürünlerle iyi anlaşır.


Beauty Blender Temizledikten Sonra Kurulanmalı mı?

Yıkadınız pırıl pırıl oldu. (üzerindeki fondöten lekeleri bazen kalabiliyor, baş üstü yıkarsanız daha az kalır) Yıkadıktan sonra bir havlu kağıt alıyorsunuz ve onunla hafiften kuruluyorsunuz. Ardından iyice kuruması için açık bir alana bırakıyorsunuz. Bu kadar.


Beauty Blender Boya Akıtıyor mu?

Evet akıtıyor. Daha doğrusu durum şöyle. İlk çıktığında edindiğim Beauty Blender gram boya akıtmadı, eskiyene kadar canını çıkartarak kullanmama rağmen. Ama yeni edindiğim ki onu da Türkiye'den değil yurt dışından Beauty Blender İngiltere sayfasından almıştım, baya bildiğiniz akıtıyor. Hemen hemen her yıkamamda pembe pembe boyalar akıttığını görüyorum. Kalitesi düştü azizim. Tipik bir pazarlama oyunu işte.


Beauty Blender Fondöten Ürünlerinde Hangi Çeşitlerle En İyi Anlaşır?

"Katı fondötenlerle süper uyumlu" söylemine insan şaşırmıyor değil zira bu süngerin formülü nemli ürünlerle iyi anlaşmak üzerine kurulu. Tabii kuralları yıkmak güzeldir de bazen fazla gereksizdir. Açıkçası katı formundaki pudra, pudra/fondöten gibi ürünlerle kullanmanızı ben önermem. Birincisi Beauty Blender demek nem demek, kullandığını ürünlerde ıslaklık varsa sonuç "görülmeyen makyaj" uygulamasını yapar, ikincisi Beauty Blender'ı uygulamak için ıslatmak gerekiyor, o ıslak ile katı ürünlerime (ki çoğu terracotta ürünü bile ne yazık ki böyle) zarar vererek kısa zaman içerisinde ürünün "taşlaşması" dediğimiz olaya doğru yol alır. Çünkü yağ, sıvıyla buluşunca üste çıkıyor ve bu da ürünlerin forumuna haliyle zarar veriyor. Beauty Blender, likit ve kremsi fondötenlerle en iyi anlaşır. Gerisini işe fazla karıştırmamak gerek. Karıştır diyenleri de kulak ardı etmek gerek.

beauty_blender_yorumlari_kullananlar_güzellik_makyaj_blogu
beauty blender yorumlari kullananlar güzellik makyaj blogu

Beauty Blender Fondöten Harici Başka Makyaj Ürünleriyle de Kullanılır mı?

Tabii ki, mesela krem/likit allıkları makyajınızda eksik etmiyorsanız sizler için iyi bir uygulayıcı olabilir. Beauty Blender'ın üst kısmı alta göre daha sivri olduğu için göz altları için makyaj uygulamasında kullanılıyor. Yani kapatıcı (concealar) uygulamanızda yardımcı roldedir. Zaten bu yönünü marka tekrar gündeme getirerek, sadece concealer uygulayan miniş miniş Beauty Blender'lar üreterek piyasaya sürdü. Bence biraz gereksizler, yine de bir gün alır mıyım bilemiyorum. Fikrimce Beauty Blender, concealar uygulama konusunda çok başarılı değil. Kullandığım concealar makyaj fırçalarından daha verim alıyorum ama fondöten konusunda 5 yıldız 10 puan.


Beauty Blender Kazançları Nelerdir?

Zamandan kazanırsınız. Çünkü fondöteni çok hızlı şekilde ve gayet iyi bir dağıtma başarısıyla uyguluyor. Fondöten fırçasıyla pıt pıt oraya, şıp şıp şuraya diye oyalanıp makyaj yapmakla gereksiz vakit geçirmektense pratik ürünlerin kullanılmasından yanayım. Hızlı ve kararında bir uygulayıcı olduğu için zaman yemiyor. Yemek demişken, evet fondöteni yiyor. Biraz o yönde tasarrufsuzluğu var, yok değil.


Beauty Blender Parasını Hak Ediyor mu?

Bence ediyor. Sonuçta her gün fondöten kullanan biri değilim, aldığımın teki bana 6 ay gidiyor, çifti 1 sene. Ee 1 sene yetebilme kabiliyeti gösterdiği için pahalı da olsa etkili bulup satın alıyorum. Beauty Blender üreticisine göre 3 ayda 1 değiştirmek gerekiyormuş. Bu tamamen fondöten kullanma alışkanlıklarınıza göre değişir. Mesela ben yaz sezonu boyunca neredeyse hiç fondo kullanmadım. Kendi kullanım alışkanlığınıza göre süre biçebilirsiniz ki zaten Beauty Blender süngeriniz ömrünü doldurursa sinyallerini size vermeden durmaz. Parasını hak ettiği görüşündeyim. Fondötenlerin veya BB kremlerin cildinizde yokmuş gibi durmasını istiyorsanız denemediyseniz siz de bir kere bu farkı yaşamalısınız.


Yorum Gönder

0 Yorumlar