Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

UFAK BİR STRATEJİ İLE CİLT DÜŞMANLARINI YEN!



tüy toplayıcı fırça seti



UFAK BİR STRATEJİ İLE CİLT DÜŞMANLARINI YEN!


İster İzmir’de yaşayın ister Kars’ta, nerede olursanız olun hiç fark etmez; kış, geldiği vakit etrafınızda dönmek için saatini acımasızca kurar. Sıcaklık düştükçe nem düzeyini azaltan cildiniz ise kendisini kurutucu hale getirir. Peki olumsuz koşullarda cildimize yapacağımız en büyük iyilik nedir? Nemlendirmek!  Tepeden tırnağa yapılan bir nemlendirme çalışmasını rutine bağladığınızda, cildinizin size olan sert tepkilerinin nasıl yumuşadığını ve iyileşme içerisine nasıl girdiğini rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. “ İyi güzel de bakım yapmak pahalı, cildime yatıracak kadar param yok :( ” diyorsanız,  o üzücüğü boşuna hiç yapmayın. Zira cilt bakımını en uygun fiyata yapmayı kendine misyon edinip bizi düşünen markalar da var. Bunlardan en klasiği ve en çok bilineni de Vaseline. Hem nemlendirme anlamında hem de farklı kullanım alanlarıyla kozmetik dünyasındaki bu kült isimi daha da yakından tanımak ister misiniz?



Cildimiz nemsiz kaldıkça kurumaya başlar, kurudukça bizi de kaşıntılar basar. Kaşıntılar basarı mecazi anlamda demiyorum, cilt ne kadar kuru kalırsa batma hissi o oranda cereyan eder.  Cildin nemsiz kalması ise aslında tek maddede özetlenemez, yani bunda sadece havasal değişikliklerin rolü yok. Örneğin şehir hayatı bile başlı başına bir düşman! Özellikle şehir kirliliği denen canavar, cildimize hiç de iyi şeyler yapmıyor. Nemsiz bir cilt, sadece görüntü olarak bizi olumsuz yönde etkilemekle kalmaz; fiziki olarak da o kurusal hali rahatsız etmeye başlar.  Kuru ve pul pul haldeki ciltle bir kışı geçirmektense nemlendirici çözümler sunan kozmetik ürünlerinden neden faydalanmayalım ki? Bunu yaparken de ekonomimi düşünmeliyim diyorsanız, o halde bu konuda klasikleşmiş bir üründen faydalanma vakti geldi demektir.



Hasar ne kadar yoğunsa tamiri de o kadar onarıcıdır diyen Vaseline Nemlendirici Jel, kuruma problemiyle boğuşan cildinize makul fiyatıyla karşılık verir.  Kış soğuklarının cildimizi sabote etmesine izin vermemek elimizde. Soğuklar düzenli olarak cildinizi yıpratmaya odaklıdır, o halde biz de miskinlik yapmadan cildimizin ihtiyacı duyduğu nemi ona Vaseline Nemlendirici Jel ile geri kazandırabiliriz. Cilt bakım uzmanlarının anahtar kelimesi “düzenli kullanım” dır. Cilt rutini gayretli şekilde yapıldığında sonuç istediğinizden de daha iyisi olur. Ufak bir cilt stratejisi ile cildimizin sert hayranlarını yenebiliriz.


Vaseline Nemlendirici Jel, sadece bu kadarcıkla yetinmiyor, bir de “çoklu kullanım” özelliğini bizlere sunuyor. Birkaç ipucu ile bu ucuz ürünü daha da kullanışlı hale getirebiliriz. Örneğin ben kendi kullanma yöntemlerimden size bahsetmek istiyorum:


Parfüm kullanmaya bayılan ve ayılan bir hatun olarak, en sinir olduğum şey parfümümün gün içerisinde çarçabuk uçup beni terk etmesi!  En pahalı marka parfümlerin bile bunu yapmaktan geri kalmadığını görmek daha da sinir bozucu. İşte bunu önlemek amacıyla da parfümümü kullanmadan evvel boynuma ve bileklerime Vaseline sürüyorum, ardından parfümümü sürdüğüm bu noktalara fıslatıyorum. Ve sonuç harika! Vaseline, parfümün cilde tutunmasını sağladığı için koku notalarının şımarıklık yapıp uçup gitmesini engelliyor. Parfümüm artık gün boyu benimle.


Tırnak etlerimi kesmiyorum, sadece geri ittiriyorum. Bu işlem için de krem gibi ürünler yetersiz kalabiliyor. İşte o zamanlarda Vaseline’i tırnak etlerime uyguluyorum ve hemen itime hazır oluyor.  Ayrıca sadece bakımsal olarak değil, örneğin (özellikle koyu renkteki) ojeyi sürmeden evvel, tırnaklarımın etrafına bir pamuklu çubuk yardımıyla Vaseline Nemlendirici Jel uyguluyorum ve böylece ojenin rengi tırnaklarımın etrafını boyama cesaretinde bulunamıyor. Ojem dağılmadan sürülme kolaylığı gösteriyor. Aslında bu mantık kuaförlerce de bilinmekte. Onlar da aynı mantığı saç boyama üzerine kullanıyor. Saçlarınızı boyamadan evvel saçla alnınızın birleştiği alana ve hatta kulak arkanıza Vaseline uygulayarak hazırlık yaparsanız, boyanız ne kadar koyu renkte olursa olsun bu sayede boyanın teninize bulaşmadığını göreceksiniz.



Son olarak ise kendi kullandığım yöntemlerden birini  daha bahsetmek istiyorum;  evde peeling yapımı. Ben sadece vücüt değil aynı zamanda dudak peelingi olarak da kullanıyorum. Eğer vücut peelingi yapacaksam, bir miktar Vaseline Nemlendirici Jel ile deniz tuzunu karıştırıp hazırlıyorum. Eğer dudak peelingi yapacaksam da, yine bir miktar Vaseline’i toz şekerle harmanlıyorum. Bu sayede ölü deriler anında yok oluyor.

Vücut peelingini 1-2 haftada bir uygulasam da dudak peelingini çok daha sık uyguluyorum. Hatta peelinglerinize Türk kahvesi de katabilirsiniz. Hem kokusunun harikalığı, hem de peeling konusundaki başarısı karışımınıza iyi bir destek olur.  Kış zamanı mat ruj kullanmayı çok sevdiğim için dudaklarımın da buna hazır olması gerekir, çünkü bildiğiniz gibi kuru dudaklara mat ruj uygulamak resmen işkence. Vaseline sayesinde hazırlayacağınız ufacık bir peelingi temiz bir diş fırçası yardımıyla uygulayarak öpülesi dudaklara şipşak kavuşabilirsiniz.


Ruj demişken, zor kullanım sunan sert rujlarınızı kullanır hale de getirebilirsiniz. Vaseline ile rujunuzu karıştırdığınızda rujunuz çok daha kolay ve kremsi forma gelecektir. Koyu bir bordo ruju, sırf dişlerinize bulaşıyor ve kötü görüntüyü fark etmeden bırakıyor diye kullanamıyorsanız, ön dişlerinize ufacık bir Vaseline sürerseniz, rujun dişlere bulaşma hadisesini de tarihe gömmüş olursunuz.


Farklı kullanım alanlarıyla beraber, başta zorlayıcı kış mevsimi olmak üzere her daim kullanabileceğimiz Vaseline Nemlendirici Jel’ler yer kaplamayan boyutu, cep yakmayan fiyatı ve birden fazla kullanım alanlarıyla bizler için iyi bir kurtarıcı.

Ürünü daha yakından tanıyıp keşfetmek isterseniz de buradan bakınabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar