Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Şeffaf Lipbalmların Güzellikte 9 Farklı Kullanım Şekli



tüy toplayıcı fırça seti

seffaf-lipbalmlarin-guzellikte-8-farkli-kullanim-sekli
seffaf-lipbalmlarin-guzellikte-8-farkli-kullanim-sekli


Dudak balsamı olarak bilinen dudak koruyucular, yani bir makyaj severin aşina olduğu tabirle "lipbalm" ürünler; dudaklarımızı ayaz soğuktan, kavurucu güneşten, rüzgarın ateşli hızından savunduğu gibi aynı zamanda bakımlı görüntüye saniyeler içinde kavuşturarak daha dolgun ve yumuşak bir biçim verir. Dolgunlaştırmadan kastım, dudağınızın pürüzsüz görünümü bile az oranda bir dolgunluk hilesi sağlar. Hatta daha iyi bir dolgun görüntü için, kan akışını hızlandıran bir peeling ile öncesinde hazırlık da yapılabilir. Güzellik sektörünün bu şirin koruyucuları, dudaklarımıza edindiği vazifelerle üretiliyor üretilmesine ama bazen farklı kullanım alanlarıyla da onlara yeni misyonlar verebiliriz. Özellikle zor zamanlarda pek âlâ kurtarıcı olabilir. Peki bu minik ebatarıyla her kadının makyaj çantasının olmazsa olmazı haline gelen lipbalmlar ile daha farklı neler yapabilir?




1- Tırnak Etleriniz İçin İyi Bir Kütikül Kremi Olabilir

İlla ki markaların özel ürün olarak çıkardığı kütikül kremlerini veya balmlarını denemek / kullanmak / satın almak zorunda değilsiniz. Markalar kadınların cüzdanlarındaki paracıklara göz diktiği için, o parayı daha nasıl alsak misyonuyla piyasaya yepyeni ürünler ortaya çıkartır. Elbette ki kozmetik ürünlerini seven bir ruh da yeni çıkan her ürüne ilgiyle yaklaşır ve ilgisi en sonunda satın almasıyla son bulur. Ama her kadın bilir ki, cüzdanını koruması gerekiyorsa bunu yapmak için alternatiflere yönelmek iyi bir çözüm olur. Kütikül kremleri bugün çoğu markada "özel" olarak lanse edildiği için, fiyatı ederinden daha fazlaya satılmakta. 30 Lira fiyatlara varan bir kütikül kreminden ise, lipbalmları da bu iş için kullanabilirsiniz, kezâ içerik olarak o kadar aynılar ki, sırf ambalajları farklı diye "o bu işi yapmaz" demeyin, deneyin. İçeriklerini karşılaştırırsanız ne demek istediğimi görebilirsiniz. Lipbalmlar hemen hemen her kozmetik markasında bulunur ve zaten ucuz satış politikasıyla markanın bir nevi "joker ürünü" olarak seçilir. Ucuz bir lipbalm ile kuruyan tırnak etlerinizi yumuşatarak rahatlatabilirsiniz.


2- Ciltteki Tahriş Alanlarına Sürülebilir

İçinde bulunduğumuz kış mevsimi kuru soğuklarla karşı karşıya kalmamıza neden oluyor. Bundan tabii ki de cildimiz de nasibini alıyor. Özellikle burun çevremiz tahrişliğe daha açık olduğu için, istemediğimiz o kızarıklık görüntüsü baş gösteriyor. O anlarda, çantanızdaki lipbalmınız imdadınıza koşabilir. Stick formunda olan da kavanoz halinde olan da fark etmez, parmak uçlarınıza alarak ufak masaj hareketleriyle cildinizdeki tahriş olan kısımlara yedirebilirsiniz.

seffaf-lipbalmlarin-guzellikte-8-farkli-kullanim-sekli
seffaf-lipbalmlarin-guzellikte-8-farkli-kullanim-sekli


3- Kaş Jeli ve Kaş Bakımı Adına Kullanılabilir

Bu konudaki lipbalmları 2'ye ayırmak istiyorum. Kaş jeli olarak kullanılacak olanlarda içerik önemli değil ama kaş bakımını adına kullanım olacaksa içerik daha önemli hale geçer. Eğer kaş makyajı yapıyorsanız yaptığınız makyajın dayanaklılık süresini uzatmak veya gür kaşlarınızı biraz sakinleştirmek amacıyla kullandığınız kaş jellerine bir alternatif de lipbalmlardır. Kişisel olarak parlak etki veren kaş ürünlerini sevmediğim için bu konuda çoğu lipbalmı başarılı bulmuyorum. Ama parlak parlak durmayan mat bir görüntü veren lipbalmları kaş jelinin olmadığı zamanlarda alternatif olarak kullanabilirsiniz. Kaş bakımı için ise evet bir lipbalm kullanılabilir. İçeriği güzel bir doğal lipbalm kaş bakımında etkili olacaktır.


4- Ciltte Ufak Bir Alanda Parlaklık / Nemlilik Görüntüsü Verebilir

Gün içinde sürdüğünüz aydınlatıcı dayanıksız hale geldiğinde, özellikle elmacık kemikleri için biraz daha çıkık göstermek adına baş vurulan aydınlatma hilesinde lipbalmlar da görev alabilir. Bu tıpkı şeffaf lipglossların bu amaçla kullanılması gibi aynıdır. Islak ıslak bir görüntü veren lipbalmı nemlilik görüntü sağlaması adına parmağınızla dağıtıp uygulayarak hafif bir şekilde cildinizde kullanabilirsiniz. Özellikle Maybelline Baby Lips'ler bu konuda favorim.


5- Göz Çevresinde Kuruluk Giderici Olarak Kullanılabilir

Bir göz kreminin verdiği nemli dokuyu veremese de kupkuru hissettiğiniz göz çevrenizi nemlendirmek adına bir alternatif olarak uygulayabilirsiniz. Bu konuda kesinlikle içeriğine güvendiğiniz doğal lipbalmları tercih etmenizi öneririm.


6- Düz Saçlarda Elektriklenen Bebek Saçlara Çözüm Olabilir

Özellikle düz saçlarda daha çok işe yarayan bu formülle bağımsızca uçuşan ve elektriklenen saç tellerini ehlileştirebilirsiniz. Mesela bu iş için üretilen bir ürün var, o da "John Frieda Full Repair Touch-Up Flyaway Tamer". Kullanmadığım için bilemiyorum ama biraz fazla ıvır zıvır bir ürün izlenimini bende uyandırıyor. Bunun için özel bir ürüne para vermek istemiyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz. Diş fırçasına sıkılan saç spreyi ile bebek saçları yatıştırma metodu daha iyi iş çıkarsa da elinizde bir saç spreyi bulunmadığı zamanlar bu fikri deneyebilirsiniz. Benim önerim çok yağlı yapılı lipbalmlar yerine mat ayardaki bir lipbalm ile bunu uygulamak.


7- Kaş-Bıyık Operasyonlarından Sonra Kullanılabilir

İstenmeyen tüylerden kurtulduktan sonra cildi rahatlatmak amacıyla uygulayabilirsiniz. Cildinizin anında yatıştığını hissedeceksiniz. Hatta bacak tıraşı yapıyorsanız, o operasyondan sonra da cildinizi rahatlama adına kullanabilirsiniz ki zaten yapısı balm ürünler, olası kesikleri dindirir.


8- Saç Boyama Öncesi Saç Hizanıza Uygulanabilir

Saç boyanızı evde kendiniz yapıyorsanız, saç boyamadan önce saç derinizle yüzünüzün birleştiği saç hiza çizginize boydan boya bir lipbalm uygulayabilirsiniz. Böylece saç boyanızın teninize bulaşmasını engellemiş olursunuz. Vazelin yapılı lipbalmlar bu konuda daha iyi iş çıkarıyor.


9- Cesur Renkli Ojeleri Taşırmadan Sürmeye Yarar

Diyelim ki nefis bir bordo oje süreceksiniz fakat oje sürme konusunda çok da yetenekli değilsiniz. Aslında bunun bir yeteneksizlik olduğu söylenemez, her işte olduğu gibi pratik yapa yapa daha hızlı ve kusursuz sürebilirsiniz ama oje konusunda acemilik yaşıyorsanız, oje sürmeden evvel tırnağa gelmeyecek şekilde tırnak etrafınıza lipbalm uygulayabilirsiniz. Stick formundaki lipbalm olursa uygulama kolaylığı sağlar. Tırnağınızın etrafına balmdan bir çerçeve yaptığınız için oje boyası etrafa bulaşmadan sadece tırnağa yoğunlaşacaktır. Böylece, taşmadan coşmadan ojenin rengi tırnağınızı hedef alır, etrafını değil.






Yorum Gönder

0 Yorumlar