Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

HASK Coconut Monoi Oil Şampuan Yorumlarım



tüy toplayıcı fırça seti

hask-coconut-monoi-oil-sampuan-yorumlarim
hask-coconut-monoi-oil-sampuan-yorumlarim

Bugün sizlere Gratis'ten bir merak edindiğim ama sevmediğim bir şampuan olan HASK Coconut Monoi Oil Şampuan yorumlarımı paylaşacağım. İçerik olarak şampuanlarda doğal çizgiyi seven biri olarak bu şampuan bende olumlu etki bırakmadı. Sülfatsız şampuan olan Hask Coconut Monoi Oil Nourishing Shampoo detayları şu şekilde :



Hask markası benim daha önceden adını dahi duymadığım markalardan biriydi. Anlaşılan o ki, Gratis'in ithalat kolu, sanırım doğal ama çok popüler olmayan bakım ürünleri yönünde strateji kurmuşa benziyor. Zira bu tarz farklı ve yabancı bloglarda dahi fazla isim yapmamış cilt/saç bakım ürünlerini Türkiye'ye getirttiriyor. Bu durum benim açımdan olumlu. Böylece farklı ürünleri keşfetmemiz sağlanıyor ve genelde de uygun fiyat olduğu için deneme amaçlı verilen şanslar biz tüketicilerden yana artıyor. Hask da raflarda görüp, kullandığım şampuanın bitmesiyle denemeye karar verdiklerimden birisi oldu. Lakin beni fazla memnun etmedi. Gratis alışverişim esnasında sadece merak ettiğim ve denemek istediğim için satın aldım. Şampuan neredeyse bitmek üzere olduğu için artık rahatlıkla yorumlarımı belirtebilirim.


Cilt ve saç temizleyici üreten markaların en sevdiği madde sülfattır. Markalar üretimlerinde neden bunu severler? 1- Ucuzdur 2- Temizleme yönünden sağlam temizler 3- Kolay maskelenir.


Bu 3 madde marka üreticilerinin kalbini 12'den vurduğu için yıllardır da sülfat cilt bakım ve saç bakım ürünlerinin medarı iftiharı niyetine sayılmıştır. Oysa ki bizler sülfattan mümkün olduğunca uzaklaşmalıyız. Ha, arada ben de sülfatlı şampuanlar veya cilt bakım ürünleri kullanmıyor muyum? Kullanıyorum tabii, bir tüketici olarak bundan tamamen uzaklaşmak çok zor ama buradaki sır "tamamen değil, mümkün olduğunca uzaklaşmaktır"

hask-coconut-monoi-oil-sampuan-yorumlarim
hask-coconut-monoi-oil-sampuan-yorumlarim

Cilt ve saç bakımında markaların sevdiği sülfatı bizlerin sevmemesi lazım. Çünkü sülfatın zarar ziyanı harika bir şekilde diğer içeriklerle birlikte (ki onlar da iyi değil) kamufle edildiği için, size anlık olarak "oh yumuşacık mis gibi tertemiz oldum" etkisi verebilsin diye bu maddenin olumsuz etkilerini netçe göremiyoruz. Zamanla cilt dokunuz esnekliğini kaybediyorsa, daha çok yağlanmaya ve kaşınmaya başlıyorsa, cilt diriliğiniz yok olmaya yüz tutuyorsa, saçlarınız dökülme hevesi gösteriyorsa, saç deriniz kaşıntılarla sizi uğraştırıyorsa, işte bunların hepsi sülfat. Tabii sülfatı çok aşırı da kötülemek istemiyorum, aşırı ölüm kokan araştırmalar gibi de düşünmüyorum. Sonuçta kozmetik ürünün verdiği zarar kullanım sıklığıyla alakalıdır ve bana göre ölüm makineleri olamayacak kadar zararları miniktir. Hayatımızda hele ki şimdiki dünyada trilyon kadar zararlı etmenle iç içe yaşıyoruz. En basiti bu blogu okuduğunuz wireless ağları, cep telefonları, bilgisayarlar vs. Yani o kadar kılçık detaylarına takılırsak, bu sefer de işin içinden çıkamayız. Bu yüzden sülfat bir korkulu rüya değildir, sadece cilt ve saç bakımında daha etkili sonuçlar almak istiyorsak ne kadar kaçınırsak o kadar kar. Olay sadece bu.


Sülfat yerine bu Hask Coconut Monoi Oil Şampuan denilen temizleyicide Sodium C14-16 Olefin Sulfonate kullanılmış. Hindistan cevizinden elde edilen bu madde de cilde ve saça deterjan etkisi vererek kurutucu tahrişliğe sebebiyet vermekte. Zararı neredeyse sülfat kadar varken "doğal şampuan" ibaresine kim inanır? Kadir İnanır. Yani içerik alenen böyleyken bu şampuana açıkçası iyi bir gözle bakamam.


Ayrıca benim saç derim öyle çok hassas yapıya sahip olmamasına ve doğal şampuanlarla ekseriyetle iyi anlaşmasına rağmen bu şampuanda kullandığım uzun zaman zarfı içerisinde kesinleştirdiğim bir olumsuzluk söz konusu, o da saç diplerimi hafiften kaşındırmasıydı. Saç derim içeriğinden etkilenmiş olmalı, tabii bu illa sizde olacak diye bir şey yok sonuçta tepkimeler kişiden kişiye göre değişmekte. Ancak benim için bu şampuan "olmamış" sınıfında yer almaktan kendini kurtaramadı. Kokusu tek iyi yanı, şampuanın kokusunda tatlı bir aroma hakim ve bu oran rahatsızlık verecek düzeyde değil. Kokusal olarak sevimli.



Aşağıdaki 3'lü son zamanlarda yenilere eklenen ürünlerden bazıları, içlerinde sadece Rossmann mağazasından edindiğim Wellness Beauty peeling hoşuma gitti. Gratis'ten aldıklarım açıkçası tırt çıktı.

hask-coconut-monoi-oil-sampuan-yorumlarim-blog-kullananlar
gratis-hask-coconut-monoi-oil-sampuan-yorumlari
Gratis mağazalarında son derece uygun fiyata satılan ve "doğalız" imajını güden Hask markasına ait şampuanından yana ne yazık ki olumlu yönde değilim. İçerik konusunda çok daha iyi şampuanlar kozmetik piyasasında varken hele ki... 


Yorum Gönder

0 Yorumlar