Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Blog Editör Takvimi Nasıl Zamanlanır ?



tüy toplayıcı fırça seti

blog-editor-takvimi-nasil-zamanlanir
Blog Editor Takvimi Nasil Zamanlanir


Farkındaysanız son zamanlarda blog yazmanın gücü artık eskisinden çok farklı bir yerde. Hatta bunu kariyere dönüştüren bloggerlar da var. Sadece kendiniz ve zevkiniz için blog yazıyorsanız buradaki yazacaklarımın hiçbirisine ihtiyacınız yok olmalı. Ama eğer oluşturduğunuz ve emek gösterdiğiniz blog sayfanızın daha düzenli yazılar eşliğinde ilerlemesini ve bununla paralel izleyiciler tarafından da fark edilir olmasını istiyorsanız bu konudan faydalanabilirsiniz. İlk blog yazmaya karar verdiğim zaman, kozmetik ürünlerinin renkli dünyasından kendini alamayarak güzellik ürünleriyle dolu bir blog hedeflemiştim. Hedeflerimin arasında 50'den fazla izleyici dahi yoktu. Geçen süre zarfında "izleyici/takipçi" o kadar önemsenir hale geldi ki, bugün bir blog açılır açılmaz soluğu Instagram'da alıp, takipçi/beğeni satın almayla işe başlıyor. Oysa ki onların mahrum kaldığı acemilik süreci çok daha iyidir. Acemi bloggerlar çok daha özelliklidir, heveslidir ve blogunda tanıttıkları ürünü çekici kılma gücü daha başarılıdır. Her şeyde "en birinci ben olacağım" tüketimi bloglarda da kendini gösteriyor. Üstün gelen ise nitelikli yazma aşkı ve içerik kalitesidir. İçerik her şeydir, bugün sadece bloglar için değil dünya devi markalar dahi içerik niteliğinin bilincinde. Tüm pazarlama stratejilerinin kalp noktasına, içerik üretmeyi aldılar.




BLOG EDİTÖR TAKVİMİNDEKİ ÖNEMLİ HAFTALAR

Blog Editör Takvimi, blog kariyerinizde iyi bir hayat kurtarıcı olabilir. Mesela güzellik/makyaj bloglarını baz alarak önemli günleri önceden belirleyebilirsiniz. Sevgililer günü, yılbaşı, anneler günü, bayramlar vs. Bu zamanlarda daha farklı paylaşımları blogunuzda yaratabilirsiniz. Örneğin sevgililer günü için yapılan romantik makyaj, anneler gününde annenize alabileceğiniz hediye önerileri gibi. Bazen de önemli günler haricinde önemli ayları takviminize ekleyebilirsiniz. Mesela, yaza yaklaşırken en hit 2 konu vardır. Biri mezuniyet törenleri, diğeri ise düğünler. Mezuniyetle ilgili makyajlar, bakım önerileri gibi blog konuları yapabilir ve düğünlere özel yapılası makyajlarla blogunuzu renklendirebilirsiniz. Şu an için en iyi hedef, "okula dönüş" paylaşımlarıdır. Eylül ayında olduğumuz için okul makyajı, okul saçı gibi konulara yer verebilirsiniz. Hatta sadece makyaj ile de değil cilt bakım önerileri, alışveriş listesi veya kendi üreteceğiniz daha farklı kulvarlarda da yaratıcı blog konularıyla şekillendirebilirsiniz.


BLOG EDİTÖR TAKVİMİNİ DÜZENLEMEK

Editör takviminize haftalık ve aylık olarak da bölebilirsiniz. Örneğin yol gösterici olmak adına şöyle söyleyebilirim, haftalık konularınızda ürün incelemeleri, aylık konularınızda ise genele daha çok hitap eden bilgilendirici yazılar yazabilirsiniz. Her gün Flormar eyeliner incelemesi yazmak okuyucunuzu çok boğar. En azından her ay en az 1-2 kere farklı tarzda konulara da ele almanızı öneririm.


BLOG EDİTÖR TAKVİMİNDE MEVSİMSEL İÇERİKLER

Takviminizin gidişatı mevsimleri de önemsemeli. Sıcaklara uygun güzellik ürünlerini yaz zamanı, soğuklarda cildin hassaslaştığı dönemdeki konularınızı kış zamana yazmanız daha isabetli olur. Hatta kullanacağınız görsellerde de bunu desteklemeniz okunurluluk oranınızı daha da arttırır. Mevsimleri simgeleyen vektörler kullanarak görsellerinizi daha "hisli" hale getirebilirsiniz. Kullanacağınız görsellerin yüksek çözünürlükte (high-quality) olmasına dikkat edin.


blog-editor-takvimi-nasil-zamanlanir-sosyal-medya-zamanlayicisi
Blog Editor Takvimi Nasil Zamanlanir Sosyal Medya Zamanlayicisi

BLOG EDİTÖR TAKVİMİNDE SOSYAL MEDYA ZAMANLAYICISI

Editör takviminize sosyal medyayı zamanlamayı da katmalısınız. Bugün blogların en olmazsa olmaz sosyal medyaları; Twitter, Instagram, Pinterest ve Facebook. Yeni yeni farklı sosyal medyaları da gündeme gelmekte, eğer internetin her yerinde olmalıyım diyorsanız oraları da kullanabilirsiniz, örnek verdiğim 4'lü mihenk taşı kıvamında. En azından 2'siyle iştiraklı olun. Sosyal medya hem sizin daha çabuk indeks almanızı, hem de konularınızın oradaki izleyicilerle daha çabuk ulaşmasını sağlar. Bazı programlar sayesinde sosyal medya duyurularınızı zamanlayarak planlayabilirsiniz. Böylece vakit nakittir ilkesine sadık kalmış olursunuz.


SEO ODAKLI BLOG EDİTÖR TAKVİMİ

Editör takviminizi de 2 ayda 1 sürecinde SEO adına planlayın. Yani bu demektir ki, araştırın öğrenin. Seo nedir ne değildir, ilgili konularda ve anahtar kelimelerinizde nasıl "organik" olarak üstlere tırmanırsınız, kodsal temasal yazısal ve konusal kısacası her noktasıyla SEO uyumlu blog yazmanız içeriğinize çok şey katar. İçeriklerinizin hak ettiği değeri bulmasını önemsiyorsanız, arada araştırma yapmaktan kaçınmayın. Bunu yaparken de, "1 haftada sitenizi Google'da 1. sayfada çıkartırız" diyenlere para ve ümit yedirmeyin. Öyle şeylerin uzun vadede blogunuza zarar vereceğini ve bunun basit bir kandırma metodu olduğunu, daha istikrarlı ve güçlü blog yazılarıyla zaten fark edilir olacağınızı unutmayın. Onun yerine "Google aramalarında öne çıkmak" cümlesini Google'da aratın, Seo bazlı yazılan milyonlarca Türk ve yabancı kaynak var, oradaki taktikleri uygulayın ki çoğu da temel şeyleri paylaşır. Tabii illa para vererek kandırmak ve kandırılmak hoşunuza gidiyorsa, onu bilemem.



Blog Tüyoları köşem ilerleyen günlerde farklı konularıyla devam ediyor olacak. Bir sonraki konu ise Instagram üzerine. Umarım benim sonradan fark ettiğim ve uyguladığım, "ah keşke bu işi başından bilseydim" dediğim noktaları paylaşmam sizlere faydalı oluyordur.



Yorum Gönder

0 Yorumlar