Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Cilt Bakımı İçin Makyaj Temizleme Rehberi



tüy toplayıcı fırça seti

cilt-bakimi-icin-makyaj-temizleme-rehberi
Cilt Bakimi icin Makyaj Temizleme Rehberi

Keyifle yaptığımız makyajı günün sonunda cildimizi arındırmak için hepimizin tercih ettiği yöntemler farklı olabilir ama öyle ya da şöyle nasıl olursa olsun makyajın ciltte bıraktıklarını temizlemeliyiz. Özellikle gece dışarı çıkmalarda nispeten daha ağır bir makyaj tercih ettiysek cilt temizliği de daha teferruatlı olmalı. Hatta günümüz şehir hayatında gün boyu kire maruz kalan cildimizi makyaj yapmasak da gün sonunda temizlemeliyiz. Cilt gözeneklerine birikenler sadece makyaj kalıntıları olmadığına göre uykuyla bedenimizi buluşturmadan evvel de cildimizi hatırlamalı ve gerekli özeni göstermeliyiz. Makyajı cilt bakımı adına nasıl doğru temizleyebiliriz? diyorsanız bu yazımı okumaya devam edebilirsiniz.




Hangi Pamuklar? Düz mü Yoksa Bombeli mi?

İşte Dünya'nın kaderini belirleyen o mühim soru! ☺ Birkaç yerde bu soruyu okuduğumda, kozmetik meraklısı bir bünye olduğum halde şaşırmıştım. Benim için pamuk pamuktur. Dikişli olsun kafi. Fakat "Verdiğim parayı pamukta bile ararım, hangisi daha işlevsel?" diyorsanız, düz olanlar tabii ki. Çünkü hem ürünü daha az yer, hem de göz çevresinde makyajı çıkartırken daha kolaylık sağlar zira yüzey alanı daha geniştir. Böylece nüfus alanı doğal olarak daha fazladır. Bombeli tarzında kabarık olan pamuk pedleri gözlerin şekline uygun olduğu için daha iyiymiş gibi görünebilir ama düz pamuk pedlerinin daha ideal olduğunu (mantıken) savunuyorum. Diğeri ise kullanırken daha rahatlık sağlar. Tabii içi gerçekten dolgunsa.


cilt-bakimi-icin-makyaj-temizleme-rehberi
Cilt Bakimi icin Makyaj Temizleme Rehberi

Göz Çevresini Makyajdan Temizlemenin Doğru Adımı Nedir?

Pamuğunuza temizleyici ürününüzü dökün. Gözlerinizi kapatıp göz kapağınıza pamuk pedi yerleştirin. Ardından yapacağınız tek şey; beklemek, beklemek ve yine beklemek. Çünkü makyaj çıkarıcı ürününüz, göz kapağınızın üstünde yer alan far, eyeliner, rimel gibi makyaj ürünlerini ancak bekleyerek çözebilir. Yaklaşık 30 saniye boyunca pamuğu sadece bekletin. Ardından ufak ufak dairesel hareketlerle çok çok nazik şekilde ovalayın. Bu kısmı ne kadar sert yaparsanız göz çevrenizin erken kırışmasına o kadar katkıda bulunursunuz.


Göz Temizliğinde Kaşları Es Geçmeyin

Kaş kalemleri, kaş farları, kaş jelleri boşuna kozmetik dünyasında popüler değil. Eğer makyajınızda kaşlarınızın görünümüne destek veren bu tip kaş ürünleri kullandıysanız, kaşları temizlemeyi de ihmal etmemelisiniz.


Kirpikleri Su Geçirmez(WaterProof)Maskaradan Temizleme Adımı

Suya dayanıklı olan waterproof maskaralar temizleme aşamasında zorluk çıkartabilir. Hatta waterproof olmasına gerek yok, bazı maskalar nedense böyle bir özellik taşımamasına rağmen kirpiklerden çok zor çıkıyor. Maskaranızda bu halinizden şikayetçi iseniz, şöyle yapın : 2 disk makyaj pamuğuna temizleyicinizi döküp ardından birini alt kirpiklerinize birini de üst kirpiklerinizin üzerine koyup ters istikamette hafifçe ovalayın. Yani altları yukarı doğru, üstleri aşağı doğru. Böylece maskaranın daha kolay çıkarabilirsiniz.


Ayrıca, göz makyajınızı çıkardığınızdan emin olduktan sonra bile küçük bir pamuklu çubuk veya makyaj temizleme çubuklarını kullanarak son defa üzerinden geçebilirsiniz. "Göz makyajımı tamamen temizledim, oh mis" diyerek ışıklı büyüteçli aynaya geçtiğimde makyajın hala temizlenmeye ihtiyacını olduğunu görmek çok şaşırtıcı. Bu yüzden arındırmada daha ayrıntıya önem vermeliyiz.


cilt-bakimi-icin-makyaj-temizleme-rehberi
Cilt Bakimi icin Makyaj Temizleme Rehberi

Göz Makyajını Temizlemede Hangi Temizleyici Kullanmalı ?

Göz çevresi hassas olduğu ve özellikle kirpikler gibi mintik mintik temizleme ritüelini gerektirdiği için, göz makyajına temizlemeye ayrıca önem vermek gerekiyor. Yanak için özel bir temizleme ritüeli gerektirmezken göz çevresinin buna ihtiyacı olduğunu görüyorsunuz. Kozmetik dünyasında birbirinden farklı markalar ve göz makyaj temizleyicileri varken tek yapmanız gereken, bütçenize ve isteğinize uyan bir temizleyici bulmak. Yağ formüllü makyaj temizleyicileri benim açık ara farkla favorim. Bunun nedeni makyajı daha iyi çıkardığını düşünmem. Eğer yağ bazlı olmasın derseniz, yağ formülünü hissettirmeyen yağsız (oil-free) makyaj temizleyicilere yönelebilir veya krem bazlı ürünleri deneyebilirsiniz. Bugüne kadar pek çok markanın göz makyaj temizeyicisini kullandım. Drugstore ve ona nazaran daha yüksek sınıftan sayılan markaları kıyasladığımda 2 ürün benim için görevini çok iyi yerine getiriyor.


1- Amie Hassas Göz Makyaj Temizleyici Makeup Remover : Uygun fiyatıyla bulunabilecek en iyilerden. Güzel içeriği de cabası!

2- Biotherm Biocils Kirpik Dökmeyen Makyaj Çıkarıcı : Kirpik dökmeme görevini yüklenen Biotherm bu işin hakkında iyi geliyor. Biraz pahalı olmasına rağmen etkisini gerçek anlamda verebiliyor. Bir önceki Amie'ye göre daha pahalı ama ondan daha etkili. İçeriği ise ne yazık ki o kadar güzel değil. Biotherm ürünlerinde içerik boşuna aramamalı.

* Bonus : Jojoba Yağı, Hindistan Cevizi Yağı, E Vitamin Yağı'nı makyaj temizleyicide çok sık kullanıyorum. Soğuk sıkım iyi bir marka zeytin yağı da aynı işi görecektir. Genelde yağları kullanırken çok rahatsız edici buldukları için kullanmaktan vazgeçenler görüyorum. Suyla seyrelttiğiniz yağlar rahatsız edici oranını da doğru orantılı şekilde ortadan kaldıracaktır. Bol suyla ıslattığınız pamuğu fazla suyunu biraz defedip bir damla bitki yağı göz makyajını çıkarmada doğru zafer aracı olacaktır. Böylece makyaj çıkarma namına özel bir ürün alma derdinden de sizi kurtarır.



Yüz Makyajını Temizlemek İçin Neler Yapmalı ?

Alternatif çok fazla. Misel su ile başlangıç yapıp sonra yüz temizleme jeline geçiş yapabilirsiniz ki yorgun argın olduğum günlerde ben de bu yönteme başlıyorum ama bahanelerimi ortadan kaldırıp temizleme faslını daha ciddiye aldığımda yağ fazlı ürünlere baş vuruyorum. Tıpkı göz makyajında olduğu gibi jojoba gibi yağlara yöneliyorum. Krem fazlı temizleyiciler, jeller, yağlı ürünler gibi seçenek çok fazla.

Yıllardır kullandığım Bioderma H2O Misel Solüsyon favorimken bunun pabucunu dama yeni atan ise Cyrène Makyaj Temizleme Suyu Misel Solüsyonu oldu. İkisi de çok iyi ürünler. Sadece makyaj çıkarma adına değil tonik babına da kullanabilirsiniz. Yaz vakitlerinde biraz cildi ferahlatmak amacıyla da.

Jeller, yağlar, kremler kullanırken dairesel hareketlerle ürünleri cildinizle buluşturup ardından ufak masajlar yaparak cildinize çaktırmadan iyilik de sağlamış olursunuz. Yaklaşık 1 dakika kadar cildinizde kullandığınız ürünü yedirip ardından ılık suyla arındırabilirsiniz.


Cilt Temizliğinde Elektronik Fırçalar Gerekli mi ?

Hayır gerekli değil. Kendi adıma bilinçli olarak elektronik fırçaları kullanmıyorum. Kullanıp kullanmamayı defalarca araştırmış, bunu özel dermatologuma da sormuş biri olarak o fırçaların benim daimi kullandıklarım arasında yer bulamayacağına artık kanaat getirdim. Cilt, o kadar aşırı temizlikte zamanla eski bariyerini kaybedebilir. Kullanıp memnun kalanlar yollarına öyle devam etsin. Ben cildimle mutlu mesudum, doktorum "her ne yapıyorsan devam et, çok bilinçlisin" dedi. Bu da benim için en iyi yol gösterici.


Rujları Temizlemenin Özel Bir Yöntemi Var mı ?

Evet var. Daha doğrusu eski bir yöntem olup hala en iyi yöntem olarak kullanılmakta. O da vazelin! Eski bir yöntem diyorum zira ilk anneannemden duymuştum. O sadece ruj için dememişti, onların zamanında göz makyajını çıkartmak için krem/vazelin tarzı ürünler kullanılıyormuş, haliyle de gözleri yanıyormuş. Günümüzde ise vazelin hala iyi bir ruj çıkarıcısı. Bu formdaki kremleriniz de iş görür veya vazelinin ta kendisini alıp bu amaçla kullanabilirsiniz. Küçük bir miktar sürdüğünüz vazelinli pamuğu dudak çevrenizde gezdirmeniz en inatçı ve kalıcı rujları bile siler atar. Bunun haricinde, makyaj temizleme mendillerinden de faydalanabilirsiniz. Makyaj temizleme mendillerini tüm yüze uygulamak bana göre değil, o verdiği tuhaf hissi yüzümde taşımayı sevmiyorum ve bu yüzden de makyaj temizleme mendillerini sık sık kullanan biri değilim ama dudak makyajı için iyi bir pratiklik sağlayabilir.


Vazelin demişken, 
Güzellik ve Bakımda Vazelini Kullanmanın 8 Farklı Yolu 
konumu da okumuş muydunuz ?

guzellik-bakimda-vazelini-kullanma-onerileri
guzellik bakimda vazelini kullanma onerileri

Yorum Gönder

0 Yorumlar