Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Now Foods Florürsüz Organik Diş Macunu || Xyliwhite Refreshmint Toothpaste Gel



tüy toplayıcı fırça seti

now-foods-dis-macunu-xyliwhite-refreshmint-toothpaste-gel
Now Foods Florursuz Organik Dis Macunu Xyliwhite Refreshmint Toothpaste

Florürsüz diş macunlarını normal olanlara oranla çok daha fazla kullandığım için ağız bakımında tercihlerim bu tarz markalardan yana oluyor, Now Foods ise çoğu ürünüyle benim aşk yaşadığım doğal bir marka. Yıllar önce kullanıp memnun kaldığım paraben ve florür (fluoride), sülfat (Sodium Lauryl Sulfate / SLS) içermeyen Now Foods Xyliwhite Diş Macunu 'nu (o zaman mavi renkteydi), yıllar sonra yeniden kullanıyor olmam bile diş bakımında iyi bir ürün olduğunun işareti. Organik ürünlere ilginiz varsa florürsüz diş macunlarıyla da kesişme noktasında bir gün mutlaka buluşacağız demektir. Bu keşif anını en kestirme yoldan yaparak alışılan diş macunlarını kullanmak yerine böylesi doğal ürünlerle yer değiştirmekten dişleriniz çok yarar görecek. Belki de kendinize ve ailenize bir iyilik yaparak bunu çoktan keşfetmişsinizdir. Now Foods Xyliwhite Diş Macunu (Refreshmint Toothpaste Gel) detayları şu şekilde :






Uzun süre kullanıp memnun kaldığım bu diş macununu tekrar edindiğimde dikkatimi ambalajının artık yeşil olması çekti, bunun dışında bir değişiklik gözlemlemedim. Fiyatının yıllar geçmesine rağmen çok artış göstermemesi beni markaya daha da yakınlaştırıyor. Eski fiyatı $3.81 idi, yeni fiyatı ise $4.19


now-foods-florursuz-organik-dis-macunu-xyliwhite-refreshmint-toothpaste
Now Foods Florursuz Organik Dis Macunu Xyliwhite Refreshmint Toothpaste

Eski diş macununa oranla ambalajının hem rengi hem de kısmen de olsa kalitesi artmış. Boyutu ise yine aynı yani 181gr. Bu oran diş macunlarında genelde "aile boy" türevlerinde satılıyor. Böyle olması hem uzun süreli kullanım sunuyor hem de güvenilir diş macununu ekonomik seviyeye çekiyor. Kozmetik ürünlerinde doğal ürünleri tercih ediyorsanız florürsüz diş macunlarının öneminin bilincindesinizdir. Florür ve SLS 'li diş macunlarından kaçınmak isteyenlere iyi bir alternatif. Dişleri 10 saniye içinde bembeyaz yapan geçici etkili diş macunları gibi değil, düzenli kullanımda beyazlatıcı etkiyi veriyor. Diş beyazlatma konusunda benim fikrim ürünlerin gücüne bağımlılıktan yana değil, onun yerine düzenli fırçalamadan yana. Bu diş macununda tek olumsuz yönü, içeriğinin çoğu güzel olmasına rağmen her şeyiyle mükemmel olmaması. Örneğin; Hydrated Silica ve Potasium Sorbate bulunuyor ve sülfatın Sodium Coco Sulfate türü kullanılıyor. Diş macununda ağzı yakıcı etki bırakmayan hatta hafif bir tatlılık bırakan nane aroması hakim. Pahalı ve kimyasalı fazla olan diş macunlarındansa daha masum içeriklere yönelmek istiyorsanız, bu tarz markaların varlığını da bilmelisiniz. Ayrıca Now Foods markasının vegan, hayvanlar üzerinde deney yapmayan (cruelty free) ve uygun fiyatlı satış politikasını tercih edenlerden biri olduğunu da not düşmeliyim.


Yorum Gönder

0 Yorumlar