Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream || Limon Yağı İçeren Tırnak Eti Bakım Kremi



tüy toplayıcı fırça seti

burts-bees-lemon-butter-cuticle-cream-limon-yagli-tirnak-eti-bakim-kremi-kullananlar-yorumlari-fiyati-blog
Burts Bees Lemon Butter Cuticle Cream - Limon Yağı İçeren Tırnak Eti Bakım Kremi

Ojelere olduğu kadar tırnak bakımına da ilginiz yoğunsa limon yağı içeren bu özel kütikül kremi yani Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream 'in methini de duymuşsunuzdur. Özellikle yabancı güzellik bloglarında ve vloglarında pek meşhur olan LUSH Lemony Flutter tırnak kreminin ününden sonra Burt's Bees de kendinden söz ettirmeye başladı. Manikürünüzü yaptıktan sonra tırnak etlerinizi yumuşatmaya odaklı bu tarz kremlerin yararı kesinlikle var. Bu tarz ürünler madem ki ellerimize iyiliği dokunuyorsa, neden biraz daha iyi içerikli olmasın?


Tırnaklarınız eğer fazla kırılgan yapıda ise ve onlara bir türlü söz geçiremiyorsanız, hayır size Burt's Bees önermeyeceğim. Ceviz, badem gibi kuru yemişlerin bizler için nasıl mucize olduğunu keşfetmenizi bir kez daha yenileyeceğim. Hem saçlar, hem tırnaklar için harika etkiyi veren kozmetik ürünleri değildir, genetiğimizle şekillenen bedenimizi nasıl kalitede tuttuğumuz, onu çöple mi beslediğimiz yoksa gerçekten doğanın bir parçası olduğunu bol bol hatırlatarak mı ilerlediğimiz sandığınızdan çok çok önemli. Kozmetik ürünleri, ilaç tedavisi gibi değildir. Bunlar sadece hayatın keyfi renklendirgeçleridir. (Böyle bir kelimeyi itinayla sözlüğe ekledim)


Burt's Bees, içerik olarak sevdiğim ve beğendiğim markalar arasında olmasına rağmen Türkiye fiyatlarını biraz tuzluca buluyorum. Çünkü bu tarz doğal markaların olayları, içerik konusunda bilinçli müşterilerinin ekonomi yönünden de bilinçli olduğuna bilir ve fiyat politikasını ona göre belirler. Ne yazık ki ülkemizde bu şartlar eşliğinde bizlere sunulmuyor. Bu yüzden en baştan söylemeliyim ki, bu kütikül kremi, çok iyi etki vermesine rağmen ₺36 fiyatının ederinde değil. 10-15 Lira olmalıydı.


burts-bees-lemon-butter-cuticle-cream-limon-yagli-tirnak-eti-bakim-kremi-kullananlar-yorumlari-fiyati-blog
Burts Bees Lemon Butter Cuticle Cream - Limon Yağı İçeren Tırnak Eti Bakım Kremi

Fiyatını arka plana alırsam, bu katı kremin içeriği ve etkisi çok iyi. Tırnak etlerimi bu zamana kadar hiç kesmedim, kestirmedim, yok etmeyi de düşünmüyorum. Tırnağın daha sağlam ve şekilli uzamasını sağlıyor. Belki biraz belli ama çok çok makro bakışta o belirginlik var. Normalde beni rahatsız eden tarzda değil ki tam tersi olsaydı bile tırnak etlerini amaç sırf güzellik olsun diye yok etmezdim. Çünkü onlar tırnağa faydalı.


Burt's Bees bu mis limon kokulu tırnak eti bakım ürünü için aynen şunu demiş : 

Tırnaklarınıza ihtiyacı olan yardım elini uzatın!
Bu yoğun yapıdaki doğal krem tırnaklarınızı ve tırnak etlerinizi beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olur. İçerisindeki Limon Yağı doğal bir şekilde tırnaklarınızın sağlıkla ışıldamasını ve güzel kokmasını destekler.Sararmış tırnakların rengini açar.


Tek doğrulayamadığım yanı "sararmış tırnakların rengini açar" kısmı. Tırnaklarım ojelere rağmen sararmadı, sanıyorum bundan oje bazlarının büyük koruyucu yanı var ya da bu tarz doğal bakım ürünlerini sık kullandığımdan olmuyordur. Kütikül kremlerini kullanma amacım, ojeleri günlük hayatımda kullanmayı sevdiğim ve sık sık değiştirdiğim için tırnaklarımın zarar görmesini biraz daha azaltmak. Verdiği etkisi benim isteklerimle örtüştüğü için gayet memnunum ama eğer siz pratik bakım sağlayan sür-çık tarzı ürünleri daha çok seviyorsanız, örneğin acele bir işiniz var ve hemen süreyim emilsin diyorsanız, üzgünüm sizi fazla memnun edecek bir ürün değil. Hatta bu beklenti ile ürünü ilk kullandığınızda "Eee bu mu etkisi?" diye düşünebilirsiniz ancak unutmayın ki bu tarz kremler tek sefer için değil düzenli kullanım için daha iyi sonuç verir.


Ojelerinizi ertesi günün hazırlığını yaparken geceden değiştirmeyi seviyorsanız, o halde gece keyfinize Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream ekleyip sabah tırnak kenarlaınızın nasıl yumuşadığına şahit olun. Katı yağ haldeki zor yapısı yüzünden kullanırken bir parça alıp parmak uçlarınızla kremi ısıtmanız gerekiyor. Vazelin bunun yanında daha yumuşak olmasına rağmen içerik açısından Burt's Bees petrol içerikli olmadığından kullanırken içiniz de rahat ediyor. O mis gibi limon kokusu da ayrı sevilesi. Limonlu tereyağını tırnaklarınıza sürme fikri kulağa nasıl geliyor bilmiyorum ama bu fikir kozmetikle birleşince keyifli kullanım sunuyor, benden demesi. Özellikle kuru tırnak etlerinin yarattığı pütürlülük halinden ve kötü görüntüsünden şikayetçi iseniz temel bakım ürünlerinizden biri olacaktır. Kendi adıma tek eleştirdiğim yanı, yapısı balmumu (beeswax) olduğu için teneke kutu içerisinde kullanımı hijyenik olmuyor. Daha pratik ve hijyenik kullanım tasarımında olabilirdi. Bir de tabii, ülkemizdeki satış fiyatları daha cazip hale gelebilirdi.


VAZELİNLE BURT'S BEES FARKI NEDİR?
vazelin-kullananlar-tirnak-bakimi-blog
vazelin tirnak bakimi blog
Vazelin yapısına çok benzetildiği için ufak bir kıyaslaştırma da yapmak istedim. "Vazelin daha ucuz, üstelik bununla vazelin aynı etkide" diyenin içerik bilgisinden bihaber olduğunu ve en azından bakım yapan ürünlerde ki özellikle tırnak ve dudak bakımında petrol içeriklerinden mümkün olduğunca kaçmamız gerektiğini fark etmesini isterim. Hatta fark etmekle kalmayıp günlük hayatında uygulamasında daha fayda var. Bu yüzden de vazelin yerine, daha iyi içerik arayışında olalım. Eğer fiyat açısından daha uygun fiyatlı kozmetiklerden yanaysanız, içeriğini özenle seçtiğiniz herhangi bir doğal markanın vücut kremlerini de bu amaç için kullanabilirsiniz. Kozmetik dünyasında illa moda mod takılmak zorunda değiliz sonuçta ☺

•   •   •

Yine bir Burt's Bees ürünü olan 
Burt's Bees - Honey Lip Balm yazımı da okudunuz mu ?


Yorum Gönder

0 Yorumlar