Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Vichy Idealia Cilt Bakım Kremi



tüy toplayıcı fırça seti

vichy-idealia-cilt-bakim-kremi
vichy idealia cilt bakim kremi


Vichy, cilde ışıltı ve yumuşaklık kazandırmaya yönelik Idealia bakım serisiyle bir görevi daha üstleniyor, o da herkesin defetmeye can attığı cilt kırışıklarıyla mücadele etmek. Normalde ambalajının pembe renkli olduğu ama yağmurlu havada kameranın renk azizliğine uğrayan bu krem, bende daha önce kullandığım başka bir kremin tıpatıp aynısı olduğu izlenimi uyandırdı. 


Hangisi mi? 



vichy-idealia-cilt-bakim-kremi
vichy idealia cilt bakim kremi


Loreal Skin Perfection Nemlendirici kreminin neredeyse ikizi. Yapısı, cilde bıraktığı etkisi ve hatta rengi bile. İkisi de pembe renginde, ikisi de aynı özelliklerde ve ikisi de aynı kokuda. Hatta gözü kapalı kullansanız aralarındaki farkını asla anlayamazsınız. Zaten Vichy markası da L'oreal bünyesinde olduğuna göre, böylesi bir benzerliğin olması çok da şaşırtıcı değil.


Loreal Skin Perfection nemlendirici, benim için kötü bir nemlendirici değildi. Daha doğrusu şöyle söylemem gerek, içerik olarak L'oreal zaten "beklentiyi düşük tutmalısın" imajını veren bir marka. Sadece kremin hissettirdikleri güzeldi. Cilt bakımında güzel içerik arayışım sonucunda, kullanacağım cilt ürünlerini de ağırlıklı olarak bu çizgide seçmeye çalışıyorum. Ancak bu her zaman, illa öyle olmalı tarzında değil. Arada, normal kozmetik ürünlerini de kullanıyorum. Yani, tıpkı saç bakımında olduğu gibi.


Kremin hissettirdiği aynen şu : yumuşacık bir cilt. Tabii bunu, içerisindeki bol silikonlarla sağlıyor. İçerik olarak iyi olması bekleyenleri hüsrana uğratmaya yeten bu kremin verdiği en iyi hoşluk, sağladığı bakım keyfi. Vichy ürünlerini eskiden beri seven taraftayım. Bunun nedeni, uygun fiyatlı olup etkisinin yüksek markalarla aynı oranda vermesi. Yani Lancome markasına ait, aynı klasmandaki herhangi bir cilt kremi bundan çok mu benzersiz? Ya da şöyle sorayım : Aralarındaki fark, fiyatları kadar çok mu? Elbette hayır. Sadece birisi daha da yoğun yumuşatma (silikon) verir ve bunu yaparken de parfümle size olabildiğince bakım keyfini yaşatmayı hedefler. Sonuç itibariyle verdiğimiz paraların çoğu da marka parasına gider. Çünkü zengin müşteri de hedefe alınmalı. Zenginler marketten krem almaz, illa ki lüks mağazadan, bilgili olmayan ama ilgili satış elemanı pofpofluğunda ürünü alır çıkar. Kozmetik ürünlerinde kimi zaman bu çelmeye düşeriz (düşmek isteriz), kimi zaman da bilinçli alışveriş sayesinde tüm cezbediciliğe rağmen oralı dahi olmayız.


O yüzden cilt bakımında, hem etkili, hem uygun fiyatı, hem marka parasını müşterilerine yıkmayan doğal içerikli isimlerden veya işini iyi yapan derkomozmetik markalardan yanayım. Vichy 'nin bu kremi, Loreal Skin Perfection kullanıp da memnun kalanlara hitap edecektir. Vichy, Lancome'dan çok da farklı değil, L'oreal de Vichy'den 


İçerik olarak bakarsam, iddialarının hepsini çürütecek içeriğe sahip. Her şeyden önce, içerisinde alkol bulunan bir ürün kırışıklarla asla mücadele edemez. Cilt kremlerine konulan alkol, cildi çaktırmadan yaşlandırır. Cildi daha da kurutur. Kremin sağladığı yumuşaklık, krem hayatınızda olduğu gün vardır, ertesi güne etkisi sıfır olduğu gibi cilt bariyerini de zedeler. Benim önerim, kremin iddialarını ciddiye almadan, sadece verdiği keyif olarak değerlendirerek kullanmanızdan yana. Gün boyu yumuşaklık sağlamada ve bakım hissini vermede çok etkili. İçerik etkisi değil keyif yaşatsın diyenlerin sevebileceğini düşünüyorum.


* Tanıtım Ürünüdür.


Yorum Gönder

0 Yorumlar