Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Nuxe Sun SPF20 El & Vücut İçin Sprey Güneş Koruyucu Bakım Sütü



tüy toplayıcı fırça seti

nuxe-sun-spf20-el-vucut-sprey-gunes-koruyucu-bakim-sutu
Nuxe Sun SPF20 El Vucut Sprey Gunes Koruyucu Bakim Sutu


Nuxe Sun SPF20 El & Vücut İçin Sprey Güneş Koruyucu Bakım Sütü (Nuxe Sun Milky Spray for Face and Body SPF 20), nemlendirici amacında hem bronzlaştırma amacı üstlenen hem de güneşten korunmaya yaramak üzere formüle edilen bir güneş koruyucu sütü. Nuxe genellikle daha iyi içerikli kozmetik ürünlerini kullananların ilgisini çekiyor. İddiaları bununla da bitmiyor, su geçirmez (water resistant) özelliği ile de plaj yıldızı olma konusunda da hevesli. Benim Nuxe Sun SPF20 El Vucut Sprey Gunes Koruyucu Bakim Sutu yorumlarım ise daha başka tabii :



nuxe-sun-spf20-el-vucut-sprey-gunes-koruyucu-bakim-sutu
Nuxe Sun SPF20 El Vucut Sprey Gunes Koruyucu Bakim Sutu

Güneş ile cildimi "azı yarar çoğu zarar" kaidesini bozmayan bir ilişki çerçevesinde tutmaya çalışıyorum ancak yaz gelmeye yakınlaşırken güzel havaların cezbedici halleriyle bu pek de mümkün olmuyor. Özellikle plaj sezonunu da açmışken güneşten kaçma gibi bir durum bir yaz mevsimi insanına göre değil. Güneşten kaçma yapamıyorsak o halde güneşten korunma yapmalıyız. Çünkü korumasız güneşe çıkmak cildimizi daha hızlı yaşlandırır, 10 sene sonra buruş buruş bir yüz ve boyunla aynada yüzleşmek istemiyorsanız güneşten korunmaya daha önem vermelisiniz. Tabii ki fiziksel görünüş geri planda. Sonuçta hatalarımızla da eksiklerimizle de kendimizi her daim sevmeliyiz ama eğer elimizdeki bir sebep bizi yanlış bir sonuca götürecekse neden yanlış yapmada ısrar edelim ki? Bunun yanı sıra sadece yaşlılık belirtilerini jet hızıyla bedenimize çekmekten başka bir de olayın kanser riski var. Bu yüzden güneşten korunmak, kozmetiksel bakım olarak kendinize yapacağınız en büyük iyilik olur. Bugün pek çok markanın güneş kremi bütçenize uygun şekilde almanızı bekleyerek kendilerini size sunuyorken, alabileceğiniz hangisi ise onunla güneş korunmanızı başlamanızı öneririm. Dikkat edeceğiniz en büyük nokta; ağzı açık yani kavanoz formunda olan güneş kremlerini almamanız. Tüp veya sprey formunda almaya özen gösterin. Çünkü kavanoz formlu güneş kremleri havayla temasında güneş koruyucu özelliğini yitiriyor.



Nuxe Sun SPF20 Güneş Koruyucu Bakım Sütü hakkında ilk yorumumu kokusu üzerine yapmak istiyorum. Çünkü bu ürünü görür görmez aklıma o karakteristik kokusu geliyor. Nuxe kuru yağların bildiğimiz kokusu bu güneş koruyucusunda da kendini gösteriyor ama bana göre daha baskın haliyle. Baharatlı kokusu öyle yoğun oranda ki özellikle gündelik hayatta kullandığımda kremin rahatsız etme oranı daha yüksekti. Neyse ki plajda güneşle buluştuğu zamanlarda o kadar rahatsız edecek boyuta ulaşmadı. Böylece anladım ki bu bakım sütü plajda kullanmalık tadında. Bronzlaştırıcı kısmı doğru. Bronz görüntüye daha çabuk ulaştırıyor. Bronz görüntü yamalı bohça gibi değil de daha homojen bir şekilde oluyor. Tabii bronz derken bu anlamdaki başarısı çok yüksek değil. Yüze de uygulanabilir bir güneş koruyucu olmasına rağmen ben yüzümdeki etkisini hiç sevmedim. Yüze çok yağlı geldi. Açıkçası o yoğun kokusu da yüzde çekilmez halde. Bu yüzden sadece vücuduma kullanmayı tercih ettim. Kullandığım süre zarfı boyunca sivilceye neden olmadı ancak içeriğine baktığımda hassas ciltlerin tercih etmemesi gerektiğini söyleyebilirim.


Kullanımı çok pratik. Tabii bunda ambalajının spreyli ve kremin yapısının süt formunda olmasının katkısı büyük. Sprey mekanizmasının kalitesi çok hoş, ürünü doğru miktarda sıkmayı sağlıyor. Özellikle küçük Fıst fıst kremlenmek pek bir rahat. Güneş kremlerinde görülen "tabaka bırakma" sorunu ne yazık ki bu bakım sütünde de mevcut. Hafif yapılı bir ürün değil. Vücut adına kullandığım için bu pek sorun olmadı.


Benim için etkili bir ürün olamadı, bitmeden önce ayrılalım diyeceğim de olmadı, tam anlamıyla "bitsin bir daha almam" dediğim ürünlerden birisi oldu. Kokusu çok kimyasal ve ağır, özellikle sıcaklarda hiç çekilmiyor. Yüz için kullanıma müsait değil. Yapısı rahatsız ediyor ve içeriğini de bu yönde iyi bulmadım. 150 ml boyutunun büyüklüğü, Türkiye 'deki yurt dışıyla paralel satılan fiyatı ve spreyli olması gibi özellikleriyle tercih edilesi gibi duruyor ama ben beğenmedim. Bitirip kendisine güle güle diyerek veda edeceğim. Nuxe, genel olarak sevdiğim bir marka ama her ürünü öyle aman aman değil ve ürünlerinin ortak paydası sanıldığı gibi doğal değil. Bu da onlardan birisi.


nuxe-sun-spf20-el-vucut-sprey-gunes-koruyucu-kremi-bakim-sutu-kullananlar-yorumlari
Nuxe Sun SPF20 El Vucut Sprey Gunes Koruyucu Bakim Sutu

Yorum Gönder

0 Yorumlar