Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

FIRÇALOJİ ► Yüz Makyaj Fırçalarının Kullanım Rehberi



tüy toplayıcı fırça seti

fircaloji-yuz-makyaj-fircalarinin-kullanim-rehberi
Fircaloji - Yuz Makyaj Fircalarinin Kullanim Rehberi


Blogda "FIRÇALOJİ" ismiyle makyaj fırçalarının detaylarına yer vereceğim yeni bir yazı dizisi yapmaya karar verdim. Fırçaloji serimin ilk konusunu ise : Yüz Makyaj Fırçalarının Kullanım Rehberi. Makyajı, parmaklarımızı kullanarak da hızlı ve kolay şekilde de yapılabiliriz ancak kullandığımız makyaj ürünlerinin yüze daha homojen dağılmasını, ciltle doğal buluşmasını ve böylece profesyonel görünümü elde etmesini makyaj fırçalarıyla elde edebiliriz. Eskiden makyaj severlerce fırçalara "makyaja iyi bir yatırım" olarak düşünülüyordu. Çünkü kaliteli ve dayanıklı makyaj fırçalarının daha yüksek fiyat etiketi vardı. Ucuz fırçalar genelde kalitesi düşük, kılları dökülmeye meyilli ve formunu hemen kaybetme özelliğinde oluyordu. Bu denklem, makyaj markalarının atakları sayesinde bozulmaya başladı ve böylece her bütçedeki makyaj severin cüzdanına hitap etmeye başladı. Yüz makyaj fırçalarının nasıl kullanılması gerektiğine dair öğrenmek istedikleriniz var ise işte size kapsamlı bir rehber :





fircaloji-yuz-makyaj-fircalarinin-kullanim-rehberi-pudra-fircasi-blog
Fircaloji Yuz Makyaj Fircalarinin Kullanim Rehberi - Pudra Fircasi


PUDRA FIRÇASI : Makyaj fırçalarından en büyük olanla başlamak akılda kalması açısından daha kolay. Makyajımızda ister sıkıştırılmış pudraları ister toz (loose) halindeki pudraları kullanalım fark etmez, yüzümüze homojen şekilde uygulamamız için bir pudra fırçası şart. Fondöteninizi, rujunuzu hatta farınızı parmaklarınızı kullanarak uygulama şansına sahipsiniz ama bir pudrayı fırçasız uygulamak onu pul pul görünüme boğar, homojen olmayan bir görünüm de yüzde bariz belli olur. Diğer makyaj fırçalarını atlama şansınız varken bir pudra fırçasını makyajınızdaki en temel görevi üstlendiği için atlamamanızı öneririm. Kimi pudra fırçaları genişken kimisi daha küçük, kimisi ise hem pudra hem fondöten uygulamada ortak imkan sağlıyor.



fircaloji-yuz-makyaj-fircalarinin-kullanim-rehberi-acili-kontur-fircasi-blog
Fircaloji Yuz Makyaj Fircalarinin Kullanim Rehberi - Acili Kontur Fircasi



Açılı Kontür Fırçası : Benim iyi ki almışım dediğim eşsiz makyaj fırçalarından birisi de açılı kontür fırçasıdır. İlk aldığımda bu kadar sık kullanıp favorim olacağını düşünmemiştim. Yuvarlak kenarları ile açısı keskin olmayan fırça sayesinde hem yanaklarınızın şakaklara doğru olan gölgede kalan çukur kısma ve yüz çerçeveniz için kontürünüzü doğal halde uygulayabilir hem de allığınızı sürebilirsiniz. Hatta açılı yapısı sayesinde aydınlatıcıyı kullanmak için bile ideal ancak aydınlatıcınızın çok pigmentli olmamasına dikkat edin zira eğer kontür fırçanız kabarık tüylere sahipse aydınlatıcınızı istediğiniz orandan biraz daha yoğun uygulayabilir.



fircaloji-yuz-makyaj-fircalarinin-kullanim-rehberi-allik-fircasi-blog
Fircaloji Yuz Makyaj Fircalarinin Kullanim Rehberi - Allik Fircasi


Allık Fırçası : Pudra fırçasının daha miniği olan allık fırçaları orta boyutlu ve biraz da pofuduk yapıdadırlar. Sıkıştırılmış veya toz halindeki (loose) allıklarınızı uygulayabileceğiniz gibi yine pudralarınızı da bu fırça beraberinde kullanma şansınız var. Özellikle pudrayı tüm yüzüne uygulamak istemeyen karma ciltlerin ortak sorunu olan T bölgesine pudra uygulamaları için ideal. Kontrollü uygulama sunduğu için tercih edilebilir ancak bir üstte yer verdiğim Açılı Kontür Fırçası var iken çok da gerek olmadığını düşünüyorum.



fircaloji-yuz-makyaj-fircalarinin-kullanim-rehberi-fondoten-fircasi-blog
Fircaloji Yuz Makyaj Fircalarinin Kullanim Rehberi - Fondoten Fircasi


Düz Fondöten Fırçası : Bu tarz düz makyaj fırçaları, fondötenleri uygulamak için üretilmiştir. Likit fondötenlerden daha fazla başarıyı krem ve pudralı fondötenlerde gösteriyor. Concealer/kapatıcı fırçası olarak da kullanılır tarafı var. Fondöten ve kapatıcı (concealer) uygulamanın yanı sıra makyaja başlamadan evvel baz fırçası olarak da değerlendirebilirsiniz. Yani cildinizi makyajdan önce kullandığınız kremsi ürünleri düz fondöten fırçasıyla uygulayabilirsiniz. (Makyaj Bazı, Nemlendirici Kremi gibi)



fircaloji-yuz-makyaj-fircalarinin-kullanim-rehberi-duo fibre stippling-blog
Fircaloji Yuz Makyaj Fircalarinin Kullanim Rehberi - Duo Fibre Stippling Firca


Duo Fibre Stippling Fırça : Makyaj fırçalarının arasında en havadar olanı Duo Fibre Stippling olanı. Genelde uç kısımları beyaz, zemin kısmı ise siyah renktedir. Beyaz olan kısım sentetik kıllardan, siyah kısım ise gerçek kıllardan üretiliyor. Makyaj dünyasındaki ilk etkisi ise makyaja airbrush etkisi sağladığı gerekçesiydi. Kişisel olarak böyle fırçalarla bir türlü anlaşamadım, bana çok gereksiz geliyor ancak seveni de çok. Toz ve likit ürünleri uygulama kullanışlılığını bir arada verdiği için çoğu makyaj sever tarafından çok amaçlı kullanılıyor. Yoğun kıllara sahip olmadığından daha hafif bir uygulama veriyor. Bu açıdan fondöteninizi hafif uygulama niyetindeyseniz size yardımcı olacaktır veya oldukça pigmentli olduğu için dikkatli kullanmanız gereken allık/aydınlatıcınızı Duo Fibre Stippling fırçası ile uygulayabilirsiniz.



fircaloji-yuz-makyaj-fircalarinin-kullanim-rehberi-flat-kabuki-firca-blog
Fircaloji Yuz Makyaj Fircalarinin Kullanim Rehberi - Flat Kabuki Firca


Flat Kabuki Fırça : Her markada kolay kolay bulunmayan özel fırçalardan birisi de Flat Kabuki fırçalardır. Hem yumuşak hem de yoğun kıllara sahip olan bu fırçalar, en büyük ününü fondöten uygulamada kazanıyor. Fodötenlerin kapatıcılığından en yüksek verim alarak elde etmeniz için tasarlanan bu fırçaları özellikle fondötenlerin örtücülüğünden şikayetçi olanların daha çok seveceğini düşünüyorum. Krem/likit fondötenlerinizi yoğun olarak uygulamak isterseniz Flat Kabuki fırçalara şans verebilirsiniz. Uçarlarının düz şekli yerine oval veya daha konik uçlara sahip olanları da bulunmaktadır.



fircaloji-yuz-makyaj-fircalarinin-kullanim-rehberi-kabuki-firca-blog
Fircaloji Yuz Makyaj Fircalarinin Kullanim Rehberi - Kabuki Firca


Tombul Kabuki Fırça : Pudra fırçasının daha yuvarlak ve sık kıllı olanıdır. Tıpkı bir pudra fırçası gibi fondöten sonrası pudrayı uygulamak ve onu yüze daha homojenize dağıtmak için vardır. Bronzer için de kullanılabilir. En ideal kullanım alanı mineral pudraları uygulamaları. Aynı zamanda vücut makyajında da kullanılması öneriliyor.



fircaloji-yuz-makyaj-fircalarinin-kullanim-rehberi-yelpaze-fan-fircasi-blog
Fircaloji Yuz Makyaj Fircalarinin Kullanim Rehberi - Yelpaze Fan Fircasi


Fan / Yelpaze Fırça : Bu fırçanın görevini anlamak zor değil zira adından da anlaşılıyor. Yumuşak kıllardan oluşan yelpaze görünümüdeki bu makyaj fırçası, özellikle göz makyajını yaparken farların tozutma hali neticesinde göz altlarına dökülenler olduğu zaman devreye giriyor ve bir süpürge edasıyla düşen tozları oradan kaldırıyor. Ben de bu yüzen ona süpürge fırça diyorum. Aydınlatıcı, allık ve hatta kontür için de kullanılabiliyor, eğer fazla pigmentli olduğunu düşündüğünüz makyaj ürünleriniz var ve onları yüze hafif dokunuşlarla uygulamak istiyorsanız Fan / Yelpaze fırçalarına şans verebilirsiniz.



fircaloji-yuz-makyaj-fircalarinin-kullanim-rehberi-concealer-kapatici-fircasi-blog
Fircaloji Yuz Makyaj Fircalarinin Kullanim Rehberi - Concealer Kapatici Fircasi


Concealer Kapatıcı Fırçası : Makyajda kullandığımız concealer/kapatıcı ürünleri sadece göz altlarımıza değil, yüzümüzde lokal olarak gizlemek istediğimiz izlere veya renk düzensizliklerine da sürdüğümüz için kapatıcı fırçalara yüz makyaj konusunda da değinmek istedim. Genelde küçük ve düz kıllardan oluşur. Likit ve krem ürünleri rahatlıkla kullanım olanağı tanır. Küçük alana müdahale etmeye odaklandığı için kapatıcıyı kontrollü uygulamamızı sağlar.



Yorum Gönder

0 Yorumlar