Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Uygulamamız Gereken Cilt Bakım Kuralları



tüy toplayıcı fırça seti

uygulamamız-gereken-cilt-bakim-kurallari
uygulamamiz-gereken-cilt-bakim-kurallari
Uygulamanız Gereken Cilt Bakım Kuralları

Cilt bakım ürünlerini kullanmak pek keyifli, bu hem kendimize ayırdığımız zaman açısından hem de verdiği bakım keyfi yönünden hepimizin vazgeçilmezi. Ancak bilmelisiniz ki cildinize yapılan iyi bir bakım sadece cilt bakım ürünlerinden geçmiyor. Ömür boyu alışkanlık hale getirseniz iyi olur diyerek derlediğim cilt bakım kuralları şunlar :



Güzellik, Zihindeki Stresi Azaltmakla Başlar

Ağır stres bedenimize tümden zarar demektir. Strese bir de güzellik açısından baktığımızda, cilde bol bol kırışıklıkları, göz altı torbalarını ve çeşitli cilt hastalıklarını gizliden gizliye çağırıyor. Günlük hayatımız her zaman güllük gülistanlık geçmiyor. Geçmesi de zaten pek olası değil. Çünkü insan, dünyaya koşturmak için gelmiştir. Ben böyle inanıyorum. Hepimizin bu hayatta varlığını sürdürme nedeni var ve başımıza gelen olumlu veya olumsuz gelişmeler bu nedenin de bir ispatı aslında. Hayatımızı stres dört bir yandan sarmışken, eğer kendimizi ve ruhumuzu keşfederek geliştirmiyorsak o halde yaptığımız tüm keyfi icraatların hepsi nafile kürek çekmekle eş değerdir. İnsanın kendini ve dünyayı keşfetmesi, bununla beraber gelişmeye odaklanması sağlıklı bir bedeni de beraberinde getirir. Negatif hislerden arınmak, yenilenmemizi sağlar. Bizi strese iten nedenleri her zaman değiştiremeyebiliriz, çünkü bazen gücümüzün ötesinde zorluklarla karşılaşırız. O halde, nedenleri değil bakış açımızı değiştirmeliyiz.


Nemlendirici Kremleri Cilt Nemliyken Kullanın

İşte bu yüzden Nivea güzel bir akıllılık yaparak "duşta krem keyfi" diye banyoda uygulanan bir vücut kremi çıkardı. Çünkü cildimiz nemlendirici kremlere en iyi cevabı nemli iken verir. Bunun için Nivea almanız gerekmez. Sahip olduğunuz tüm losyonları, kremleri ve cilt bakım yağlarını hafif nemli cilde uygulamanız, cilt üzerinde daha etkili nüfuz etmesini sağlar. Yıllardır bebek yağlarını bu şekilde kullandığımızı es geçmeyin. Temiz ve nemli bir cilt, bakım adına en iyi zemini bizlere verir.


Cilt Bakım Ürünlerinin Etkisi, Sadece Pahalı Marka İsimleriyle Olmaz

Genetiğimizin cildimizdeki etkisinin önüne bentler seremeyiz. Kozmetik sektöründeki çoğu marka sanki bu genetiğin önüne geçebilirmiş etkiyi hissettirmek için tüketicisine pazarlar. Aldığınız küçük bir kremin ön ambalajında bile o kadar olağanüstü yazılar dizilmiştir ki, sanki tek bir krem ütü gibi tüm kırışıklarınızın üzerinden geçerek sizi 10 yaş öncesine çekecek. Böyle bir dünya yok. Kozmetik ürünlerini genelde keyif verici ve eğlendirici olduğu için alırız, bunu es geçmeyin. Elbette ki doğru miktarlarda doğru ürünler kullanıldığınızda cildinizi korur veya daha yumuşak, temiz bir görüntü elde etmeyi sağlar. Ancak bunu olağanüstü mucize etkilerle yapmaz. Geçici olarak bunu yapar, böyle olduğu için de kozmetik dünyası her geçen gün yeni bir ürününü piyasaya sunmaktan geri kalmıyor. Büyük rakamların oynadığı güzellik ürünleri emin olun "mucize" satmıyor, sadece üst kesim kozmetik alıcısına da seçenek sunuyor. Sunmak da zorunda. Bu bir pazarlama taktiğidir, bunu unutmayın.


Cilt Bakım Ürünleri Cilde Masaj Etkisiyle Uygulanmalı

Yer çekimin aksine yani aşağıdan yukarıya doğru ufak hareketler eşliğinde cilt bakım ürünlerimizi kullanma alışkanlığı kazanırsak, hem ürünlerin verdiği etkiyi arttırmış oluruz hem de cildimizi biraz olsun masajın rahatlatıcı etkisiyle yatıştırırız. Aynı zamanda cilt dokumuz harekete geçip kan dolaşımınız artacağından cildinizin ışıltısı da dolaylı olarak artacaktır. Cilt bakım ürünlerini masajla uygularsanız cildinize rahatlatıcı bir iyiliği de yapmış olursunuz.

uygulamamiz_gereken_cilt_bakim_kurallari
uygulamamiz gereken cilt bakim kurallari

Bronzlaşmaya ve Bronzlaştırıcı Ürünlere Elveda

Bronzlaşmayı şu ana kadar öneren bir dermatolog duydunuz mu? Aksine, cilt kanseri riskinin arttığı yönündeki bilgiler konusunda insanları bilinçlendirme çalışmasına gidiliyor. Güneşin insan bedenine elbette yararı var ama bu saatlerce güneşlenecek kadar değil. Derimizin bir sinyal sistemi olan bronzluk aslında "yeter, tavuk gibi beni pişirme" cümlesinin renk bulmuş halidir. Bronzluğa karşı sevdamızı, cilt sağlığımız için bırakmamız gerekiyor. Aksi takdirde; erken kırışma, sarkma, melanom artışı ile kalıcı cilt lekeleri oluşma gibi durumlarla karşılaşabilir ve bronzlaşmayı sevdiğiniz günlere pişmanlık duyabilirsiniz.


Düzenli Taramalar Yaptırın

Cildimize hangi kremi sürmeye karar vermek işin en eğlenceli tarafı ama bir de ciddi tarafı var ki o da düzenli taramalar yaptırmak, cilt geleceği açısından bir haberci olabilir. Özellikle anormal büyüklükte benler dikkatinizi çekiyorsa önceliğiniz dermatologlar olsun. Dermatoloji bölümlerinde, doktorunuzun ayarlayacağı sıklıklarda taramanızı ihmal etmeyin. Böylesi küçük işlemler hayat bile kurtarabilir.


Uyku, En Ucuz Güzellik İlacıdır

Uyku kaliteniz güzelliğinizde sandığınızdan çok daha büyük bir role sahiptir. İyi bir uyku, satılan tüm cilt bakım serumlarından ve kremlerinden çok daha etkili bir dosttur. Üstelik de parasız! Kahveyi çok seviyorum ama uyku sorunu yaşatmasın diye limitine dikkat etmeye özen gösteriyorum. Keza günlük olarak yediklerime ve içtiklerime genel olarak dikkat ediyorum. Bu hem kilo kontrolü için çok iyi bir denge oluşturuyor bana hem de daha düzenli ve mutlu bir hayat sürmemi sağlıyor. Dilerseniz, uyku esnasında bedenimizdeki oluşan yeniliklere bilimsel çalışmalar eşliğinde araştırarak göz atın. Daha ikna edici veriler elde edebilirsiniz. Ne olursa olsun uyku kalitenizi mutlaka ciddiye almanızı öneririm, güzelliğinize nasıl iyi yönde etkiliyor şahit olun.


Yorum Gönder

0 Yorumlar