Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Cilt Bakımı : Vücut Çatlaklarına Öneriler



tüy toplayıcı fırça seti

cilt bakimi vucut catlaklarina oneriler
cilt bakimi vucut catlaklarina oneriler
Cilt Bakımı : Vücut Çatlaklarına Öneriler

Derimizi vücudun en büyük organıdır. Bu ne demek oluyor? Üzerinde uğraşmamız gereken birçok sorun ve buna bağlı olarak çözüm yolu var. Vücut çatlakları da bu sorunlardan birisi. Çatlaklar üzerinde etkili bir krem yazısını blogda yazdıktan sonra bu konuya da ayrı bir konu başlığında değinmek istedim. Çatlaklar, çatlakların oluşma nedenleri ve önlenebilir çözümleri bu yazımda saklı!



Cilt üzerinde yara gibi duran çatlaklar, derinin yırtılmış şeklidir ve nahoş bir görüntü bıraktığı için çoğu kimse tarafından da sevilmez. Gebelik, ergenlikteki hızlı büyüme ve kilo alıp verme derinin elastik liflerini bozar. Ağırlıklı olarak ergenlikte hızlı büyümenin verdiği değişimle olabiliyor ama bu sadece ergenlikte görülen bir olumsuzluk değil, sık kilo alıp-veren bir bünyeniz varsa ya da hamilelik sürecindeyseniz ve bunun üzerine de deri elastikiyet oranınız düşükse vücut çatlakları kaçınılmaz oluyor. Sadece kadınlar değil erkeklerde de çatlaklar görülebiliyor. Kadınlarda basen, göğüs, karın bölgesinde ve bacaklarda görülebiliyor. Erkeklerde çatlaklar ise yoğunluk olarak basen, bacaklar ve kollar olabiliyor. Deri esnekliğinizin üstünden gelemeyen bu görüntü gerçekleşmesini engelleyebiliriz.



Vücutta var olan çatlakların görünümünü %100 yok eden bir teknoloji şu anda yok. Olsa idi bu yöntem hiçbir reklama ihtiyaç duyulmaksızın kulaktan kulağa yayılarak popülerleşirdi. Bazı özel merkezlerde bu işin görünümünü %70 azaltan bir tedavi şekli olduğu reklamı yapılmakta ancak ben bunların biraz para tuzağı olduğu kanısındayım. Aslında cilt ile ilgili mevzuların genetikteki rolü çok ağır. Çok kilo alıp verseniz bile deriniz çatlamayabilir. Çünkü genetiğiniz kilo ile nasıl baş etmesi gerektiğine dair başarılıdır. Yani genetik yatkınlığınız yoktur. Bazı insanlar cilt esneklekliği konusunda daha şanslıdır ama herkes bu şansa sahip olmayabilir. Kullandığımız kozmetik ürünlerinin hiçbirisi genetiğimizin önüne geçemez. Çünkü bu işin sırrı sadece kozmetiksel çözümlerle yürümez. Yaşadığımız hayatın nasıl olduğu ve nasıl olmadığı da büyük bir etkendir. Eğer hayatımızın düzenli bir çizgisi var ise yeterli egzersiz ve doğru beslenme biçimini benimsemişseniz, kozmetik ürünlerinin de hem mutlu edici hem tedavi edici yanını daha rahat görebilirsiniz. Ama tek başına "kullandım-mucize oldu" demeniz iyi bir hayat düzeni olmaksızın imkansız.

cilt bakimi vucut catlaklarina oneriler
cilt bakimi vucut catlaklarina oneriler

Vücut Çatlakları İçin Önerilerim :

1- Düzenli egzersiz şart. Vücudumuzdaki tüm organlar gibi derimiz üzerinde de egzersizin sağladığı katkı çok fazla.
(Her egzersiz sonrası da stretching hareketleri yapmayı alışkanlık hale getirmelisiniz)


2- Sağlıklı beslenme. Her konuda olduğu gibi cilt üzerinde doğru beslenmenin direkt etkisi var.


3- Vücut kremlerinden destek alabilirsiniz ama daha fazla esneklik sağlayan bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Katkısını daha çok görebilirsiniz. Önerim E Vitamini Yağı , Kakao Yağı ve bu konudaki etkisi daha az bilinen Hindistan Cevizi Yağı.  (E Vitamini Yağı hakkında linkteki detayına ulaşabilirsiniz, diğerlerini henüz bloga yazamadım)


4- Yağlar daha çok iyi gelse de pratik olarak vücut kremlerinde de faydanabilirsiniz. Palmer's markasının çatlaklar üzerinde etkili olan Palmer's Çatlak Önleyici Vücut Bakım Ürünleri veya bu konuda uzmanlaşmış doğal bir bakım markası olan Mama Mio ürünlerine bakınabilirsiniz. Her iki markanın da kozmetik piyasasındaki pek çok markadan içerik olarak daha etkili olduğu görüşündeyim. Uygun fiyatlı çatlak önleyici istiyorsanız Palmer's, parası mühim değil kullanılan ham maddelerinin kalitesi benim için daha mühim diyorsanız Mama Mio markasına şans verin derim.


5- Vücudu daha çok kurutan sıcak su ile duş alma alışkanlığından vazgeçmeniz gerekli.


6- Duşta yağ veya kremleri kullanabilirsiniz. Böylece cilt üzerinde daha çok nem tutuculuk sağlayabilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar