Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

mekik aleti



tüy toplayıcı fırça seti



Doğru Mekik Nasıl Çekilir?
Mekik Çekerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve Uyarılar
Mekik Çekmenin Faydaları Nelerdir ?
Doğru Mekik Nasıl Çekilir?
Mekik hareketine başlamadan önce vücudunuzu 3-5 dakika kadar ısıtınız. Hiç bir egzersiz hareketine ısınmadan başlamayınız.
Doğru mekik çekmek için çok sert olmayan ve düz bir zemine sırt üstü yatınız. Bütçeniz doğrultusunda bir egzersiz minderi satın alabilirsiniz.
Resimde gördüğünüz gibi ayak tabanları yere basacak şekilde dizlerinizi 90 derecelik bir açı ile kırınız.


Mekik Nedir
Bu hareketi özellikle bayanlar bel bölgesinde oluşan simitleri yok etmek ve düz bir karına sahip olabilmek için, erkekler ise göbeksiz ve tabiri caizse baklava dilimli bir vücuda kavuşabilmek için yaparlar. Yukarıda tanımını yaptığımız üzere mekik hareketinin asıl amacı karın kaslarını sıkılaştırmak ve güçlendirmektir.

Tek başına uygulanan mekik hareketi sanıldığının aksine göbek eritme egzersizi değildir ve göbeğimizi eritmez. Şunu unutmamak gerekir vücudumuzu komple bir bölge gibi düşünmeliyiz. Bacaklarımızı, karnımızı, kollarımızı, omuzlarımızı, kalçamızı v.s bölgesel olarak değerlendirip, bölgesel olarak tek başına çalıştırmamalı ve farklı beklentiler içinde olmamalıyız. Bu farkındalığın farkına varmak için bir örnek vermek gerekirse;

Bir demirci düşünün demirci her gün demir döver. Doğal olarak,  kollarının yapılan onca hareket karşılığında zayıflaması veya incelmesi gerekir. Peki böyle bir durum söz konusu mu? Tabi ki hayır. Peki ne oluyor, mekik hareketinin tanımında olduğu gibi kaslarını sıkılaştırıyor ve güçlendiriyor.


Mekik Nedir? Doğru Mekik Nasıl Çekilir?

Mekik bireylerin karın kaslarını sıkılaştırmak ve güçlendirmek için yaptıkları beden hareketidir. Bir çok kişi mekik hareketinin asıl amacı karın bölgesindeki yağların (göbek ve çevresi) eritileceğini düşünerek yapar.

mekik, ne demek, tanımı, kısaca, nasıl çekilir,



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar