Mekik Çekerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve Uyarılar
Tok karna çalışmaya başlamayınız. Bir şeyler yedikten en az 2 saat geçtikten sonra mekik çekmeye başlayınız. Aksi taktirde kusma ve egzersizi yaparken zorlanmalar meydana gelecektir.
Kolay geldiği için yumuşak bir zemin yada yatak üzerinde mekik çekme hareketi çok yanlış bir uygulamadır. Yumuşak zeminde yapılan hareketler belinizde açıklık oluşmasına ve ileri ki safhalarda bel fıtığı gibi rahatsızlıklara yol açabilmektedir.
Mekik hareketi yaparken ellerinizi başınızın arkasında kilitleyip, o şekilde kalkmaya asla kalkışmayın. Çünkü hareketin sizi zorlaması esnasında başınızı ister istemez daha çok çekersiniz ve bu boynunuzun incilmesine ve hatta boyun fıtığına neden olabilir. Bu nedenle yukarıdaki doğru mekik nasıl çekilir resimli anlatımı tekrar okuyup, ellerinizi o şekilde kullanın.
Ayaklarınızı düz bir şekilde uzatarak hareketi yapmayınız. Bu şekilde çekilen mekik hareketi çok fazla verim sağlamaz. Çünkü ayaklar uzandığında hareketin bir bölümünü baldır ve kalçalarımız üstlenir. Doğal olarak karın kasları istenilen seviyede hareketten verim alamaz.
Önemli olan çok sayıda mekik çekmek değil, hareketi doğru icra etmektir. Vücut yerden kalkarken sağa sola bükülerek zorlanarak yapılan hareketin hiç bir faydası olmayacağı gibi zararları olacağını unutmayınız.
Vücudunuz 1 kez mekik çekmeye müsaitse 1 kez, 2 kez çekmeye müsaitse 2 kez çekiniz ve bunu setler haline dönüştürüp, bel ve karın kaslarınız güçlendikçe sayı artırımına gidiniz. En sık yapılan hataların başında maalesef bu gelmektedir.
mekik nasıl çekilir; bayan; erkek; nizami mekik, mekik nedir,
0 Yorumlar