Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Ayaklı Mekik Aleti



tüy toplayıcı fırça seti

Doğru Mekik Nasıl Çekilir
Ellerinizi göğüs kafesinizin üzerinde çapraz şekilde veya resimdeki gibi el parmaklarınızı kulaklarınıza değdirecek biçimde tutunuz.

Harekete başlamadan önce bir kaç kez nefes kontrolü yaparak kendinizi harekete konsantre hale getiriniz. (Nefesi burnumuzdan alıp ağzımızdan veriyoruz.)
Hareketi yaparken karın kaslarımızı her daim sıkı vaziyette tutuyoruz ve asla gevşemesine izin vermiyoruz.

Mekik çekmeye başladığımızda başımızı dizlerimize kadar götürmemize gerek yok. Önemli olan karnımızı gevşetmeden omuzlarımızın yerden kesilmesidir. Yukarı kalkarken nefes veriyoruz, yatarken nefes alıyoruz. Nefes kontrolü çok önemli olduğu için her mekik egzersiz hareketinde nefes kontrolünü sürekli olarak hatırlatacağız.

Hareketi hızlı değil, tam tersine yavaş olarak yapın. Yaptığınız hareketi hissedin. Hareketi ne kadar yavaş yaparsanız o kadar verim alırsınız.

Harekete yeni başladıysanız kendinizi çok fazla zorlamayınız. Önemli olan çok sayıda mekik çekmek değil, doğru şekilde çekmektir. Bu nedenle kendinizi çok fazla zorlamayınız. Mekik hareketinden maksimum verim alabilmek için ortalama 5 kez ve 3 set olacak şekilde hareketi yapmaya çalışınız. Bel ve karın kaslarınız geliştikçe hareket sayısını yavaş yavaş arttırabilirsiniz.




 

Yorum Gönder

0 Yorumlar