Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Magnezyum ve İnanılmaz Faydaları



tüy toplayıcı fırça seti

Kalsiyumun güçlü kemikler için çok önemli olduğunu biliyorsunuzdur, fakat kalsiyumun iyice özümsenmesi için, vücudunuzun yeterli miktarda magnezyuma ihtiyacı vardır.

Vücut, kas aktivitesi ve sinir sistemini düzenlemenin haricinde; enerji üretmek, protein ve yağ sentezlemek için de magnezyuma ihtiyaç duyar. Fakat önemine rağmen, nüfusun %75’i magnezyum eksikliğinden muzdariptir.

Magnezyum eksikliği kötü besin seçimlerinden (işlenmiş tahıllar, yetersiz miktarda yeşillik ve yapraklı sebzeler), aşırı çalışılmış topraktan ve organik besinleri üretirken kullanılan kimyasal gübrelerden kaynaklanır.
http://www.magnezyumkremi.com/


Neden magnezyuma ihtiyaç duyarız?
Magnezyum vücuttaki yüzlerce enzimin fonksiyonu için yaşamsaldır; özellikle de iletenler, saklayanlar ve enerji kullananlar için. Şunlar için çok önemlidir:


Hücresel bölünme ve gelişme için gerekli olan proteinleri sentezleme.
Vücudun kendi içindeki iletişimde kullandığı elektriksel sinyaller.
Kan basıncını, damar koyuluğunu, nöron ve kan dolaşımı arasındaki elektrik uyarımları stabilize etme.
Kas fonksiyonu için.
Bu mineral özellikle de sağlıklı kemiklerin oluşumu için çok önemlidir, tıpkı kalsiyum ve D vitamini gibi.
Ruh halini düzenleyen bir nörotransmiter olan serotonini yeterli seviyede salgılamada kullanılır ve eksikliği büyük ve derin bir depresyona sebep olabilir.
Magnezyumun eksikliği ile yaşamak, içinde benzin olmayan bir arabayı sürmek istemek gibidir.

Kalsiyum ve magnezyumun bağlantısı
Magnezyum beslenmemizde genellikle kalsiyumdan daha az bulunur. Genellikle kalsiyuma daha çok önem veririz fakat aslında ikisi de güçlü ve sağlıklı kemikler için yaşamsaldır.

Kalsiyum, vücutta görevini sağlıklı bir şekilde görebilmek için magnezyuma ihtiyaç duyar ve bunu pek fazla insan anlamaz. Örneğin, aşırı kalsiyum, magnezyumun alımını bloke edebilir; bu da sağlığınızı kötü etkileyebilir.

Bu iki madde birlikte çalışır, magnezyum kalsiyumun hücresel olarak alımını kontrol eder. Eğer hücrede magnezyum az ve aşırı miktarda kalsiyum varsa; bu durum kramplara, migrene, anksiyeteye ve benzerlerine sebep olabilir.

Buna da ek olarak, bu mineral ayrıca kalsiyumun kan içinde çözünmesine yardımcı olur, bu da böbrek taşı oluşumunu önler. Buna dikkat etmeniz gerekmektedir çünkü osteoporoz için kalsiyumu magnezyumsuz almak, böbrek taşı oluşumunu destekleyebilir!
http://www.magnezyumkremi.com/

http://www.magnezyumkremi.com/



Magnezyum eksikliği riski neden yüksektir?
Daha önceden de söylediğimiz gibi, normal beslenme düzenimiz yeterli magnezyumu sağlamamaktadır. Fakat bu neden olur?

İşlenmiş gıdalar
Gıda endüstrisi besinlerdeki magnezyum içeriğini, diğer bir çok besin değeri gibi, üretme aşamasında azaltmaktadır. Örneğin, buğday beyaz un elde etmek için işlendiğinde, içeriğindeki doğal magnezyumun %90’ı yok olmaktadır.

Melas şekere dönüştürülürken de aynı şey olmaktadır: içindeki magnezyumun %98’ini kaybeder. Buna ek olarak, donmuş sebzelerin kaynatılması da magnezyumu azaltır.


Aspartam gibi gıda katkı maddeleri, MSG (Çin yemeğinde bulunur) ve alkol magnezyum rezervlerini boşaltmaktadır.

Hazımsızlık ve antiasitler kullanma
Eğer beslenme düzeniniz işlenmiş yiyeceklerden oluşuyorsa, hazımsızlıktan muzdarip olmaya yatkınsınızdır. Bu sebepten dolayı, midedeki hidroklorik asidi nötralize etmek için sentetik antiasitler almak çok yaygındır. Bu da magnezyumun düzgünce absorbe edilmesini önler.

Yetiştirme teknikleri

Daha önce de belirttiğimiz gibi, yiyeceklerimizin büyük bir kısmı, magnezyumu ve diğer mineralleri azalmış, çok çalışılmış topraklarda yetiştirilmektedir. Doğal bir şekilde magnezyumun yiyeceklerde var olması neredeyse yok denecek kadar azdır.

İlaç kullanmak
Diüretikler, doğum kontrol hapları, insülin, kortizon ve bazı antibiyotikler gibi bir çok medikal ilaç vücudun magnezyumu kaybetmesine yol açmaktadır.

Magnezyum eksikliğinin etkileri
Aşağıdaki liste, direkt olarak magnezyum eksikliği ile alakalı hastalıkların, rahatsızlıkların ve bozuklukların kısmi bir derlemesidir. Bu mineralin alımı arttırılarak, bu durumları iyileştirebilirsiniz.

Anksiyete ve panik atak
Bu mineral stres hormonlarını ve beyin fonksiyonunu kontrol etmeye yardımcı olur.

Depresyon
2. Dünya Savaşından beri olan depresyondaki artış seviyesinin topraktaki düşen magnezyum seviyesi ile alakalı olduğu ve bununla açıklandığı uzmanlar tarafından doğrulanıyor.

Astım
Magnezyumun akciğerdeki bronşiyal kasları rahatlattığı bilinmektedir.

Kabızlık
Magnezyum bağırsakların peristaltik hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. Aslında, manyezi sütü almak bu durum için bir çözümdür.

Diyabet
Bu mineral insülinin ve glukozun hücrelere geçişine yardım eder. Eğer bu olmazsa, glikoz dokularda birikir, böylelikle glisemik strese ve hasar yol açar.

Kalp hastalığı
Magnezyum eksikliği kalp hastalığından muzdarip kişilerde yaygındır. Bu sebepten ötürü, bu mineral kalp krizlerine ve ritm bozukluğuna karşı etkili bir tedavidir.

Hipertansiyon
Daha önce de bahsettiğimiz gibi, kan damarlarının daralma durumunu ve kan basıncını düzenler.

Insomnia
Magnezyumun, uyuma-uyanma döngüsünü kontrol eden hormon olan melatoninin salgılanmasını düzenlediği bilinmektedir.

Sinir problemleri
Daha önce de belirttiğimiz gibi, magnezyum eksikliği kramp, migren ve hatta kolik (kalın bağırsak ağrısı) gibi rahatsızlıklara sebep olabilir.

Osteoporoz
Magnezyum olmadan vücut kalsiyumu düzgün olarak kullanamaz, bu durum da osteoporoz ile sonuçlanabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar