Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Makyaj Blogu Yazmanın İpuçları : Blog İçerikleri İçin Polyvore.Com 'dan Resimler Nasıl Alınır ?



tüy toplayıcı fırça seti

makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-blog-icerikleri-icin-polyvore-com-resimleri


Güzellik ve moda bloglarının zengin içerik atölyesi kadar vitrini de önemlidir, bu yüzden de blog sayfanızın göze hitap etmesi gerekir ki içerikleriniz okuyucu gerçek etkisiyle çekebilsin, Polyvore sitesi bazılarınızın bildiği bir site ama çoğu kimse tarafından sitedeki görsellerin tek tek nasıl alındığı bilinmiyor. Polyvore sitesindeki görseller hem konularınıza ilham olabilir hem de oradaki resimleri kendi oluşturacağınız konuda siz de kullanabilirsiniz. 


Bu konuda, Polyvore kombinlemeden ve onu bloga yazmaktan bahsetmiyorum. Sizleri bir adım daha öne taşıyan olaya yani resimleri tek tek özgürce almaktan bahsediyorum. Böylece blog sayfanızda hazırlayacağınız herhangi bir içerikte kullanabilirsiniz. Sadece Polyvore sitesindeki vektör ok simgelerini kullanarak bile onlarca konu yapabilirsiniz ki yapanlar da var zaten. İki üç png/jpg gibi resimleri birbirine ekleyip kendine "grafiker/tasarımcı" diyen uzman (!) kişilerin yaptığı da zaten bu. İpucu köşemde bu sefer, vektör/grafik/resim/fotoğraf gibi görsel materyal bakımından zengn bir siteden görselleri özgürce kendi blogunuza taşımayı adım adım göstermek istedim. O halde başlayalım :




Bloggerlara yönelik hazırladığım bu yazı dizisinin ilk konularında sizlere Deviantart sitesinden bahsetmiştim, o siteyi benden önce anan bir blogger görmedim ama Polyvore sitesinin bloggerlar tarafından sevilme mazisi epey var, yani benim keşif sitelerimden birisi değil. Polyvare, bir kolaj sitesi. Kolajlanan her ürünün nereden olduğunu kolaylıkla bulma güzelliğini de veriyor. Bu site görsel zevki yüksek bloggerlar tarafından çok sevilmekte, zira görsel şölen bakımından oldukça zengin. Tıpkı Pinterest gibi insan girince çıkamıyor. Türkiye 'de buna benzer birkaç site açıldı ama onlar o kadar başarıya ulaşamadı, ulaşmaları da zor gibi zira SEO sandıkları şey, bloglara yorum bırakma huylarının ötesine geçemiyor, hatta hedeflediği bloglarda bile popülerlik sağla(ya)madı. Polyvore sitesi blogunuza harika bir kaynak olduğu gibi, ilham da alabileceğiniz nitelikte bir define diyebilirim.



Orada yer alan görsellerden blog konumuza uygun olanları seçiyoruz. Seçerken sitenin üst kısmındaki arama kutucuğundan da faydalanabilirsiniz. Seçme kısmı çok zor, çünkü öyle güzel parçalar var ki onu mu alsam buna mı baksam, ah bir de şuna tıklayayım derken zamanın nasıl fokurdadığını hissetmiyorsunuz bile. O yüzden göz zevkinize ve blog içeriklerinize uygun olanları çok oyalanmadan seçmenizi tavsiye ederim.


makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-blog-icerikleri-icin-polyvore-com-resimleri



Diyelim ki, bu hazırlanan kombin hoşuma gitti ve bunu blog içeriklerinde kullanmak istiyorum. Kombinin üzerine bir kez tıklıyorum. Burada ufak bir püf nokta var. Eğer mouse (fare) ile normal şekilde tıklarsanız, normalden kastım alışagelmiş sol taraf tık olayı, ürünün bulunduğu veya satıldığı siteye otomatik olarak gidersiniz. Tabii görsel nereden geliyormuş diye merak ediyorsanız linke bakabilirsiniz ancak görseli almak için diğer tıklamaya ihtiyaç var. Yani resmin üzerine gelindiğinde, sol değil sağ tık yapmamız gerekiyor. Sağ tık yapınca aynı aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza gelecek :





"Post to your blog" kısmı bloglarımızda konu oluşturduğumuz alan için kodlanan kısımdır. Dilerseniz blogda konu yaptığınız yayın kısmındaki "HTML" ye bu kodları yerleştirebilirsiniz. Ama tek tek almak için daha farklı işlemler gerekiyor. Öncelikle bu kısımdaki en altta yer alan "Copy and paste into your blog" denilen kısımda yer verilen kodun hepsini seçip olduğu gibi kopyalıyoruz. Yani aynı şu şekilde :





Daha sonra bilgisayarımızda masaüstüne gelip yeni bir metin belgesi/not defteri açıyoruz. Bu metin belgesinde üst kısımda yer alan Dosya-Düzen-Biçim-Görünüm-Yardım kısımlarından "Düzenle" sekmesindeki "Yapıştır" olanı seçiyoruz ya da direkt olarak klavyenizden CTRL+V komutunu da verebilirsiniz. Kodumuzu metin belgesine yapıştırdıktan sonra işimiz kolaylaşıyor. Bu kısımda kodlara göz gezdirip kodlarda yer alan ".jpg" kısımlarının linkini buluyoruz.



Kodlarda daha rahat bulmak için isterseniz CTRL+F yapıp da 'jpg' (tırnak işaretini değil, içerisindeki kelimeyi) yazarak ulaşabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz görselin jpg'li linkini kopyaladıktan sonra tarayıcınızdaki adres çubuğuna yapıştırıp ENTER 'lıyorsunuz. Hepsi bu kadar. Örneğin benim en son aldığım görsel buydu :


makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-blog-icerikleri-icin-polyvore-com-resimleri


Artık bu görseli masaüstüne kaydedebilirim. Blog konularına uygun olacağını düşündüğüm yere koymak için bir resim düzenleme programından yardım almak gerekiyor. Daha önceden paylaştığım Blog ve Instagram'da Hangi Programları Kullanıyorum? konumda belirttiğim herhangi bir program işinizi görecektir. Mesela, bloglar için kullanması en basit arayüze sahip olan PhotoScape'de bu resmi kullanarak ufak bir kolaj hazırlanabilir :


makyaj-blogu-yazmanin-ipuclari-blog-icerikleri-icin-polyvore-com-resimleri-nasil-alinir


PhotoScape ile bu tarz konuların nasıl hazırlanacağını hiç bilmiyorsanız Görsellere Minik Vektörler Nasıl Eklenir? yazımdan faydalanabilirsiniz. Yukarıdaki örneğe ek olarak, Polyvore.Com 'un olmazsa olmazı oklara da yer verdim, o oku da tıpkı dudak şekli gibi alıp masaüstüne kaydetmiştim. Ve işte sonuç :




Hazırladığım bu görseli, blog yazılarımda veya Instagram gibi görsel paylaşımı amaçlayan sosyal medya mecralarında artık kullanabilirim. Görsel zenginlik blogların en can alıcı noktası. İyi bir içerik ve görsellerin çekiciliği, size en organik okuyucuyu sağlar ve doğal olarak blogunuz daha da renklenir, güzelleşir. Resimleri nasıl kolajlayacağınız, hangi renkleri kullanacağınız, yazı fontunuzu nasıl seçeceğiniz artık tamamen sizin zevkinizle alakalı. Eğer görsellik gücünüz yüksekse, define site Polyvore'den çok rahat seçimler yapabilirsiniz. Güzellik bloglarına en çok yakışan görsellere de değinmek istiyorum. Özellike makyaj ürünlerinin izleri (üst örnekte verdiğim dudak gibi), oklar, kıvrımlı çerçeveler, farklı fontlar, ebruli desenler, kalp şekilleri ve çiçekler kolajlara muhteşem yakışıyor. Mevsimlere de önem vermenizi tavsiye ederim, kış zamanındaysak kış motifleri, yaz mevsimindeysek yaz motiflerini görsellerinizde mutlaka kullanın.


Umarım blog yazarlarına yönelik hazırladığım bu yazı faydalı olmuştur. Bu işlemler size zor geliyorsa, işinizi biraz daha kolaylaştıracak bir plan yapın. Bir Polyvore klasörünüz olsun ve haftada 1 saat içerik için görsellerinizi burada biriktirmeye başlayabilirsiniz. Çok fazla vakit ayırıp sitede boğulacak kadar zaman kaybı yaşamaya gerek yok. Azıcık görsel bile emin olun aylar boyu blog içriklerinize yeter. 





Bir önceki konusu Başlıktaki Türkçe Karakterlerini Düzenlemenin 3 Yolu olan bu yazı dizimin daha farklı konuları, ilerleyen günlerde varlığını blog sayfamda sürdürmeye devam edecek. Eğer ilginizi çekiyorsa, takipte kalın


Yorum Gönder

0 Yorumlar