Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Lancaster Beauty Makyaj Temizleyici Tonik || Express Cleanser Toner



tüy toplayıcı fırça seti

lancaster-beauty-makyaj-temizleyici-express-cleanser-toner
Lancaster Beauty Makyaj Temizleyici Tonik -Express Cleanser Toner

Lancaster, güzellik ürünlerinde ismini daha çok güneş kremleriyle ünlendirmeyi başarsa da farklı kozmetik ürünlerine de zaman zaman yer verebiliyor, tıpkı bu makyaj temizleyici tonik görevindeki Express Cleanser Toner gibi. Yağ hissini vermeden temizlik işini üstleniyor ve aynı zamanda cilt bakımında tonik olarak da kullanılabiliyor. Yani tıpkı misel sular gibi. Lancaster bu ürünü için 3ü1 arada diye nitelendirmiş. Benim nitelendirmem ise biraz daha farklı tabii : 


Üç özellik bir arada olarak nitelendirilen kozmetik ürünlerinde genelde en sona atanan görev biraz "maksat yerini bulsun" diye göz dolgunluğu yaşatsın diye yerleştirilebiliyor. Lancaster Beauty Express Cleanser Toner 'in ana görevi makyajı temizlemek, ikinci görevi ise cildi toniklemek. "Eee 3.görevi ne ola ki" diye sorduğumda, meğerse makyaj temizleme kısmını 2'ye böldüklerini gördüm. Yani yüz makyaj çıkarıcı, göz makyaj çıkarıcı ve tonik. Aslında hepsi yerine misel su denilse daha yalın olurdu. Günümüzde kozmetik meraklısı her bünye, misel su nedir ne değildir artık pek âlâ biliyor.


lancaster-beauty-makyaj-temizleyici-express-cleanser-toner
Lancaster Beauty Makyaj Temizleyici Tonik -Express Cleanser Toner
Tanıtımında gördüğüm "çiçek bazlı formül" kısmını içerikte merak edip bakındığımda ise listenin ortalarında yer alan "Hamamelis Virginiana Leaf Extract" ile bunu başardığını gördüm. Bu bitkiyi ilk defa duyduğum için nedir ne değildir diye araştırdım, Tükrçe karşılığı "Cadı Fındığı Ekstresi" olup meğer baya faydalı bir bitkiymiş. Soğuk mevsimlere karşı baya dirençli olduğu için Kanada'ya özgü bitkilerden biriymiş ve farklı faydalanma alanları biliniyormuş. Cilt bakımında ise cilt kaşıntısından, tahrişliği ortadan kaldıramaya kadar işe yarar güzellikleri barındırıyor. Aynı zamanda makyaj sabitleyici olarak da tavsiye ediliyor. Temizleme vasfındaki bir güzellik ürününde, makyaj sabitleyici olma hikayesi kulağa biraz çelişkili gelse de sanıyorum ki diğer özellikleri adına fayda vermesi için kullanılmış. Ancak bu bitkinin tüm faydalarına rağmen içeriği öyle aman aman güzellikte değil, yani içerik olarak alınması hüsrana uğratır. İçerik yönünden sadeliği Bioderma Sensibio H2O solüsyonu üstleniyor, bu makyaj çıkarıcı ise ondan daha alt sırada ve bolca parabeni de yanında arkadaş olarak görüyor.


Etkilerine ve gücüne gelecek olursam, bu yönleriyle benim sevgimi çoktan kazandı. Herhangi bir olumsuz yönünü görmedim ve makyajı da gayet normal çıkarıyor. Mua sitesindeki yorumlarında iyi bir tonik olduğu ama iyi bir makyaj çıkarıcı olmadığı söylemi dikkatimi çekti ancak bu tarz misel sulardan altta kalır bir düşüklüğü yok, diğerlerinin oranında makyajı temizliyor. Eğer ağır bir yüz/göz makyajı yapıyorsanız, böylesi ürünlerin zaten temizleme adına başlı başlına yetemeceğini biliyorsunuzdur. Hatta hafif makyajlarda dahi, misel sulardan sonra da temizleme işlemine devam etmeliyiz. Misel suları, bir Türk temizlik tabiri olan "kabasını almak" ile eşleşiyor. Bu ürün de tıpkı diğerleri gibi genel temizlik adına kullanılabilir, tek başına kullanılması ve sağladığı temizliğe güvenilmesi cilt bakımınız adına doğru bir karar olmayacaktır. Tonik görevi ise benim için havada kalan bir özellik zira tonikleme olayını cilt bakımımda es geçiyor ve gereksiz görüyorum. Avene Termal Su tonik sayılıyorsa, onu kayıtlara alalım.



Karma cilt tipindeyim, kullandığım zaman en ufak bir olumsuzluk durumuyla karşılaşmadım. Hatta, her ürünü rahatlıkla kullanamayan kuru cilt tipindeki kız kardeşimle ortak kullandık ve o da bu ürünü en az benim kadar sevdi. Vanilya kutularından bol bol çıktığı için bu şekilde keşfetmiş oldum. Tam boyu 400 ml gibi baya büyük olup, satış fiyatı da ₺85. Boyutuna ve etkisine oranla bu fiyat verilebilir. Merak ediyorsanız deneyebilirsiniz. Genel olarak sevmiş olmama rağmen Bioderma mı bu mu derseniz, zamanla güzelliği daha iyi anlaşılan Bioderma derim, çünkü daha hafif formüllü ve daha ekonomik.


Yorum Gönder

0 Yorumlar