Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

CYRÈNE Güneş Kremi Yorumlarım || SPF50+ Ultra Light Daily UV Defense Sunscreen



tüy toplayıcı fırça seti

cyrene-gunes-kremi-yorumlarim-kullananlar-blog-spf50-ultra-light-daily-uv-defense-sunscreen
cyrene gunes kremi yorumlarim spf50 ultra light daily uv defense sunscreen

Bir süredir kullandığım Cyrène Güneş Kremi ( SPF50+ Ultra Light Daily UV Defense Sunscreen ) yorumlarımı artık blogda paylaşma vakti. Doğrusu beni şaşırtan bir güneş koruyucu oldu. Bu kadar güzel olabileceğini beklemiyordum. Cyrène Güneş Kremi'nin içeriği, etkileri ve böylesi bir ürünü hangi ciltlerin kullanıp kullanamayacağını güneş kremleri hakkında ufak bilgiler eşliğinde şu şekilde değerlendirdim :



Güneş kremlerinden her cildin beklentisi başka. Kimisi incecik formlu olup yağlı cildinde ağırlık yaşatmasın diyor kimisi güneş kremlerinin içerdiği yoğun alkolün cildini fazlasıyla kuruttuğundan şikayet ediyor, kimi ise cilt lekelerini önlemek amacıyla kullandığı güneş kreminin bir de parfüm içermesiyle lekeleri çağırmasını kabul edemiyor. Her cilt tipi, kendi adına haklı arayışta aslında. Cyrène ise tüm bu serzenişlere kulak vererek "her cilt tipine ideal" ölçüde bir güneş kremi üretiyor. Açıkçası, "tüm cilt tipleri" ibaresini hedef alan cilt bakım ürünler çoğu zaman çuvallar. Zira zor bir dengedir, bunu herkes başaramaz.


Eee Peki Cyrène Güneş Kremi Tüm Ciltlerde Aynı Başarı Veriyor mu ?


Bu sorunun cevabını 3 farklı ciltte deneyip gözlemledim. Ben, kız kardeşim ve yakın arkadaşım, her üçümüzün de cilt yapısı birbirinden farklı olduğu için güneş koruyucunun verdiği rahatsızlık veya koruma etkenlerini daha iyi değerlendirdim. Geçtiğimiz hafta aynı tatil beldesinde konakladığımız için güneş kremi olarak benim seçtiklerimi kullandık ki bunlardan başında da merak ettiğim Cyrène yer alıyordu. Karma cilti olan bana ipincecik ve hemen homojen şekilde dağılmasıyla hoşluk yaşattı. Kız kardeşimin ise kuru ve hassas cildinde, kullandığı günler boyunca en ufak bir kızarıklık/tahrişlik yaratmadığı gibi kuru cildinin ihtiyaç duyduğu nemlendirme etksiyle aşk yaşadı. Yakın arkadaşım ise akneye meyilli cildinden ötürü baştan tereddüt içerisinde kalsa da içeriğini inceleyip kullanmaya başlayabileceğini belirttim ve onda da en ufak bir olumsuzluk yaşanmadı, hatta şu ana kadar kullandığı en ince güneş koruyucu olduğunu söyleyip, tatil sonrasında mutlaka bir tane edineceğini belirtmeden geçemedi. Yani 3 farklı cilt ve 3 olumlu etki. Başarının dibi diyebilirim.




Cyrène Güneş Kremi İçerik Olarak Nasıl ?


Kutusunun üstünde yazan ibarelerle başlamak istiyorum. "Parfümsüz (fragrance free), Parabensiz (paraben free) ve suya karşı dayanıklı (water resistant). Bu 3 maddenin bir arada bulunması dahi, bir güneş kremini kullanıcı gözünde iyi bir seviyeye taşır. Kozmetik markalarının kutularda yazan sloganları ürünlerinin içerikleriyle her zaman uyuşmadığını bildiğim için (maalesef bunu büyük markalar dahi yapıyor), bu yüzden hemen içeriğine tek tek göz attım. Korkulan paraben bulunmuyor, bu harika. Bilinçli kozmetik tüketicisi için böyle oluşu gayet güzel. Paraben bulunmuyor diye bakterilere açık halde değil elbette. Farklı prezervatif maddeler kullanılmış. Sentetik bir koruyucu olarak Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Sorbic Acid ve Phenoxyethanol kullanılmış ki dördü de paraben yerine daha iyi alternatif olarak sunulan koruyucular. Eğer koruyucu hiç olmasın ben organik kozmetik kullanmak istiyorum diyorsanız, üzgünüm ama bilginizi daha derinleştirmeniz gerek. Zira organiklik ve kozmetik birbirinin çelişkisi demektir. En organik olarak bulduğunuz bir ürün bile, raflara konulmak ve bir süre orada bekleyerek alıcını bulmak zorunda. Doğal markaların kendi pazarlama kabiliyetlerine düşmüşsünüz demektir. Zira hiçbir kozmetik ürünü organik ve saf olamaz. Olursa adı kozmetik olamaz ve her kozmetik ürünü prezervatif maddelere ihtiyacı vardır. Yoksa küflenen kremleri cildinize oh shit tadında sürmek zorunda kalırsınız.


Cyrène güneş kreminin içerisinde rahatsız edici bir madde bulunmuyor. İçeriğinin başlarında yer alan Cetyl Stearyl Alcohol ise alkol gibi zararlı olduğunu düşünmeyin. Yağ formunda olan bu alkol, diğer alkoller gibi cilt bariyerini inceleten o kötü alkol gruplarında yer almıyor. Kozmetik ürünlerinde olması herhangi bir zarar teşkil etmez. Özetle; Cyrène Güneş Kremi içerik olarak gayet olması gereken kıvamda. Hatta bu konuda, çoğu kozmetik markasına göre en iyilerden birisi olma niteliğinde.



cyrene-gunes-kremi-yorumlarim-kullananlar-blog-spf50-ultra-light-daily-uv-defense-sunscreen
cyrene gunes kremi yorumlarim spf50 ultra light daily uv defense sunscreen


Cyrène Güneş Kremi Kullanım Kolaylığı Yönünden Ne Durumda ?


Ambalajının turuncu renkte olması çok iyi bir seçim olduğu fikrindeyim. Yaz enerjisini en iyi anlatan renk turuncu ve kozmetik ambalajlarına da özellikle güneş ürünlerine pek bir uyumlu. Sert plastik ambalaja sahip bu güneş koruyucu spreyli veya pompalı bir tasarıma sahip değil. Tüplü pompalı olmasını tercih ederdim ancak kullanım zorluğa da yaşatmıyor. Kapak kısmı altta ve ürünün tasarımı kapağının altta kalacak şekilde dik konumda olduğu için kremi kullanım sırasında bir cebelleşme içerisine girmiyorsunuz. 100 ml (3,38 fl. oz) boyutu birçok kreme göre bereketli. Sudan etkilenmeme özelliği denizdi havuzdu yazın tüm plajsal hareketlerine göre. Zira çoğu güneş kremi 50 ml oluyor. Kutusunun üzerinde yazdığı Face & Body ifadesi gibi, hem yüz kullanımına hem vücut kullanımna ideal. Krem açıldıktan sonra 12 ay kullanım sunuyor ki bence bu 12 ayı bile bulmayın. Güneş kremlerini kullandığınız sezon eritmeye bakın.




Cyrène Güneş Kremi Alınmalı mı ?


Evet. Her şeyden önce güneş kremlerinin cildimiz için ne denli mühim olduğunu önemsemelisiniz. Dikkat edin yazın güneş altında yatmaktan başka amacı olmayan tavuk kebabı şeklinde bir o yana bir bu yana çevrilen ve bronzluğun artık itici tarafına geçiş yapan kadınların ciltleri çok pörsümüş durur. Özellikle boyunları, mimik çizgileri, elleri. Pörsümüşlüğü hiçbir pudra, fondöten kapatamaz. Daha diri ciltle uzun süre kalmak istiyorsanız, bronzlaşma adı altında saatlerce bilinçsiz güneşlenmeyi tadında bırakın ve güneş kremini çantanızdan eksik etmeyin. Ayrıca sadece cilt lekelerini önlemek ve yaşlılığı bertaraf etmek için değil cilt dokusunda tahribat yaratan güneşin daha hastalıksal sonuçlarını da büyük ölçüde önlemiş olursunuz. Macera aramadan Cyrène Güneş Kremi 'ni alın. Çoğu cilt tipinin seveceğinden eminim. Parasının hakkını veriyor. Sizi yarı yolda bırakanlardan biri olmadığını zaten alıp kullandıktan sonra anlayacaksınız.


* Tanıtım Ürünüdür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar