Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Avene Güneş Koruyucu Yüz Kremi - SPF50+ Very High Protection Emulsion



tüy toplayıcı fırça seti

avene-gunes-koruyucu-yuz-kremi-spf-50-emulsion
avene gunes koruyucu yuz kremi spf 50 emulsion


Kozmetik serüvenim boyunca en çok kullandığım ve sevdiğim cilt bakım markalarından birisi olan Avene, güneş koruyucu anlamında da bu yaz benimle, tıpkı geçtiğimiz yaz olduğu gibi. Cilt bakımında en temel ürünlerden birisi ne nemlendiricidir, ne toniktir ne de serumdur. En temel ürün güneş kremidir. Gerisi teferruat. Güneş kremlerini kullanmak bu denli önemli. İster yaşlı ister genç olun, ister erkek ister kadın olun mutlaka kullanmanız gereken bir kozmetik ürünü varsa o da güneş kremidir. İyi bir güneş koruyucu kremi hem cildinizi güneşin zararlarından hem de cüzdanınızı gereksiz harcamalardan korur. Turuncu ambalajı bize yazın enerjisini hatırlatırken pompalı oluşu da rahat kullanım sunuyor. Güneş kremlerinin "yüzü bembeyaz yapma ve kolay homojen dağılamama" ortak sorununu yaşatmayan bu güneş koruyucu bence her plaj çantasına lazım, hatta sadece plaj zamanı değil günlük dışarıda geçirdiğiniz her 2 saatte bir yenilemek adına gündelik çantanızda da olması gerekir. Avene Güneş Koruyucu Yüz Kremi (SPF50+ Very High Protection Emulsion) hakkında detaylı yorumlarım :





avene-gunes-koruyucu-yuz-kremi-spf-50-emulsion
avene gunes koruyucu yuz kremi spf 50 emulsion

Avene Güneş Kremi'nin güneş koruyucu faktörü 50+ GFK (50+ SPF) ve UVB & UVA ışınlarından koruyucu olmasının yanı sıra aynı zamanda suya karşı da dayanıklı. (Water Resistant) Böyle olması denizde de rahat kullanım sunuyor veya çok terleyen biriyseniz tere karşı da dayanıklık olarak değerlendirebilirsiniz. Bu güneş koruyucunun en sevdiğim özelliği kremisi yapısının zor dağılan, ciltte ağır etki uyandıran zorlayıcı ürünler gibi olmaması. Yapısı, denediğim ve kullandığım güneş kremlerine oranla son derece güzel. Tabii bu %100 incecik ve hiçbir şekilde beyaz leke bırakmayan türde değil. Cildinize uyguladığınızda dağıtmanız gerekiyor ve hafif bir beyazlık bırakıyor. Bıraktığı bu beyazlık çok kısa sürede yok oluyor ve gün boyu sizi rahatsız etmiyor. Hassas ciltler için formüle edildiği için çoğu cilt tipini rahata erdirecek düzeyde.


avene gunes koruyucu yuz kremi spf 50 emulsion kullananlar yorumlari blog
avene gunes koruyucu yuz kremi spf 50 emulsion yorumlari

Güneş koruyucu kremlerinin sadece yaz zamanı değil tüm mevsimlerde kullanılması gerekiyor ama genel eğilim olarak yaz mevsimi güneşle özdeştiği için bu aylarda daha çok akıllara geliyor. İster kendinize, ister sevgilinize, ister çocuğunuza rahatlıkla kullanabilirsiniz. Erkeklerin kozmetikle alakası kadınlar gibi değil ve güneş koruma anlamında bilgileri çok zayıf, hatta neredeyse birçoğunda yok. O yüzden erkek arkadaşınızı veya eşinizi bu konuda bilinçlendirmekle onun cildine de bir iyilik yapmayı ihmal etmeyin. Markaların özel olarak üretip piyasaya sunduğu erkek bakım ürünlerine yöneltmeniz gereksiz, cilt ürünleri kadın-erkek fark etmeksizin ortak kullanılabilir. Özellikle kokusu riskli olmayan ürünler, tıpkı bu Avene güneş koruyucu gibi. Tüp içerisinde pompalı kullanımı pek rahat. Hem israflı kullanımı engelliyor hem de pratik uygulama sağlıyor. Paraben, alkol ve silikon içermiyor. İçeriği her Avene ürününde olduğu gibi çok bitkisel ve doğal değil, sadece kozmetiksel içeriği olması gerektiği kadar. Cildi güneşten korurken aynı zamanda cilde nemlilik de sağlıyor. Su geçirmez, UVA ve UVB korumalı, tüm cilt tipleri ideal olarak sunulsa da bana kalırsa yağlı ciltleri bu çizginin dışında tutmalı, yani çok yağlı ciltlerin rahat kullanacağını sanmıyorum. Avene Güneş Koruyucu Yüz Kremi 50 ml boyutunda olup fiyatı aşağı yukarı ₺45 civarı. Eskiden eczanelerde bu kadar çeşitli dermkozmetik ürünler raflarda bulunamazdı, şimdi çoğu eczane artık neyin popüler olduğunun bilincinde ve Avene'nin her ürününü diziyor. Dermokozmetik sitelerden de bir tıkla almanın kolaylığı var, online olarak alacaksanız son kullanma tarihini siteden öğrenip öyle karar verin. Güneş kremlerinde son kullanma tarihi çok çok önemli. Bana sorarsanız bu kadar güzel etkisine oranla ülkemizdeki satış fiyatı hayli iyi.



Avene markasının hastası olduğumu Dermokozmetik Cilt Bakımında Tercihim Neden Avene Ürünleri yazımda da blogda daha önce paylaşmıştım. Sponsorlu veya tanıtım amaçlı bir yazı değildi, bilhassa keşfedip sevip, cilt bakımı adına daha çok kişinin boşa paralar dökmemesi adına ele aldığım bir yazıydı. Dilerseniz ona da bakınabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar