Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Kış Uykusuna Yatan Güneş Kremlerinin Uyanma Vakti



tüy toplayıcı fırça seti

kis-uykusuna-yatan-gunes-kremleri_blog


Kış uykusuna yatarak zaman geçiren güneş kremleri, güneş kremlerimiz...  Yaz mevsimin kapıya dayanmasıyla artık gün ışığına çıkmaya, çantalara konmaya başladı bile. Güneş kremlerini (daha doğrusu güneşten koruyucu bakım kremlerini) her mevsim kullanmak gerektiğini düşünsem de en sık kullanılan mevsimin açık ara farkla yaz mevsimi olduğunun farkındayım. Doğayı canlandırıcı ve aşk kıpırtılarını körükleyici bahar mevsimi de bittiğine göre, bu blog konumda yaz mevsiminde kullanımı artan güneş kremlerden bahsetmenin doğru olacağını düşündüm. Eğer merak ediyorsanız:




Güneş koruyucu kremlerine geçmeden evvel, bu işi üstlenmeyi hedefleyen makyaj ürünlerinden bahsetmek istiyorum. Günümüzde, makyaj ürünlerinin birçoğu da güneş koruyucu sunarak formüle ediliyor. Bunlardan en meşhuru (ki bana göre bu piyasayı en çok canlandıran da) kuşkusuz BB Kremler! Tabii onların kardeşleri olan CC kremleri de anmadan geçmemeliyim. Güneş koruma faktörlü olan bir makyaj ürünün zaten Asya'da meşhur olmaması neredeyse imkansız. Ee öyleyse, bu sıra güneş koruyucu özellikli BB kremleri bol bol kullanma vakti. Fondötenlerin ağırlığı da yüzümüzde hissediliyorken, iyi bir BB kreme terfi etmeye kendinizi yakınlaştırabilirsiniz. Dilerseniz BB Krem konusunda kült markalara (bence bu işin erbabı Missha, Skin79 gibi usta isimlere) kendinizi emanet edebilir, isterseniz de kozmetik dünyasında yeni soluklarla cirit atmak isteyen cildinize yeni markalar keşfetme serüvenine hediye edebilirsiniz. Gün geçtikçe Amerika dünyası da güzel örnekler sunmaya başladı.


BB Krem veya CC kremlerin ünü kadar olmasa da, yapı olarak daha hafif formdaki renkli nemlendiriciler de size yardımcı olabilir. Böylece hem cildinizdeki lekelerinizin görünümünü hafifletir, hem cildinizi güneşten korur ve bununla birlikte cildinize biraz sağlıklı ışıldama yansıtabilirsiniz.


Ayrıca sadece likit makyaj ürünlerinde değil, daha farklı kozmetik ürünlerinde de güneş kremi bulunmakta. Ancak unutmayın, makyaj ürünlerinde bulunan güneş koruyucular ambalajının üzerinde yazdığı gibi doğrudan cildinizle buluşmuyor. Makyaj ürünlerinde belirtilen güneş faktörünü net bir şekilde almamız çok zordur. O yüzden pudra sürüyorum, BB krem kullanıyorum, böylece güneşten korunuyorum diye düşünerek güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.


Hem çeşitli sağlık sorunları (örneğin en önemlisi kanser riski) ile karşı karşıya kalmamak için, hem de cildin yaşlanma hızını yükseltmemek için güneş kremlerini kullanmanızı öneririm. Elbette ki kanser gibi ağır ve zor bir tahribatın nedenini bir kozmetik ürününün kullanılıp kullanılmamasına bağlama niyetinde değilim çünkü biliyorum ki güneş kremleri hiçbir zaman tam bir koruma veremez ama ben diyorum ki ne takıntılı olalım ne de savsaklayalım. Dengede olmak her zaman için kendimize fayda sağlar. Cilt hasarını ve kanser riskini düşüren bakım ürünlerini kullanmak uzmanlarca da tavsiye edilmekte.

kis-uykusuna-yatan-gunes-kremleri_kullanimi_blog
kis uykusuna yatan gunes kremleri

Güneş kremlerini seçerken en basit yöntem, güvenilir markalara yönelmektir. Bilinen markalardan seçimler yapabilirsiniz. Tabii bir de olayın şu gerçek yanı var : "Dermatolojik olarak test edilmiştir" ibareli ürünler sizde alerjenik olabilir. Böyle olması sizde mükemmel uyum sağlayacak demek değildir çünkü bildiğim kadarıyla her marka kendi dermatologu ile bu amblemi basıyor. Yani bu kurumlarca onaylanıp kesin bir ifade içermiyor, sadece bağlı bulundukları uzmanların incelemesi baz alınıyor. Bu yüzden cildinizle en iyisini, biraz deneye deneye biraz da iyi bir doktora gidip analiz yaptırarak keşfedebilirsiniz. Zaten birkaç farklı markadan güneş kremi kullandıkça, hangisinin size yarayıp yaramadığına şahit olacaksınız. Örneğin benim kozmetik serüvenimce cildime en iyi gelen Avene oldu. Siz de cildinize en uygun ürünü keşfedip yola onunla devam etmelisiniz.


Havuz, deniz sezonunu açtıysanız veya açma niyetine girdiyseniz, sudan etkilenmeyen güneş kremleri tercih etmelisiniz. Hatta çok terleyen biriyseniz, havuza denize gitmeden de bu tarz güneş kremlerini edinmelisiniz. Suya karşı dayanıklı güneş kremleri ile böyle özelliği bulunmayan güneş kremlerinin bariz farkını hisseden biri olarak bu küçük ayrıntıya dikkat edin derim.


Ayrıca unutmayalım; kış uykusundan uyandırdığımız güneş koruyucu kremler, bizi tek başına güneşten korumaya yetmez. Güneşin en güçlü olduğu saatlerden kaçınmak, gölge yerleri tercih etmek, şapka ve güneş gözlüğü kullanmak da bu korunmanın diğer tamamlayıcılarıdır. En az 15 SPF içeren ve UVA koruması bulunan bir güneş kremini cildimize ve vücudumuza uygulamakla beraber gölgelerin efilliğinde kalmak ve doğru kıyafet tercih etmek de son derece önemli. Solaryum konusuna değinmiyorum bile, eğer böyle kötü bir alışkanlığınız var ise bu alışkanlığınızı terk etmeye bakın, çünkü solaryum, cilt üzerinde UVA ışınlarını dans ettirerek bile bile lades demektir, ne gereksiz bir eylem.


Konuda belirttiğim için hatırlatmakta fayda gördüğüm BB Krem Nedir / BB Kremler Ne İşe Yarar ? yazımı blogda etraflıca ele almıştım. Aynı şekilde CC Krem Nedir / CC Kremlerin Makyaja ve Bakıma Etkileri yazıma da bakınabilirsiniz.


Peki ya Cilt Bakımında Güneş Kremi Kullanımı - Nasıl ve Ne Kadar Kullanmalı yazımı da okudunuz mu ? Eğer daha önce okumadıysanız, güneş korunmasıyla ilgili daha farklı bilgileri o yazımla da değerlendirebilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar