Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Göz Makyajında Metalik Dokunuşlar İçin 6 Makyaj Tüyosu



tüy toplayıcı fırça seti

goz-makyajinda-metalik-dokunuslar-6-makyaj-tuyosu
goz makyajinda metalik dokunuslar 6 makyaj tuyosu

Göz Makyajında Metalik Dokunuşlar İçin 6 Makyaj Tüyosu

Doğanın uyandığı bahar mevsimine adım atmaya ramak kala, makyaj trendleri de harekete geçmekten geri kalmıyor, podyumlarda sık sık gördüğümüz metalik dokunuşlar artık günlük makyajımıza da girmeye niyetli. Geçtiğimiz yıldan beri metalik hücumu makyaj markalarında var ve bunu yeni ürünleriyle de sunuyorlar ama hala tam olarak günlük makyajlara geçebilmiş değil. Yine de metalik görüntünün, göz makyajında başlı başına dikkat çekicilik kattığını kim inkar edebilir? Eğer bu iddialı görüntüyü yakalamak istiyorsak, eyeliner ve far seçimlerimize de nasıl dikkat etmemiz gerekiyorsa küçük ayrıntıların büyük farklar yarattığı makyaj tüyolarından da yararlanabiliriz. İşte, metalik göz makyajında benim için 6 tüyo! 




Göz Makyajında Metalik Dokunuşlar İçin Makyaj Tüyosu #1

Göz makyajında metalik dokuların yarattığı en öne çıkan hava, keskinlik sınırlarının net şekilde ayrılmasıyla oluşturuluyor. Özellikle podyum makyajlarındaki metalik yansımalara baktığımda gördüğüm bir tablo var ki, zıt renkler birbirinden keskin sınırlar ile ayrılmış. Hatta birbirine kontrast renkler metalik efekt makyajında çok iyi ikili oluyor. Metalik ve kontrast renklerden bir göz makyajı yapacaksanız, iki rengin geçişini net yapmanızda fayda var. Eğer iki far rengini birbirine çok harmanlayarak (blending yaparak) makyajı uyguluyorasanız, daha karmaşık bir makyaja doğru yol alma riskiniz artabilir. O yüzden birbirine kontrast 2 metalik renk, göz makyajında net ayrımlarla yapılmalı.


Göz Makyajında Metalik Dokunuşlar İçin Makyaj Tüyosu #2

Eğer dumanlı (smokey) göz makyajından vazgeçemiyor ve smokey olmadan asla diyorsanız, o halde birbirine yakın renklerdeki metalik farlarla oynamalar yapmayı deneyin. Göz şekliniz yeterince büyükse unutmayın ki kopkoyu renklerin birbirine geçtiği metalik yansımalar sizde bir harika duracaktır.


Göz Makyajında Metalik Dokunuşlar İçin Makyaj Tüyosu #3

Hem eyeliner, hem far seçimlerinde krem formlu makyaj ürünleri, metalik makyaj efektini toz ürünlere göre daha iyi vermektedir. Metalik yansımalara sahip krem farlar makyajınızla uyumu daha iyi yakalamanızı sağlayacaktır. Eyeliner seçiminde kremsi yapıdaki jel olanları tavsiye ederim. Böylesi net bir göz makyajını yapmak için iyi bir jel eyeliner en büyük kurtarıcınız olabilir. Tahta kalem eyeliner veya keçe uçlu eyeliner veyahut dipliner yerine, çok daha tok ve dramatik bir görüntü veren jel eyenilerları mutlaka denemelisiniz. Bu devrede makyaj markalarıyla serüvene girip başka jel eyelinerlarla vakit kaybetmeyin derim. Ya Bobbi Brown Jel Eyeliner ya da Maybelline Eye Studio Gel Eyeliner kullanın. Bu ikisi gerçekten fazla iyi!

goz-makyajinda-metalik-dokunuslar-6-makyaj-tuyosu
goz makyajinda metalik dokunuslar 6 makyaj tuyosu
Göz Makyajında Metalik Dokunuşlar İçin Makyaj Tüyosu #4

Metalik göz makyajında benim gözlemlediğim önemli bir ayrıntı uygulanıyor ki, bunu da paylaşmadan geçmek istemiyorum. Günlük göz makyajımızda artık aydınlatıcılara bol bol yer veriyoruz. Göz pınarı denilen gözün iç kısmına aydınlatıcı sürmek, iki gözün birbirine uzaklığını arttırma ilizyonu yarattığı için, çoğumuzda bu makyaj tüyosuna artık aşina. (Tabii göz yapısı biraz ayrık olanlar bu makyaj tüyosunu es geçmeli) Metalik göz makyajında ise bu aydınlatma olayı daha da abartılıyor. Gözün iç kısmına aydınlatıcıyı bol bol sürmeniz metalik efekti vurguladığı için siz de elinizi korkak alıştırmayın.


Göz Makyajında Metalik Dokunuşlar İçin Makyaj Tüyosu #5

Metalik göz makyajında kaşlar geri planda kalmalı. En azından profesyonel olarak yapılan makyajlarda bu aşamanın dikkat edildiği belli. Yaptığımız makyaj elbette ki uyumu elden bırakmadığı sürece yüze daha etkili sonuç verir. Siz eğer göz makyajınıza çok önem veriyorken, kaşlarınızı bir başına bırakmanız uyumlu bir görünüm sağlamaz ancak kaşları belirginleştirmekten kaçınarak göz makyajına ağırlık vermek, metalik görüntünün rolünü daha da güçlendirecektir. Demem o ki, başrol metalik gözler ise kaşları biraz sahne arkasına alabiliriz. Sezar'ın hakkı Sezer'a.


Göz Makyajında Metalik Dokunuşlar İçin Makyaj Tüyosu #6

Metalik göz makyajında, göz renginizi de hesaba katmalısınız. Böylece yüzünüze daha yakışan bir makyaj elde edersiniz. Ben kahverengi gözler için yeşili, mavi gözler için gümüşü ve yeşil gözler için bronzu çok yakıştırıyorum. Tek bir renk yerine çarpıcı renkleri de yine göz renginize göre bir arada kullanabilirsiniz. Mor rengi, çoğu göz rengine hitap ettiği için metalik göz makyajınızda bir joker seçenek olabileceğini unutmayın.



Yorum Gönder

0 Yorumlar