Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

nargile folyosu yerine ne kullanılır



tüy toplayıcı fırça seti



Hazır Kesilmiş Nargile Folyosu
Paket içerisinde 20 adet hazır kesilmiş folyo mevcut 
Folyo kesme ile uğraşmanıza gerek kalmayacak
Her boy lüleye uyumlu



1000 Adet Kullanılmaya Hazır Delikli Hazır Kesilmiş Nargile Folyosu
1000 Adet Delikli Hazır Kesilmiş Nargile Folyosu
Paket içerisinde 20 adet hazır kesilmiş folyo mevcut 
Folyo kesme ile uğraşmanıza gerek kalmayacak
Her boy lüleye uyumlu

Paket İçeriği:
1 Adet sipariş için 20 adet Bulunmaktadır (min 5 Adet için 5x20)


internette Nargile hazirlamak ve nargileden iyi bir tat almak adina yazilmis olan bircok sacma sapan bilgi mevcut. Zaten bircogu da birbirinden copy / paste seklinde kopyalanmis bilgiler. Bugun bende kendi capimda kendi bilgilerim ve tecrubelerim dogrultusunda Nargile hakkinda alisilagelmis bilgilerden ziyade isin mantigi ile birlikte nacizane bilgilerimi size aktarmaya calisicam. 
Nargilenin icimi zevkli olmasi, tadinin guzel olmasi sadece icerisindeki tutunun markali bir tutun olmasi ve kullanilan komurun mese komuru olmasiyla alakali degildir. Bir nargilenin gercekten guzel olmasi o nargilenin icerisindeki sudan, kullandiginiz marpuca, kullandiginiz luleye ve hatta folyoya kadar bircok elemente baglidir.  Unutmayalim ki , nargile sigara gibi sadece ates tutun ve filitreden olusmamaktadir. Nargilede Dumanin gelecegi komur ve tutunden, Agzinizda tuttugunuz marpuca kadar hersey onemlidir. 
  Simdi madde madde bunlara deginelim. 
1-  Genel alginin aksine kaliteli bir tutun degil, sizin sevdiginiz bir tutun bulmaniz gerekmektedir. Bunu da herhangi bir arastirmayla degil, deneme yanilma yoluyla bulabilirsiniz.  unutmayin kimi sarisin sever kimi esmer. 
2- Alacaginiz tutun hangi tutun olursa olsun tutunlerinizi lule icerisine yerlestirirken tutunun icerisindeki copleri ayiklayin. bu kucuk odun parcaciklari yandigi zaman cok kotu bir tat olusturur ve nargilenizin icimini cok etkiler.
3- tutunlerinizi luleye bastirmadan serpistirerek yerlestirin. tutunler ne folyoya temas etmeli, nede folyodan cok assagida olmalidir. 3mm kadar bir mesafe yeterlidir. Unutmayin ki nargile tutunu sigara tutunu gibi atesle direk temas etmeyen bir tutundur. atesle direkt olarak temas halinde tutununuz yanacaktir.
4- Nargilenizin lulesini eger bulabiliyorsaniz komple cam lule olarak tercih edin. Cunku bilindiginin aksine toprak luleler temizlemesi imkansizdir. Icerisine sinen kotu pis kokulari arindirmaniz imkansizdir. Ve bu kotu pis kokular sizin tutununuze gecmektedir.  Bu cok onemli bir maddedir.
5- cam lule tercih etmeniz durumunda yeni nesil phunnel sistemli bir lule tercih edin. (phunnel glass bowl)
6-Nargilenizin marpucu sizi dumanla bulusturan bolumdur. Marpucun temizligi ve kalitesi cok ama cok onemlidir. Bunun icinde size internette yurtdisi sitelerde bulabileceginiz "yikanabilir" nargile marpuclarini onemle tercih ediyorum. Unutmayin nargilenin tadini en cok etkileyen unsurlarin basinda marpuc gelir. Yine biraz arama yaparak gida endustrisinde kullanilan plastik maddesinden yapilan yikanabilen marpuc bulabilirsiniz. 
7-  Nargilenin aksami ne kadar camdansa o kadar az kir.pislik ve koku barindirir. Bildiginiz gibi cam koku tutmayan bir maddedir. Bunun aksine geleneksel pirinc serli nargileler kokuyu iclerinde hapsederler ve ne kadar yikarsaniz yikayin bu kokuyu kusmaya devam ederler. Bu yuzden cam SER'li hatta komple cam (glass on glass hookah)  bulabilirseniz kacirmayin derim. Komple cam nargileler el yapimi olduklari ve ozel cam kullanildiklari icin pahalidir haberiniz olsun.
8- nargilenizin aromasini arttirmak icin kahve suruplari kullanabilirsiniz. Kahve yapiminda kullanilan meyveli kahve suruplarindan az bir miktar suyun icerisine ekledigimiz zaman aromanin epeyce artacagini bilmelisiniz.  Suya surup ekleme islemini nargilenin ser kismini sisesine bagladiktan sonar ser deliginden iceriye hafifce dokerek yaparsaniz bu surup ser kismina da isleyecegi icin tadi daha keskin bir sekilde hissedersiniz.
Eger keskin bir nargile denemek istiyorsaniz aktarlarda bulabileceginiz "nane yagi" edinin. Tutununuz uzerine 1, 2 en fazla 3 damla damlatin. Daha fazla damlatirsaniz tutun icilemeyecek hale gelir.
Suya gul suyu eklemekte nargilenize guzel bir gul aromasi verir.


9- Merak edilen baska bir konuda, kimi zaman nargile icerken nargile dumaninin daha yogun oldugunu, kimi zamansa sigara dumani gibi  sonuk ciktirigini farketmissinizdir. Nargilenin dumaninin daha toplu bir sekilde cikmasi icin dumanin suda suzulme isleminin bir delikten degil bir kac delikten yapilmasi gerekir. Yine internet ortamindan temin edebileceginiz hookah diffuser denilen ufak tipayi suyun icerisine giren boru kismina takmaniz halinde cektiginiz dumanin daha toplu bir sekilde  ciktigini gozlemleyebilirsiniz. Burda amac siz marpuctan havayi cektiginizde luleden gelen dumanin tek bir baloncuk vasitasiyla suda filtrelenmesi yerine onlarca delikten ufak ufak kabarciklar halinde cikarak suzulmesidir. Yani duman suyla daha fazla temas etmesidir.
10. Suyun icerisine buz katilmasi zaten bilinen ve basarili bir yontemdir.  Bunun haricinde gelistirilen bir iki sistem daha vardir.  Birincisi yine internette satisi zapilan bozluk seklinde olan kulluk kismi ve marpucun nefes cektigimiz yerinde buzluk haznesi bulunan marpuc setidir. Bunlarida edinip deneyebilirsiniz. 
11- nargile icimini bitirdikten sonra nargilenizi kaldirirken muhakkak marpucu yerinden cikartip disari dogru ufleyerek icerisindeki havayi bosaltin. Bu yaptiginiz uygulama marpucun icerisinde kalan dumanin ufa tozlar haline donusup marpucta kalmasini engeller. Bunu yapmazsaniz  zamanlaa nargileden duman cekerken agziniza ufak komur parcasi gibi parcaciklarin geldigini ve nargilenin bogazinizi kasindirdigini farkedersiniz.  (Yikanabilir bir marpuc kullandiginiz zaman bu sorunu yasamazsiniz)
12- Tabii en bilinen unsur komurdur. Nargile komurunuzu iyi secmelisiniz. Kotu bir komur hem sizi yorar, hemde  bas agrisina sebep olur. Iyi bir komur hangi komurdur diye soracaginizi biliyorum. Mese komuru en bilinenidir ama mese cesit cesittir. Bunuda en guzel deneme yanilma yontemiyle kendi zevkinize ve kullanim alaniniza uygun olarak belirleyebilirsiniz.
 - komurunuzu yakmak icin assagidaki urunu muhakkak edinin. Hem evde ocak pislendi derdi olmaz, hemde komurleriniz 5 dakikada hazir olur.

13-  nargile tutununu evdeki folyo ile yapiyorsaniz folyoyu cift kat kullanin. Parlak kismi iceride kalsin.
14-folyaya acacaginiz delikler kucuk olsun. Icerisine kaciracaginiz yanan kozler nargile tutunun yanmasina sebep olur. ki nargile tutunu atese direk maruz kaldigi zaman igrenc olur. Kisacasi yanar. buna dikkat edin
15- Nargilenizi hazirladiktan sonra luleyi takmadan lule takilan deligi parmaginizla tikayip marpuc taktiginiz delikten ufleyerek herhangi bir yerinden hava kacirip kacirmadigini kontrol edin. Hava kaciran bir nargile oksijenle karistigi icin hem kafanizi dondurur hemde az duman gelmesine sebep olur. (oksijen kafa yapar) 
16- internetteki geri zekalilara uyup sakin nargilenin icerisine raki koymayin. Eger komple cam bir nargileniz ve yikanabilir bir marpucunuz yoksa bu anason kokusunu nargilenizden ve marpucunuzdan cikarmaniz imkansizdir!!! nargileniz cope gider


Ben bu yazımı yazdığımda sene 2021'di ve türkiye pazarında yerli cam nargille üreticisi bulunmuyordu. Geçen 1 yıl içerisinde piyasaya yerli üreticilerin girdiğini görmek çok güzel çünkü gerçekten nargileyi cam nargile dışında başka nargilelerden içmek tam bir pislik ve çok zararlı. Özellikle kafe gibi ortamlarda imkanınız olsada nargilenin ser kısmını fırçalayıp akan pas ve çamuru gözlemleyebilseniz. içtiğiniz şey aslında tütünden çok bu pas, çamur ve pisliktir. Böylesine pis bir takım üzerine istediğiniz kalitede tütün koyun ne tat alabilirsiniz ne koku.


Cam nargileler ile ilgili yazılarımı okuyan yerli bir üretici olan dilexhookah bana ulaşarak ürünlerinden bir takım gönderdi. Mesaj yoluyla çok fazla soru geliyor bu ürünler hakkında hem deneyimimi paylaşmak adına hemde bu arkadaşlara fikir vermek açısından yazıma bu eklentiyi yapıyorum.


Öncelikle belirtmek isterim ki mevcutta sahip oldugum  Fumo nargile takimini aktif olarak kullanişsızlığı yuzunden kullanamiyordum. Fumo'nun lule yapisi bizim nargile icme aliskanliklarimizla uyusmuyor. Lüle küçük ve tütünü hemen yakıyor. Dilexhookah'ın en begendigim ozelliklerinden biri mevcut kullandiğınız lülelerinizin boyun ölçuleri ile uyumlu olmasi oldu. Kullanılan marpuç plastik kalitesi fumo ile birebir aynı diyebilirim. En ufak plastik kokusu barındırmıyor ve yıkandığında tertemiz oluyor. Ürun parçalari site üzerinden tedarik edilebiliyor ve yedek parcalar gayet hesaplı. Cam nargilenin yedek parcalarinin bulunabilir olmasi cok onemli. Ser kısmina yerleştirilen serbet koyulabilen bir eklenti ile karsilaştim sitelerinde, cok ilginc geldi fakat deneme firsatim olmadı. Blog uzerinden mesaj yoluyla ulaşanlara gönül rahatliğıyla tavsiye edebileceğim bir ürün olmuş. 1 ayı geçik süredir kullanıyorum ve son derece memnun kaldım. Bence gerçekten nargile içmekten zevk aliyorsanız muhakkak 1 takım cam nargile edinin. En azindan bir yerlerde bir kerede olsa deneyimleyin ki anlattıklarımı anlama fırsatınız olsun. klasik nargilelerden aldiginiz tadin aslinda tutun degil  demir, plastik, pas, çamur tatlari oldugunu o zaman anlayacaksınız ve bir daha eminim ki cam nargile haricinde hiç bir ürün kullanmayacaksınız.



 

nargile folyosu, nargile alüminyum folyosu, nargile alüminyum folyo, nargile folyosu mat, delikli nargile folyosu, nargile delikli folyo, folyo nargile, hazır nargile folyosu, yuvarlak nargile folyosu, kesilmiş nargile folyosu, delikli hazır folyo, nargile folyosu fiyat, nargile folyosu nasıl delinir, nargile folyosu toptan, nargile folyosu parlak taraf, nargile folyosu rulo, nargile folyosu alataa, nargile folyosu yerine ne kullanılır, nargile folyosu nasıl takılır, nargile alüminyum folyo yerine ne kullanılır, nargile alüminyum folyo parlak tarafı, nargile alüminyum folyo nasıl yapılır, nargile alüminyum folyo zararları, nargile folyosu satın al, nargile folyosu mat tarafı, nargile yaparken folyo, nargile folyosu hangi tarafı, delikli nargile folyosu rulo nargile folyosu nargile yaparken folyo nargile folyosu ne kadar delinir alüminyum folyo ile nargile nargile çift folyo nargile folyosu delici nargile folyo delici nargile folyo delimi nargile folyo delici aparat nargile folyo deliği nargile folyo delici fiyat delinmiş nargile folyosu nargile alüminyum folyo fiyatları nargile folyosu hazırlama nargile folyo hangi taraf hazır, kesilmiş, nargile, folyosu, delikli, pratik, folyo set, seti, folyo nargile, hazır nargile folyosu, yuvarlak nargile folyosu, kesilmiş nargile folyosu, delikli hazır folyo, nargile folyosu, nargile alüminyum folyosu, nargile alüminyum folyo, nargile folyosu mat, delikli nargile folyosu, nargile delikli folyo, hazır, kesilmiş, nargile, folyosu, delikli, yuvarlak, kare, pratik, lüle, folyo, set, seti, nargile folyosu, nargile alüminyum folyosu, nargile alüminyum folyo, nargile folyosu mat, delikli nargile folyosu, nargile delikli folyo, folyo nargile, hazır nargile folyosu, yuvarlak nargile folyosu, kesilmiş nargile folyosu, delikli hazır folyo,

Yorum Gönder

0 Yorumlar