Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Tüy Döken Evcil Hayvanlarınız İçin Ev Temizliği Önerileri



tüy toplayıcı fırça seti



Tüy Döken Evcil Hayvanlarınız İçin Ev Temizliği Önerileri
Kıl dökülmesi tamamen önlenebilir bir durum değildir. Keza tüy ve kıllar yaşayan bir yapıdır. Her canlı yapı gibi bir canlılık süresine sahiplerdir. Bu süreci kabullenerek tüy sorununun ne olduğunu tanımlamamız önemlidir. Her kedi dönemsel ve düzenli olarak tüy dökecektir. Hayvanların tüylerinin gereğinden fazla dökülmesinin sebebi beslenme ile doğrudan ilişkilidir. Vücudumuza alınan besinlerin nasıl ki bizim genel sağlığımızı doğrudan etkilediğini gözlemleyebiliyorsak, hayvanlar için de durum benzerdir. Hayvanseverler bazen temizlik yaparken zorlanabiliyor. Özellikle de bahar aylarında tüylü hayvanlar, kürklerini yaza hazırlamak için tüy döküyor. Dökülen bu tüyler; eşyaların üzerini kaplıyor, kıyafetlere yapışıp kötü bir görüntüye neden olabiliyor. Ayrıca alerjisi olan misafirler de bu durumdan oldukça olumsuz etkileniyor.


Mobilyalarınızdaki tüyleri uzaklaştırmak için ev temizliğine, toz alarak başlayabilirsiniz. Bunun için yüzey temizleyicisiyle ıslatılmış yumuşak bir bez kullanabilirsiniz. Tüy gibi hareketli ve hafif maddeleri uzaklaştırmadaki en önemli püf noktası; temizlik yönünü yüksekten alçağa doğru izlemektir. Toz alma işlemi bittiğinde yerlere dökülmüş olan tüylerin yayılmasını engellemek amacıyla zemini temizlemelisiniz. Bunun en pratik yolu elektrik süpürgesi kullanmanız olacaktır. Zemin türüne uygun aparat yardımıyla halılarınızın ve parkelerinizin üstündeki tüyleri toplayabilirsiniz. Elektrikli süpürgenizin filtresini sık sık temizleyerek süpürdüğünüz tüylerin yeniden halılara yapışmasını engelleyebilirsiniz.


Kadife ve süet gibi materyallerden üretilen kumaşlardan yapılan döşemelikler sürtünme sebebiyle statik elektrikle yüklenerek tüyleri mıknatıs gibi çeker. Bu tarz durumlarda bazı alternatif yöntemlere başvurmalısınız. Koltukların üzerindeki tüyleri temizlerken elbise fırçasından yardım alabilirsiniz. Nemlendirdiğiniz elbise fırçasıyla koltukları bir yöne doğru fırçalayarak tüm tüyleri toplayabilirsiniz. Ancak süet ve deri döşemeli mobilyalar sürtünme sebebiyle deforme olabilir. Bu tarz yüzeyleri temizlerken bulaşık eldivenleri kullanabilirsiniz. Eldiveni takıp mobilyalarınızı cam temizleme suyuyla hafif şekilde ıslatarak eldivenle koltuklarınızın üzerindeki tüyleri toplayabilirsiniz.


Halıları süpürmek, dökülen tüylerin topaklaşarak kenarlarda birikmesine sebep olabilir. Bazı kediler dökülen tüyleri yeme eğilimindedir. Bu durum, kedilerde mide kramplarına ve kusmaya yol açabilir. Hem kedinizin sağlığını korumak hem de tüylerini halılarınızdan kolayca uzaklaştırmak için koli bantlarından yardım alabilirsiniz. Bir parça bandı halıya yapıştırıp çekerek tüyleri toplayabilirsiniz. Tabi aynı yöntemi çok hassas kumaşa sahip olmayan kıyafetlerinizi temizlemek için de kullanabilirsiniz.


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar