Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

nargile folyosu nasıl delinir



tüy toplayıcı fırça seti

EVDE NARGİLE NASIL HAZIRLANIR
 EVDE GÜZEL BİR NARGİLE NASIL HAZIRLANIR
Bugünkü yazımda size, hepimiz için büyük bir keyif olan nargileyi evde yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğini ve evde yapılan nargilenin dışarıdaki meşhur nargilecilerin ki kadar güzel olması için bazı püf noktaları anlatacağım. Biraz uzunca olan yazıda nargile ile ilgili aklınıza takılan her türlü soruya cevap bulacağınızı umuyorum.
Öncelikle yazı içerisinde neyden bahsettiğim kolayca anlaşılsın diye yazımda kullanacağım nargile parçalarını öğrenelim
.
Nargile,
Şişe
Ser
Marpuç
Lüle
olmak üzere 4 ana parçadan oluşuyor. Bunlara ek olarak küllük, ser rüzgarlığı, duman kaçmasını önleyecek plastik contalar, kağıt bant ve sipsi ekleyebiliriz.
Nargile Parçaları
Şimdi de nargileden duman nasıl geliyor, neden bu su fokurduyor gibi sorulara yanıt verelim. Nargile iki ucu açık bir mekanizmadır. Bir ucundan hava çekeriz diğer ucu dışarıdan hava alarak közün sıcaklığı ile tütünü yakar ve ser, şişedeki su ve marpucu takip ederek bize gelir.
Fokurtunun sebebi de çektiğimiz dumanlı havanın marpucumuzdan bize gelmeden önce mecburen suyun içinden geçmesidir. Yani pipetle bir bardaktaki suya üflemek gibi.
Nargile, Çalışma, mantık, fokurtu

Malzeme Seçimi
Bir nargilenin güzel olmasının en büyük sırlarından biri malzeme kalitesidir. Kaliteli bir tütün ve kömür, bu işteki keyfin %70 inin sırrıdır.
Ben tütün olarak
- Bahreyn
- Nahkla
- Al-Fakher
tavsiye ediyorum ve tütünü şerbetinin kurumaması için hava geçirmeyen bir kap içerisinde saklıyorum.
Lüle olarak geniş ağızlı, kenarlara kömür koyulunca ortada temiz havanın gireceği yeterli alanı  kalacak olanları rahat içim için tercih ediyorum.
Ser’in paslanmaz olması sağlıklı ve uzun ömürlü olması açısından tercih sebebimdir.
Kömürün Yakılması                                                    
Ben kömürü yakmak için önce ocağa 3-5 tane kömür atıp 3-5 dakika yakıyorum ve sonrasında kömür tavasına koyup yanına kömür ekliyorum.
Nargile, Kömür, Ocak
Bacasını da üstüne koydugumda tavam hafif de olsa rüzgar alan bir yerdeyse kendi kendine yanıyor. Ben tavayı pimapenli balkonuma masa üstüne düdüklü tencere koyup, onun üzerine koyuyorum. Pencereleri de açtığımda kömür çıtır çıtır kendi kendine yanıyor :) Kömürüm yanarken ben de bir yandan diğer işlere bakıyorum.
Tava, Baca, Yelleme, maşa,





Lüle Hazırlanışı
Lüle hazırlanırken
- Tütünler elle itina ile birbirinden ayrılmalıdır.
- Tütünler lüleye koyulurken hiç bastırılıp sıkıştırılmamalıdır. Aksine seyrek olmalı bize en fazla dumanı ve keyfi vermesi için bir püf noktasıdır.
Yani kısacası tütünleri elimizle birbirinden ayırıp lülenin üzerine sadece bırakıyoruz başka hiçbir müdahale yapmıyoruz.
Nargile, tütün

Tütünleri yeteri kadar koyduktan sonra üzerini nargileciden aldığımız nargile alüminyum folyosu ile sıkıca kapatıyoruz. Burada en önemli konu alüminyum folyonun evde yemekler için kullanılan folyo değil ondan çok daha kalın ve tütünün istenmeyecek kadar yanmasını engelleyecek malzemeciden alına nargile folyosudur.
Alüminyum folyo, lüle

Alüminyum folyomuzu da gergince taktıktan sonra kürdan veya nargile maşasının kenarındaki iğne ile deliyoruz. Delme kısmı da işin püf noktalarından bir tanesidir.
- Delikler lülenin kenarlarında seyrek iken ortaya dogru sıklaşmalıdır.
- Kömürleri lülemizin kenarına koydugumuzda kenarlardan kömürü canlı tutmaya yetecek kadar az, ortadan dumanın yumuşaması için mümkün olduğunca çok temiz hava gelmesi gerekmektedir.
- Kenarlarda da çok delik açarsak tütün çok fazla yanıp dumanı sertleştirecektir.
Folyo, delme, lüle

Şişe ve Serin Hazırlanması
Şişeye koyulan suyun miktarı dumanı çekim rahatlığı açısından çok önemlidir. Serin ucun ne kadar dibe batarsa dumanı çekerken o kadar derindeki sudan geçecek bir havayı çekmemiz gerekecektir. Bu yüzden benim tecrübelerim ve etrafımda gördüğüm,
- Serin ucunun suya 2 parmak kadar batmasıdır. Bu seviye dumanın suda iyice süzülmesine ve bizim rahat rahat zorlanmadan çekmemize olanak sağlayacaktır.
Nargile, Şişe

Nargileyi içerken maksimum verimi almamız için nargilenin hiçbir yerinden duman kaçağı olmaması gerekiyor. Bunun için ser ile şişe arasına bir plastik conta kullanabiliriz. Bu, çektiğimiz dumanın kaçması engellediği gibi, lüle haricinde bir yerden, çektigimiz dumana hava karışmasını engelleyerek keyfimizi arttıracaktır.
Conta, Ser, Nargile



Marpuç ve Sipsi
Marpuç tamamen hazır oldugu için dikkat edeceğimiz ilk konu bir marpuçla birden fazla aromalı tütün içmememizdir.
- Bir marpuçla elma içiyorsak aromaların karışmaması için o marpuçla başka bir aromalı tütün içmemeliyiz.
- Benim için farketmez muz içerken alttan elma tadı gelmesinde bir sakınca yok ben dumana bakarım diyorsanız her şeyi içebilirsiniz :)
Ben sadece nane içiyorum ve başka hiçbir aroma karıştırmıyorum.
İkinci konu da duman kaçmasını engellemek için marpucun sere giren kısmına kağıt bant sarılması.
- Eğer marpuç sere sıkıca girmiyorsa ucuna kağıt bant sarılıp tam izolasyon sağlanabilir.
- Aynısını lülenin serdeki yuvasına giren kısmında da yapabiliriz. Oradaki kaçağı da kapattığımız zaman nargilemiz tam verimle çalışacaktır.
Nargile, Marpuç, Kagıt Band

Ben sipsi olarak geniş ağızlı sipsiyi daha keyifli buluyorum. Tamamen kişisel tercihtir.
Nargile, Sipsi

Nargile İçerken Dikkat Edilecek Diğer Konular
Nargilemizi şimdiye kadarki anlatımımla yaptıktan sonra dikkat etmemiz gereken bir kaç husus daha kalıyor. Onları da ögrendiğimizde evdeki nargilemizin bize keyif vermemesi için hiçbir sebep kalmıyor.
- Nargilemizi yakmak için koyacağımız kömürlerin tamamen yanmış olması gerekmektedir. Tam yanmamış kömürlerle nargile içmek çok çok zararlıdır. O yüzden kömürlerimiz nar gibi kızarmadan yani tam köz olmadan lülemizin üstüne koymamalıyız.
- İlk kömürümüzü koyarken, tütünün güzel ve hızlı yanması için tüm lüle çevresini ortası kesinlikle boş kalacak şekilde kömürle doldurabiliriz. Yeterli dumanın gelmeye başladığı anda kömür sayısı azaltmalı daha çok temiz hava gelmesini sağlamalıyız. Aşağıdaki fotografta nargileyi ilk yakarken kullandıgım kömür miktarı görülüyor. Yeterli duman geldiğinde kömürlerden bir tanesini tekrardan kömür tavasına atıyorum. Lülenin ortasını her zaman boş bırakıyorum.
Nargile, Köz

- Nargileyi ağırlaştıran en büyük sebeplerden bir tanesi arkadaşlarla sohbet ederken nargileyi hiç çekmediğimiz sürelerde kömürü üzerinde bırakmaktır. Nargileyi bir sure içemeyeceksek kömürleri indirmeliyiz. Kömürler üzerinde kaldığı zaman istemediğimiz kadar yanmaya sebep oluyor ve nargilenin tadını kaçırıyor.
- Diğer bir sebep de çok seri şekilde duman çekilmesidir. Bu genelde birden fazla kişinin içtiği nargilelerde meydana geliyor. Her sırası gelen nargileye yüklendiği için tütün çok fazla yanıyor ve duman ağırlaşmaya başlıyor. Nargilemizi arada bir dinlendirmemiz, düzgün yanmanın sürekliliği için çok önemlidir.
- Eğer nargilemizin tütünü çok yanmışsa kömürleri üzerinden indirip bir süre beklememiz ve şişe içerisinde birikmiş kötü dumanı dışarı çıkarmamız yeterlidir. Lüleyi ters çevirip üflemeye hiç gerek yoktur. Evde yapacağımız bu tarz bir hareket istenmeyen şeylere sebep olabilir :)
- Nargile dumanımızı yumuşatmak için şişedeki suyun içine buz atabiliriz. Özellikle nane nargilelerinde ferahlığı hissedilir şekilde arttırıyor.
- Ayrıca nargilenin yanında su tüketmeyi ihmal etmeyin. Vücudumuza duman ve nikotin alıyoruz ve vücudumuz bunu hemen dışarı atmak istiyor. Bu konuda vücudumuza yardımcı olmak için bol bol su ve sıvı tüketiyoruz. Keyfimiz için vücudumuza verdiğimiz zararı en azından böyle bir kıyakla azaltalım :)
Sonuç olarak, kaliteli malzeme seçimi ve şuana kadarki anlattıklarım tam olarak yapıldığında, nargilemizin bizi tatmin etmesi gerektiğini düşünüyorum. Her şeyi yaptım ama yine olmadı diyorsanız aşağıya yorum olarak yazın beraber inceleyelim J
Herkese keyifli nargileler..






 

nargile folyosu ne işe yarar nargile normal folyo ile olur mu nargile folyosu kaç mikron olmalı nargile folyosu kalın nargile folyosu kaç mikron nargile folyosu ne kadar delinir nargile folyosu nasıl konulur kefo nargile folyosu kiloluk nargile folyosu nargile folyosu 40 mikron nargile folyolu mu folyosuz mu nargile folyosu nerede satılır nargile folyosu nasıl olmalı nargile folyosu neden yanar nargile folyo parlak tarafı nargile folyo parlak taraf renkli nargile folyosu rulo nargile folyosu nargile folyosu nasıl sarılır nargile folyo nasıl takılır ucuz nargile folyosu nargile folyo hangi tarafı nargile folyosunun hangi tarafı nargile folyosu yönü nargile folyo yerine nargile yaparken folyo hangi tarafı nargile folyo nasıl yapılır nargile folyosuz olur mu nargile folyosuz nasıl yapılır folyosuz nargile lülesi folyosuz nargile takımı folyosuz nargile yapımı folyosuz nargile fiyatları 40 mikron nargile folyosu

Yorum Gönder

0 Yorumlar