Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

EVDEKİ KEDİ VE KÖPEK TÜYLERİ İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER



tüy toplayıcı fırça seti



EVDEKİ KEDİ VE KÖPEK TÜYLERİ İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER
Ailenizin sıradışı üyelerinin evlerinize istemeden de olsa verdikleri rahatsızlıktan sıkıldınız mı? Kedinizi ya da köpeğinizi her sevdiğinizde elinizde bir tutam tüy mü kalıyor? Koltuklardan kalktığında veya rahat rahat yattığı yatağınızdan uyanıp gittiğinde, olay mahallinde tüy yumakları mı bulunuyor? Sevimli dostlarınızın yarattığı tüy problemi için sizlere birkaç çözümümüz var.



Öncelikle kedi ve köpeklerinizin tüylerini sıklıkla taramalısınız.



Jiletli taraklar hem işinizi kolaylaştıracak hem de evcil hayvanınızın ölü tüylerden tamamen kurtulmasını sağlayarak tüy dökmesini oldukça azaltacaktır. Jiletli tarakları neredeyse her petshop'ta makul fiyatlara bulabilirsiniz.



Dökülen tüylerden kurtulmanın en pratik yolu, süpermarketlerde ve petshop'larda rahatlıkla bulabileceğiniz tüy toplama ruloları.


Güçlü bir yapışkan maddeden yapılmış bu rulolarla tüylerden arındırmak istediğiniz koltuklarınızı, kanepelerinizi, perdelerinizi, elbiselerinizi kısaca bütün kumaş ve sert cisimlerin üzerindeki tüyleri kolayca temizleyebilirsiniz.



Komik bir öneri gibi görünebilir, ancak bir balon şişirip tüy biriken alanların üzerinde balonu gezdirdiğinizde statik elektrik sayesinde tüyler balon üzerinde toplanır. Alternatif çözümleri sevenler bu yöntemi kullanabilir.



Duygusal ve hassas hayvanlar için pek tavsiye edilen bir seçenek olmasa da pet kuaförleri tüy sorunuzu birkaç aylığına kökten çözecektir. Özellikle çok tüy döken, uzun tüylü hayvanlar tıraş edildiğinde hem rahatlar hem de bir süre neredeyse hiç tüy dökmez. Önemli olan nokta, sevimli dostunuzu mutlaka yaz aylarının başında tıraş ettirmeniz, aksi halde sağlığını tehlikeye sokabilirsiniz. Tıraştan sonra evcil hayvanınızın bir süre saklanması, utangaç ya da saldırgan davranması normaldir, endişe etmeyin.



Birçok beyaz eşya markası, evcil hayvan besleyenler için yeni teknolojilere sahip elektrik süpürgeleri üretiyor. Tüyleri daha iyi çekme gücüne sahip bu süpürgeler hem evinizi tüylerden daha iyi arındırıyor hem de tüy alerjisi olan misafirleriniz için özel filtreleri sayesinde alerji oranını düşürüyor.



Eğer acil bir durumla karşı karşıyaysanız ve elektrik süpürgenizi kullanacak zamanınız bile yoksa bir koli bandı yardımıyla tüylerden büyük ölçüde kurtulabilirsiniz. Eğer yakınınızda koli bandı yerine bir sünger varsa, süngeri ıslatıp tüy bulunan alana iyice bastırıp sürükleyerek de sorununuzu çözebilirsiniz.



Özel üretilen, tüy güçlendirici mamalar evcil hayvanlarınızın hem tüy dökmesini oldukça azaltır hem de tüylerinin daha parlak görünmesini sağlar. Eğer evcil hayvanınız bir kedi ise bu mamalar sayesinde, kendisini temizlerken yuttuğu tüyleri etrafa kusarak değil, dışkısıyla sisteminden atmasına yardımcı olur.



Bu arada, evcil hayvanlarınızın aşılarını ve rutin kontrollerini aksatmamanız gerektiğini ayrıca hatırlatmak isteriz!



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar