Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

tikucuz Hangi Kargo Firması İle Çalışıyor



tüy toplayıcı fırça seti


 tikucuz Hangi Kargo Firması İle Çalışıyor

Kapıda Ödemeli Kargo Nasıl Gönderilir?

E – Tecim teriminin yaşamımıza girmesi ile beraber alışveriş alışkanlığımız kökten değişti diyebiliriz. Artık bir tıklama ile bir şeyleri satın almaya o denli alıştık ki; herhangi bir ürün almak için mağazaya gidip dolanmak zulüm haline geldi. E – Ticaretin hayata girmesi ile beraber doğal ki elektronik ödeme sistemleri, mobil cüzdan sistemleri, Bitcoin ile ödeme sistemleri, kapıda ödeme sistemleri benzer biçimde alternatif ödeme şekilleri de geliştirildi. Bugünkü yazımız için bu ödeme sistemlerinden birisi olan kapıda ödemeli kargo iyi mi gönderilir konusunu seçtik. Bu mevzuda sizleri kısa ve öz bir halde bilgilendirmeye çalışacağız.


Kapıda Ödemeli Kargo Gönderme

E – Tecim siteleri, onarım servisleri, uzak pazarlama tekniği kullanan firmalar, v.s. benzer biçimde; malın teslimi esnasında paralarını öğrenim etmek isteyen kişilerin en oldukca kullandığı yöntemlerden birisi kapıda ödemeli sistemdir.


Bu sistemin işleyişinde; satıcı kargoyu hazırlayarak gönderir, ilgili kargo şirketi tarafınca paket alıcıya ulaştırılır, paketin teslimatı esnasında alıcı satıcının parasını ilgili kargo şirketi görevlisine yapmaktadır. Böylelikle ticari anlamda da bir itimat sağlanmış olacaktır. Alıcı açısından; malımı gönderiyorum ya param ödenmezse, satıcı açısından da; parayı ödüyorum  ya mal gelmezse benzer biçimde kaygıların önüne geçilmiş olur.


Bu sistemle mal satmak ve kapıda ödemeli kargo göndermek için yapmamız ihtiyaç duyulan; herhangi bir kargo şirketiyle bu mevzuda antak kalma yapmak ve Tahsilatlı Gönderi Hizmet Sözleşmesi imzalamak olacaktır. Doğal ki  ister istemez kargo şirketi tarafınca da bu paradan belli bir oranda komisyon alınacaktır. Bu komisyon miktarı sizin iş potansiyeliniz ve para trafiğinizle direkt alakalıdır.


Önemli!  Kurban Bayramı Arefe Günü Bankalar Açık mı, Kaça kadar ?


Sürece bakacak olursak; alıcının ürünü sipariş etmesi, ödeme seçeneği olarak kapıda ödemeyi seçmesi, satın alınan ürünün satıcı tarafınca kargoya verilmesi, kargonun alıcıya ulaştırılması, alıcının kargo görevlisine ürünün ücretini ödemesi, kargo şirketinin de parayı satıcıya ulaştırması şeklinde işlediğini görmekteyiz. Kargo şirketleri içinde ufak farklılıklar olabilmekle beraber genel olarak kargo şirketi tarafınca kapıda ödemeli malın tutarının ödenmesi için ön görülen süre 3 iş günüdür.


Bu anlattıklarımız genel olarak uzaktan satış icra eden ticari işletmeleri kapsayacak mevzular olmakla beraber, münferiden herhangi bir eşyanızı satıyor ve bunu da kapıda ödemeli kargo olarak göndermek istiyorsanız, bu durumda da ister herhangi bir kargo şirketini isterseniz de PTT Kargo ‘yu tercih edebilirsiniz. Yeri gelmişken PTT Kargo ‘nun kurumsal anlamda da kapıda ödemeli kargo sistemini kullanmayı düşünenler için teklifleri bulunduğunu hatırlatalım.


PTT Kargo Kapıda Ödeme Anlaşması Iyi mi Yapılır?

PTT Kargo kapıda ödemeli gönderi yapmak için ise; herhangi bir PTT şubesine gidip, kapıda ödemeli kargo göndermek istediğinizi söyleyerek size verilecek gönderi formunu doldurduktan sonrasında teslimat esnasında alıcıdan öğrenim edilecek para miktarını da belirttikten sonrasında 1,5 TL bir harcama ödemeniz olacaktır. Alıcının kargoyu teslim alması ve ödemeyi yapması ile beraber öğrenim edilen para; PTT ‘de adınıza oluşturulan geçici hesaba yatacak, siz de paranızı kimliğinizle derhal çekmiş olacaksınız.

Bundan önceki yazımız olan Telefondan SMS Kredi Başvurusu Yapabilen 8 Banka Önerisi başlıklı makalemizi de okumanızı tavsiye ederiz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar