Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Korse Zayıflatır mı? Faydaları-Zararları-Fiyatları ve Tüm Merak Edilenler!



tüy toplayıcı fırça seti



Korse Zayıflatır mı? Faydaları-Zararları-Fiyatları ve Tüm Merak Edilenler!
Korse Kullanımı
Korse özellikle kadınların, herhangi bir sağlık problemi olmamasına karşın yıllar boyu daha ince görünmek için giysilerinin altına giydiği bir iç giysidir. Bu sebeple çeşitli korse modelleri üretilmeye başlanmış ve sadece kadınların değil zamanla erkeklerin de kullanmaya başladığı bir ürün haline gelmiştir. Zayıf göstermesinin yanı sıra duruş bozuklukları, sırt ve bel ağrısı gibi sağlık sorunlarının giderilmesinde de kullanılan korseler günümüzde oldukça popülerdir.  Peki, korse nasıl giyilir-takılır, korse zayıflatır mı, faydaları ve zararları nelerdir, sürekli korse takmak sağlık sorunlarına yol açar mı, korse çeşitleri nelerdir? gibi tüm merak ettiğiniz soruların cevabını sizler için araştırdık.


Korse Çeşitleri Nelerdir?
Doğum sonrası korseleri: Doğumdan sonrası için üretilen bu korseler araştırmalara göre karın sarkmalarını engelliyor ve toparlıyor. Doğumdan 10 gün sonra kullanılması önerilen bu korse göbek, basen,kalça ve bacakları tamamen saracak şekilde, fazla sıkmayan yumuşak dokuya sahip olmalıdır.


Basen toplayıcı korse: Bu tür korseler basen ve kalça kilolarını en iyi şekilde kamufle eder. Yanı sıra basen toplayıcı korse popo kaldıran ve toparlayan özelliğine de sahiptir.

Zayıflatıcı Korseler: Vücut kilonuz orantılıysa göğüs hizasından diz altına kadar inen korseleri tercih etmelisiniz. Bazı bölgelerinizin orantısız yani daha fazla kilolu olduğunu düşünüyorsanız korsenin o bölgeye gelen kısmının çift katlı olması daha hızlı sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Karın Kısmı İçin Toparlayıcı Korse: Karın ve mide kısmında toplanan kiloları toparlamak için çift katlı modelleri tercih ederek daha ince görünebilirsiniz. Bu korse çeşidi hem karnı düzleştirir, hem beli ince gösterir hem de duruşunuzu düzeltir.

Dikişsiz Korse: Kıyafetinizden kesinlikle korse giydiğiniz anlaşılmaz ve bu sayede hem daha şık hem de daha rahat olursunuz. Ayrıca sezaryen ile doğum yapanlar için de oldukça rahat olan dikişsiz korse önerilir.


Sporcu korseleri: Sporcuların ve sık egzersiz yapanların özellikle kullandıkları, sakatlıkları en aza indirmeye yardımcı bir korse çeşididir.

Sırt korsesi-Dik duruş korsesi: Duruş bozuklukları ve sırt ağrısı olanların tercih ettikleri korse çeşididir. Bu korse çeşidi ile ilgili daha detaylı bilgi için Sırt Korsesi Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları ve Zararları Nelerdir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Korse-Toparlayıcı Korse Zayıflatır mı?
Fazla kilo problemi olan kadınların imdadına yetişen ve kullananı çok daha zayıf ve zarif gösteren toparlayıcı korseler, kilo fazlalıklarını ve sarkma olan kısımları toparlar ve daha fit bir vücut görünümü sağlar. Peki, giyildiğinde zayıf gösteren toparlayıcı korse gerçek anlamda zayıflatır mı? Bu sorunun cevabını muhtemelen çoğunuz merak ediyorsunuz. Maalesef bu soruya verilecek cevap pek tatmin edici olmayabilir. Zira korse giymek zayıflamak için tek başına etkili değil.

Toparlayıcı korse kullanmak iyi bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte zayıflamaya yardımcı olabilir. Günde en az 8 saat korse giyen, beslenmesine dikkat eden ve düzenli olarak egzersiz yapanlar kısa sürede fazla kilolarından kurtulabilirler. Yani, egzersiz yapmadan, yediğine içtiğine dikkat etmeden sadece korse giyerek zayıflamayı düşünmek büyük bir hayal kırıklığı yaratabilir.


Öte yandan bazı korselerin özellikle bel ve basen kısmında bir miktar incelme sağladığı da kanıtlanmıştır. Ancak bunun için doğru korseyi kullanmak önemlidir. Peki, hangi korseler zayıflatır? Klasik korseler egzersiz ve diyet programları ile zayıflama sağlarken, parafinli korseler diyet-egzersiz yapamayanlar için tavsiye edilmektedir ve çok daha etkilidir. Zayıflamak için korse kullanmayı düşünüyorsanız seçiminizi parafinli ve çelik medikal korselerden yana kullanmanız işinizi kolaylaştırabilir.



Korse Nasıl Kullanılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler
Korseler kullanım amaçlarına göre farklı modellerde tasarlanmış ve farklı kullanım şekillerine sahiptir. Sağlık problemlerinden dolayı korse kullanmanız gerekiyorsa mutlaka doktorunuzun tavsiye ettiği korse çeşidini ve yine doktorunuzun kullanım önerileri dikkate almalısınız.
Kilo problemleri için toparlayıcı korse kullanmak istiyorsanız korseyi 8 saat çıkarmamalı ve gece uyurken mutlaka çıkarıp yerine sporcu korsesi (uyku korsesi olarak da bilinir) takmanız gerekir.
Kullanacağınız korse vücut ölçülerinizden bir beden küçük olmalıdır. Aşırı dar korseler sağlık sorunlarına yol açabilir.
Kullanacağınız ürünün pamuklu olmasına dikkat edin.
Nefes alan özellikte ürünleri tercih edin çünkü terleme sonucu vücudunuzda tahriş ve mantar enfeksiyonları oluşabilir. Bu sebeple kaliteli ürün aldığınızdan emin olun.
Korse kullanırken bol su ve lifli gıdalar tüketmeye de özen gösterin.
Kullanım amacına uygun korse modelleri tercih edin.


Doğum Sonrası Korse Kullanmak Faydalı mı?
Bir çok kadın hamileyken aldığı kilolardan dolayı stres yaşar. Hamilelik sürecinde karın kasları yeterince güçlü değildir ve bu sebeple özellikle karın bölgesinde yağlanmaların olması muhtemeldir. Doğum sonrasında bu yağlardan kurtulmak ve vücudun sarkmasını engellemek için özellikle karın kaslarını güçlendirecek egzersizler yapılmalı aynı zamanda doktorunuzun önereceği bir korse kullanılmalıdır.

Doğum sonrası kullanacağınız korse kaslarınızı fazla sıkmayan, pamuklu dokuya sahip, doğru bedende ve kaliteli olmalıdır. Seçiminizi güvenilir markalardan yana kullanmaya dikkat edin. Korseyi uzun süreli kullanmayın. Çünkü, sürekli korse takmak özellikle bel çevresindeki kasları zayıflatabilir. Kaslarınızı aktif tutacak egzersizlere vakit ayırın.


Doğum sonrası korse kullanmanın faydaları

Doğum sonrası doktor tavsiyesiyle korse kullanmaya başlayabilirsiniz. Sezaryen ile doğum yaptıysanız korse kullanmadan önce dikişlerin iyileşmesini beklemelisiniz; normal doğumlarda ise 1 hafta kadar sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Doğum sonrası korse kullanmanın faydaları ise şu şekildedir:

• Hamilelik sürecinde şişen ve doğum sonrası sarkma olabilecek karnın toparlanmasında korse kullanımı oldukça etkilidir.

• Doğum sonrası hemen egzersize başlanamayacağından korseler bu süreçteki en iyi yardımcılar olabilir.

• Kıyafet altına giyilen korse dışarıdan belli olmaz ve bu durum doğum sonrasında neredeyse dilediğiniz her kıyafeti giymenize olanak tanır. Bu da loğusalık stresinizin azalmasına yardımcı olur.

• Korse, hamilelikte oluşan kilo ve şişkinlikler erirken derinin sarkmasını engeller.


Korse Fiyatları Nedir ve Nereden Alınır?
Korse fiyatları modeline, markasına, kullanım amacına göre farklılık gösterdiğinden net bir fiyat vermek doğru olmaz. Ne tür bir korseye ihtiyacınız olduğuna karar verdikten sonra medikal mağazalardan detaylı fiyat bilgisi alabilirsiniz.

.


Ancak, korse fiyatları genel olarak bütçeyi fazla zorlamayan ve herkesin rahatlıkla alabileceği oranlara sahiptir diyebiliriz. Medikal mağazaların dışında güvenilir online satış siteleri aracılığıyla da korse alabilirsiniz


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar