Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

acura ses yükseltme cihazı yorumları



tüy toplayıcı fırça seti

İŞİTME VE SES YÜKSELTME CİHAZI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Ses yükseltme cihazı alırken nelere dikkat etmeli sorusunu cevaplayabilmek için öncelikle ses yükseltme cihazının ne olduğunu ve işlevini bilmek gerekir. Ses yükseltme cihazı dış ortamda mevcut olan seslerin desibelini yükselterek kulağa ileten bir alettir ve işitme engeli olan hasta bu şekilde duymaya başlar. Cihazın mikrofonu özel olarak tasarlanmış ve en ufak ses basıncını dahi algılayarak hastaya büyük kolaylık sağlamaktadır. Mikrofonun bir diğer işlevi ise gelen ses titreşimlerini ve dalgalarını elektriksel sinyallere dönüştürmektir. Bu dönüşüm sonucu cihazın içindeki hoparlör gelen sinyallerin ölçüsünü yükselterek geri ses dalgasına dönüştürür.

Bu iki aşamalı dönüşüm sonrası ses, kulağa iletilir ve hastamız bu şekilde duymaya ve tınıları hissetmeye başlar. Bu cihaz ile hastaların işitme kaybında gerileme olmaz ancak bu cihazın en büyük özelliği hastaların işitmesini sağlayarak sizlere günlük hayatta pratiklik sağlamasıdır. İşitme cihazları mekanik ve dijital olarak iki türlüdür. Dijital olanında mekanik olanına göre tek fark dijital bir işlemci sahibi olması ve daha hassas bir şekilde sesi kulağa iletmesidir. Ses yükseltme cihazı kullanması konusunda doktorun tavsiyesi gereklidir.

Doktor da genel olarak hastadaki işitme kaybının çok yüksek düzeyde olması ve ne ilaçla ne de ameliyatla bu işitme engelinin ortadan kalkmayacak olması halinde işitme cihazını tavsiye eder. İşitme kaybını ortadan kaldırmak için gerekli ameliyat ve tedavilerin yüksek risk arz etmesi halinde de doktor işitme ve ses yükseltme cihazını hastaya tavsiye eder.

Dijital ve mekanik olmak üzere iki çeşidi olan ses yükseltme cihazı alırken nelere dikkat etmeli konusunda dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan birisi hastanın rahat duyması ve sesin kaliteli şekilde kulağa iletilmesi. Hastanın rahat duyması için dijital olan işitme cihazı daha çok tercih edilmektedir. Mekanik olana göre çok daha kaliteli olarak sesi kulağa iletir. Ses yükseltme ve işitme cihazı alırken işitme kaybının derecesi ve hangi frekanslar arasında işitme kaybı olduğu temel kriter olarak alınmalıdır. Bunun dışında hastalığın cinsi ve derecesi gibi tıbbi faktörleri ve hastanın konuşmayı anlama seviyesi gibi manevi faktörler de cihaz seçiminde etkili olan diğer hususlardır.

 Bütün bunların dışında hastalığın, işitme kaybının hangi kulakta daha fazla olduğu ve cihazın hangi kulağa takılacağı da dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Çift işitme cihazı sesi ve tınıları algılamada ikilik yaratabilir. Bunun için hastanın hangi kulağına cihazı takacağı çok önemlidir. Bunu da genelde doktorun tavsiyesi ve hastanın rahat ettiği kulağı belirler. Anca işitme kaybı hangi kulakta fazlaysa o kulağa takılması genel olarak tavsiye edilir. Bazı doktorlar tek taraflı duymanın zararlı olabileceğini iki kulağa birden takılmasını önerirler ancak bu şekilde takılması halinde cihazların senkronizasyonunun çok iyi ayarlanması gerekir. İşitme cihazının duyma tembelliğine yol açması söz konusu olmadığı gibi takılmaması hastaya daha büyük zaralar verebilir. .

Yorum Gönder

2 Yorumlar