Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Kayısının Faydaları Nelerdir?



tüy toplayıcı fırça seti

Lezzetiyle mevsime göre hazırlanmış meyve tabaklarında muhakkak yerini alan ve oldukça sevilen bir besindir. Şekerli tadı olan kayısının hem günlük şeker ihtiyacını karşılamada hem de anlık olarak açlık hissini ortadan kaldırmada belirgin bir etkisi vardır.

İnsanların ara öğünlerinde abur cubur diye nitelendirilen birtakım atıştırmalıkları tüketmek yerine kayısı tüketmeleri çok daha yararlı olacaktır. Kayısı, sadece doyuruculuğu, lezzeti ve kokusuyla değil aynı zamanda da sağlıklı ve vücuda yararlı oluşuyla da bilinmektedir.


Hatta marketlerde satılan hazır meyve sularının en çok tercih edilenlerinden bir tanesi de kayısı suyudur.

Kayısının Sağlığa Etkileri

1. Cilt Sağlığı
Kayısı içerisinde A, C ve B vitaminlerini bulundurur. Bu yönüyle cilt sağlığı için oldukça yararlıdır. Cildin aşırı yağlanmasını engeller, cilde parlaklık verir, ölü derilerden kurtulmaya yardımcı olur, ciltte canlı, yumuşak ve sağlıklı bir görüntü oluşturur.


2. Kabızlık Sorunu
Kayısı tüketmek kabızlık sorunu yaşayan kişilerde sıklıkla ve ilk olarak başvurulan yöntemlerden biridir. Kayısının kabızlığı giderdiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Kabızlık sorunu yaşayan kişilerin düzenli olarak ve yeterli adette kayısı tüketmesi bu problemi kısa sürede ortadan kaldıracaktır. Çünkü kayısı sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur ve bağırsakların çalışmasını hızlandırır.

Bu yönüyle kilo vermede de etkilidir. Eğer kabızlık problemi yaşıyorsanız ve kayısı ile ilgili herhangi bir alerjik probleminiz ya da başka bir hastalığınız bulunmuyorsa mutlaka bu kabızlık rahatsızlığından kurtulmak için kayısıyı ister yaş isterseniz de kuru olarak

Yorum Gönder

0 Yorumlar