Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Vajina Kokusuna Karşı Önlemler



tüy toplayıcı fırça seti

VAJİNA KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Vajinal koku yada vajina kokusu kadınların hayatında en az bir veya iki kez kendilerinin uğraşmak zorunda olduğu çok yaygın bir sorundur. Vajinal koku bakteri gelişimi, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mantar enfeksiyonları ve kötü yapılması gibi bir takım nedenlerden dolayı olabilir. Eğer sorun bir çeşit enfeksiyon nedeniyle ise, vajinal bölgede kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtiler olabilir. Nedeni her ne olursa olsun vajinal kokunun arkasındaki neden çok utandırıcı olabilir.
Başkaları ile bu sorun hakkında konuşmak için tereddüt verici olmasına rağmen, vajinal kokuyu tedavi etmek için birçok çözüm vardır.

İşte sıralanan sizin için 10 çözüm önerisi...

Sarımsak

Sarımsak başlı başına bir eczanedir. Sarımsak, vajinal kokunun yanısıra vajinal enfeksiyonlar ile başa çıkmaya yardımcı olabilecek çok güçlü doğal bir antibiyotik türüdür. Sarımsak günlük olarak çiğ ya da pişmiş şeklinde tüketilmelidir. Bir bardak sıcak su ile aç karnına bir veya iki çiğ diş sarımsak tüketebilirsiniz. Sarımsakta bulunan antifungal özelliklere sahip bileşenler sayesinde mevcut mantar enfeksiyonu ile mücadele edebilir ve vücudunuzdaki kötü bakterilerden kurtulabilirsiniz.

Bunun dışında yemeklerinize ve salatalarınıza da kullanabilirsiniz. Başka bir seçenek ise bir parça sarımsak alıp birkaç saat vajinada tutmanızdır. Bu da büyük ölçüde kötü vajinal kokuyu hafifletmek için kullanılabilir.
Narenciye

Narenciye gıdalar, vajinal bölgedeki enfeksiyonların tedavisinde etkin olarak kullanılabilir ve kokuları önleyebilir. Yapısında yer alan C vitamini sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücutta bulunan zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Bağışıklık sisteminin daha güçlü olması ise vajinal kokuya neden olan zararlı bakterilere karşı mücadele edilmesini kolaylaştırır. Üzüm, portakal, limon, greyfurt, ananas ve benzeri gibi meyveleri kadınların sıklıkla tüketmesi gerekir. Narenciyeler aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarının her türlüsüne karşı savaşmaya yardımcı olur.

Sonuç olarak, vajinal koku ile başa çıkmaya çalışırken sakin olmak önemlidir. Sadece biraz sabır ve en iyi sonuçları almak için yukarıda belirtilen uygulamalardan sizin için uygun olanı seçin. Eğer istenen sonuçları elde edemiyorsanız hemen bir doktora başvurun.

Su İçin

Vajinal koku ile başa çıkmanın en iyi yollarından birisi bol su içmektir. Su içilmesi genel vücut sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Günlük olarak ortalama sekiz ile on bardak arasında su içiniz. Bu sayede, vücudunuz etkili bir şekilde kötü toksinler ve zararlı bakterilerden kurtulur. Aynı zamanda, su, vajinal koku arkasındaki temel nedenlerinden biri olan vücuttaki fazla şekerin uzaklaştırılmasına da yardımcı olur. Vajinal kokusu kadınlar, ayrıca kafein ve şekerli içeceklerden de kaçınmaları gerekir.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, güçlü antifungal hem de antiseptik özelliklere sahiptir. Çay ağacı yağı alın ve su ile seyreltin. Sonrasında ise bölgeyi bu karışım ile durulayın.

Başka bir seçenek ise üç bardak ile saf elma sirkesi birlikte üç damla çay ağacı yağı banyo suyuna ekleyin ve sonra yarım saat içinde oturun. Bu ilaç, bir hafta üç dört kez tatbik edildiğinde güçlü vajinal kokuya neden olan bakterilerden kurtulmaya yardımcı olacaktır.
Kabartma Tozu

Kabartma tozu vücudunuzdaki pH seviyesini dengelemek için kullanılabilir. PH değeri dengelendikten sonra ise vajinal koku problemi otomatik olarak tedavi edilecektir. Sadece, sıcak bir bardak su içine bir çorba kaşığı kabartma tozu karıştırın ve günde bir kez içiniz.
Yada, banyo suyuna yarım fincan kabartma tozu ekleyebilir ve daha sonra yaklaşık yirmi dakika kadar vajina bölgesini bekletin. Son olarak ise temiz bir havlu ile kurulanın. Bu prosedür, mantar enfeksiyonu ve vajinal kokulara karşı mücadele etmek için etkili bir prosedürdür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar