Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Arabesk geri mi dönüyor? 1 dakikada binlerce kişi tıkladı...



tüy toplayıcı fırça seti

Batsın bu dünya! Hatta bir daha, bir daha batsın...Sibel Can, Zara, Berkay gibi şarkıcılar arabesk albümler çıkardılar. Arabeskin ordinaryüsü Burhan Bayar şarkıları bir albümde toplandı. Barlar, kulüpler arabesk geceleri düzenlemeye başladı. İstanbul Arabesque Project, Ebruli Muharrem gibi arabeski funk ya da rock’la harmayan gruplar altın çağını yaşıyor. Ve son darbe: Eypio’nun ‘Günah Benim’ adlı şarkısı bütün listelerde 1 numara, YouTube’da dakikada 1500 kez dinleniyor.
YOUTUBE’DA 70 MİLYON TIK ALDI
FENOMEN ŞARKININ SAHİBİ EYPİO
Gerçek ismi Abdurrahim Akça. Anne-babası Afganistan göçmeni. Zeytinburnu’nda büyüyor. Evde Farsça ve Türkmence konuşuluyor. Gençliğini Amsterdam’da geçiriyor. İnternet üzerinden yayımlanmış üç albümü, bir de single’ı var. Zaten kemik bir hayran kitlesi vardı ama kasımda piyasaya çıkan ‘Günah Benim’ parçasıyla durum çok başka bir hal aldı.

Her ne kadar “Arabesk değil rap müzik yapıyoruz” dese de şarkının içinde arabesk tınılar olduğunu kabul ediyor: “İçindeki birçok sözü insanlar slogan olarak algıladılar. Çok düz bir parça olmasına rağmen inanılmaz sahiplendiler. ‘Siz bu şarkının içine uyuşturucu mu koydunuz’ diyen bile var. Dakikada 1500, günde 1.5 milyon kez görüntüleniyor. YouTube’un dünya genelinde en çok izlenen 100 videosunun içinde 85 numarayız. Ülkedeki gelir adaletsizliğine vurgu yapmak istedim.”


Ama gel gör ki şarkıyı zengin-fakir fark etmeden herkes dinliyor. Bağcılar’da kahvede de çalıyor, Bodrum’da beach partilerinde de...  ‘Günah Benim’in bu kadar tutulmasında klibin de payı büyük. Siyah-beyaz çekilen klipte eski bir Murat 131 araba başrolde.

Eypio bütün şarkılarının sözlerini kendi yazıyor. Yakında yeni albümü çıkacak. Arkadaşlarıyla ilk konserlerini Gezi’nin yıldönümünde Beyoğlu Jolly Joker’de verdiler. 700 kişilik mekâna 800 kişi girdi. Ama asıl maraton bayramdan sonra. Türkiye’nin her yerine gitmeye niyetliler.

Son olarak neden bu kadar sevildiğini soruyorum kendisine.

“İnsanlar söylemek isteyip de çekindikleri şeyleri birinin söylemesini sahiplendi. Ben doğrudan değil, dolaylı eleştiri yapıyorum, bunu sevdiler. Milli Takım otobüsünde en çok dinlenen şarkı biz olmuşuz. Cem Yılmaz paylaştıktan sonra da çok ivme arttı” diyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar