Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Sebamed Fresh Deodorant Spray Active Yorumları / Alüminyumsuz Deodorant



tüy toplayıcı fırça seti

sebamed-fresh-deodorant-spray-active-yorumlari-aluminyumsuz-deodorant
Sebamed Fresh Deodorant Spray Active Yorumları Aluminyumsuz Deodorant

Sebamed Fresh Deodorant Spray Active, uzun bir süredir kullandığım hatta bitirdiğim halde blogda yazısını geciktirdiğim alüminyumsuz bir deodorant. Bakım meraklıları arasında "alüminyumsuz deodorant" arayışı çok yoğun ama bu deodorantı kullananlar arasında olumsuz yorumlar var olsa da bana göre yeten ve sade etkide bir ürün. Sevilmemesinin büyük nedenlerinden birisi de "teri önlemiyor ve koku problemine de maske olmuyor" yorumları.




sebamed-fresh-deodorant-spray-active-yorumlari-aluminyumsuz-deodorant-blog
Sebamed Fresh Deodorant Spray Active Yorumlari Aluminyumsuz Deodorant

Alüminyum içeren deodorant son zamanlarda kozmetik severlerinin tartışma konusu olmuş durumda. Bilimsel araştırmaların kansere yol açma ihtimaline yol açan kozmetiklerin başında yer alıyor. Benim görüşüm ise bakım ürünlerinde doğru içerikli ürünleri kullanmaktan yana. Zaten blogda da ağırlıklı olarak iyi içerikli ürünlere yer veriyorum. Kullandığım bakımsal ürünlerin çoğu güzel içerikli. Tabii ki arada zararlı içerik görülen kozmetikleri de kullanıyorum. Önemli olan kullanım sürekliliğidir. Eğer yıllarca alüminyum deodorant kullanırsanız mantıken sağlığa zararlı sonuçlar görülebilir. Amaç kötü kokmayı bir nebze bastırmak ve temizlik hissi almaksa hafif ürünleri tercih edebilirsiniz. Sebamed Fresh Deodorant Spray Active yoğun bir koruma ve önleme amacıyla edinmenizi önermem çünkü bu beklentiyle hayal kırıklığına uğramanız kaçınılmaz olur. Ter kokusunu maskeleme konusunda iyi bir yardımcı değil. Teri de önlemiyor. "Peki neden severek kullandın?" derseniz az önlem bana kş/bahar zamanlarında yettiği için. Ağır sıcaklarda yetersiz olduğu aşikar ama özellikle kış/sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde bana gayet yetti. Kullanınca anında tazelenmiş hissini veren kozmetik ürünlerini seviyorum, bunların içeriği konusunda da eminsem daha çok seviyorum. Yaz harici diğer mevsimlerde bunu kullandığım zaman ter kokusu yok oluyor. Kendi kokusu yoğun ve keskin olmadığı için kullandığınız parfümü arka plana almıyor. Bazı deodorantlar arka plana almasını geçin resmen parfümü bastırıyor ve illa kendini ön plana çıkartıyor. Bu da bana kalırsa kişiye gereksiz kokoşluk yüklüyor. Koku karmaşası bana göre değil. Zaten parfüm aşığıyım bir de üstüne kullandığım kozmetiklerin ağır kokusu yüklensin istemiyorum. Daha hafif kokulu kozmetiklerden yanayım, birbirinin üstüne geçmeye çalışınca baya bir panayır, festival havası oluşuyor. Sebamed deodorant spreyin son derece hafif ve taze bir kokusu var.

Sebamed Fresh Deodorant Spray Active Yorumlari Aluminyumsuz Deodorant
Sebamed Fresh Deodorant Spray Active Yorumlari Aluminyumsuz Deodorant

Hem kokusunun tazeliği, hem verdiği his hem de cam şişe olması benim için artı yanları. Giysilerde leke bırakmıyor. Sebamed ekonomik fiyatları bizlere sunmasına rağmen yüzlerce bilimsel testler yaparak güvenilir isimlerden birisi. Bu ürünü içinde "ter bezlerinizin fizyolojik çalışmasını engellemez" ifadesi yer alıyor. Yani ağır kimyasallarla teri durdurma iddiasında bulunmuyor. Kokusunun tazelik hissi ve etkisi benim için yeterli seviyede. Kalıcılık yönü de yoğun olmasa da fena değil. Vücut kokusunu önlemek amacıyla kullanılan madde Triethyl Citrate. Sitrik asit tuzları hiçbir kaynakta zararlı olarak görülmüyor ve bu yüzden de pek çok markada görmeniz mümkün. İrritasyona sebep olmayan alkol çeşitleri de var ama Sebamed hangi alkol çeşidini kullandığını ambalajın arkasında yazmadığı için zararlı sınıfına almak gerek. Alkolsüz olsa daha da iyi olurdu, yine de bende zerre tahrişlik yaratmadığını belirtmek isterim. Kalan diğer içeriklerin zararı yok. Ter önlemede ve koku maskelemede bir Rexona etkisi beklememek gerekir. Rexona deodorantlar daha net koruma veriyor ama eğer içerik olarak biraz daha içinizin rahat etmesini istiyorsanız alüminyumsuz deodorantlara yönelmek daha iyi seçim. Alüminyumsuz deo seçeneklerden birisi de eczanelerde, kozmetik marketlerinde ve pek çok dermokozmetik alışveriş sitelerinde bulabileceğiniz Sebamed. Hafif seçim yapmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz, özellikle kış/bahar zamanları bende işe yarıyor.


- Sebamed Fresh Deodorant Spray Active Içerik -
icerik-sebamed-fresh-deodorant-spray-active-yorumlari-aluminyumsuz-deodorant-ingredients
Sebamed Fresh Deodorant Spray Active Yorumlari Aluminyumsuz icerik

Yorum Gönder

0 Yorumlar