Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Temizlik İpuçları: Tüyleri Giysilerden Kolayca Çıkarmanın 3 Kolay Yolu



tüy toplayıcı fırça seti



Temizlik İpuçları: Tüyleri Giysilerden Kolayca Çıkarmanın 3 Kolay Yolu
Evinizde bir evcil hayvan besliyorsanız kıyafetlerinize tüy yapışmaması da olanaksız değil mi? Özellikle sürekli onlara satılmak ve onlarla oynamak istediğimizde. Bugün sizlere kıyafete yapışan tüyler nasıl temizlenir sorusunun cevabını veren üç farklı yöntem göstereceğim. Üstelik herkesin evde zaten sahip olduğu ya da marketten kolayca satın alabileceği malzemelerle. Siz de en iyi kedi tüyü toplayıcı ne diye merak ediyorsanız ya da internette sürekli kedi kılı nasıl temizlenir sorusunu aratıyorsanız, işte cevabı...

Adım 1: Kedi tüyü temizleme rulosu kullanmak
Rulo, kedi tüyü kıyafetten nasıl temizlenir sorusuna en etkili ve basit yanıtlardan biridir. Tüy toplayıcı ruloyu kıyafetlerinizin üzerinde gezdirerek tüm tüylerden birkaç dakika içinde kurtulabilirsiniz. Bu ruloları herhangi bir markette bulmak oldukça kolay, genellikle temizlik ürünleri reyonunda bulunuyor. 

Adım 2: Bandı değiştirme
Rulonun üzerindeki bandın yapıştırıcısını kaybettiğini ve giysilerden artık tüyleri çıkmadığını fark ettiğinizde, sadece bandın kenarından çekin, bandın kullanılmış olan kısmını atın ve işlemi tekrarlayın.

Adım 3: Koli bandı kullanmak
Bu yöntem de oldukça etkili, ayrıca muhtemelen evinizde bulunan koli bandını kullanacaksınız. Bandı ters şekilde elinizin etrafına dolayın ve yapışkanlı kısmı ile kıyafetlerinizin yüzeyine bastırarak tüyleri temizleyin.

Adım 4: Bandı değiştirme
Bandın yapıştırıcısını kaybettiğini ve artık işe yaramadığını fark ettiğinizde elinizden çıkarıp atın. Elinize aynı şekilde başka bir bant alın ve kumaş üzerinde artık tüy kalmayana kadar işlemi tekrarlayın.

Adım 5: Bulaşık süngeri kullanmak
Kedi ve köpek tüyü temizleme yöntemlerinden bir diğeri ise bulaşık süngeri kullanmak. Yeni bir bulaşık süngerinin yumuşak kısmına su püskürtün ve tüm tüyler alınana kadar kumaşın üzerini silin. Bu yöntemin dezavantajı, kumaşın biraz ıslanacak olması. Bu yüzden temizledikten hemen sonra giysiyi giymeyecekseniz bu yöntemi öneriyorum.

Adım 6: Süngeri temizleme
Süngerin tüyle kaplandığını fark ettiğinizde, süngerin tamamını bol suyla yıkayın ve giysilerinizin üzerinde tüy kalmayıncaya kadar işlemi tekrarlayın.


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar