Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Yaz Öncesi Keşfetmeniz Gereken 5 Cilt Bakım Ürünü



tüy toplayıcı fırça seti

yaz-oncesi-kesfetmeniz-gereken-5-cilt-bakim-urunu


Yaz neredeyse yakınımızda, bu demek oluyor ki cilt bakımında da yaza hazırlayıcı iyileştirmeler yapmalıyız; yaza uygun nemlendiriciler, jeller, serumlar ve tabii ki güneş kremleri artık çekmecelerden çıkıp daha yanı başımızda yerini almaya başlamalı. Özellikle kıştan kurtulan kuru cildi, yazın güneş dozajından önce iyi bir cilt bakımı ile yenilemek gerekir. Yaz üstü bahar güzelliği ile cildi canlandıracak 5 cilt bakım ürünüm şunlar :





yaz-oncesi-kesfetmeniz-gereken-5-cilt-bakim-urunu-kil-maskesi
yaz oncesi kesfetmeniz gereken 5 cilt bakim urunu kil maskesi

Kış mevsiminde en çok görülen cilt bakım sorunu nedir? Matlaşmadır. Matlaşma çoğu cildin ortak kış sorunudur. Bahar zamanlarında güneş yüzünü bizden esirgemedikçe daha çok dışarı çıkmak isteriz. Bu da bol bol D vitamini depoladığımız anlamına gelir. Güzellikte son derece önemli role sahip olan D vitamini aldıkça, cildimiz daha çok ışıldar, matlığı da yerini zamanla canlı görünüme bırakır. Bu evrede doğru ve yoğun cilt bakım ürünleri kullanırsanız cildinizi kış tıkanıklığından temizlersiniz. Bunun için de en iyi çözüm kil maskeleridir. Kil en doğal temizleyicidir, evde kendi maskenizi de hazırlayabilirsiniz. Evde hazırlanabilecek killi cilt maskeleri için atlamamanız gereken husus, kil kurutucu etki vereceğinden içerisine mutlaka yumuşatıcı (gliserin, bal gibi) maddeler de eklemeniz gerektiği. Eğer benim gibi evde uğraşmak size zor geliyorsa hazır maskelerden de faydalanabilirsiniz. Kozmetik piyasasında pahalı ucuz pek çok markanın kil maskesi mevcut. Her "doğalız" diyene inanmayın. Hele ki üretim standartlarını bilmiyorsanız. Marka güvenirliliği çok önemli. Doğal cilt bakım markalarında nerede üretildiğine standart olarak emin olmadığınız isimleri tercih etmemenizi öneririm. Zira cilde zarar vermeniz anlık değil bir süreç halinde de olabilir. Benim önerim Queen Helene markasının siyah noktalarla savaşanlara özel olarak sunduğu Queen Helene Mint Julep Masque kil maskesi. Bir numaralı temizleyici maskem budur. Queen Helene ürünlerini nereden bulabilirim derseniz? Yurt dışı alışverişleri artık sık sık takılmakta, onun yerine Türkiye'den almanızı öneririm. Benim bildiğim bu marka Migros'larda var. Birazcık pahalı ama alınmayacak gibi değil. Çok büyük gramaja sahip olduğu için parasını hak ediyor. Cansız cildi aydınlatmak için güzellik rutininize birkaç sefer kil maskesi uygulamasını ekleyin.

yaz-oncesi-kesfetmeniz-gereken-5-cilt-bakim-urunu-temizleme-jeli


Tahammül edemediğimiz inatçı makyaj artıklarıyla uğraşmak için formüle edilen temizleme jellerinden benim şu ana kadar pek çok beğendiğim marka oldu. Fakat bazı markalar ya içerik değişimine gitti ya da satış noktaları azaldı. Örneğin Good Things markası Gratis'lerde satılıyordu. Tıpkı Amie gibi o da satış değişikliğine gidilmiş. Mağazadaki şube müdürünün yalancısıyım sadece belli Gratis şubelerinde artık yer alacakmış. Bu durum üzücü, çünkü madem bir markanın ithalatını yapıp beğenimize sunuyorsunuz, o halde ona her şubesinden ulaşmalıyız. Ben de buna istinaden temizleme jeli değişikliği yaptım ve online olarak rahatlıkla bulabileceğiniz bir markayı en iyi listeme aldım ki kendisinden dehşet memnun kalarak kullanmıştım. Tam ismi Skin79 Smart Clear All In One Cleansing Gel. Çok memnun kaldığım için rahatlıkla öneriyorum. Skin79 markasının tüm ürünlerinin içeriği iyi olmadığını düşünüyorum ama bu jel bir harika. Çoğu ciltlere de uyabilecek fonksiyonlukta. Çünkü cildi yormadan temizleme kabiliyetine sahip. Kir ve makyajdan arındırılmış daha taze ve daha parlak cilt etkisi vermekte.

yaz-oncesi-kesfetmeniz-gereken-5-cilt-bakim-urunu-peeling


Pul pul görüntüden kurtulmak için hafif yapılı (sert tanecikli olmayan) bir yüz peelingi kullanıyorum. Şu ana kadar kullandıklarım arasında en iyisi ise yıllar önce keşfettiğim ve hala en iyisi saydığım Desert Essence Gentle Face Scrub. Bu markayı genel olarak tüm ürünleriyle beğeniyor olsam da lipbalmı, şampuanı ve peelingi benim için ayrı güzellikte. Çünkü etkilerini seviyorum. Donuk ve kuru pul görüntüsünden ışık hızıyla uzaklaşmak için etkili ve doğal içerikli peelinglere yönelmelisiniz, kimyasalı yoğun olarak değil.

yaz-oncesi-kesfetmeniz-gereken-5-cilt-bakim-urunu-vucut-nemlendirici-kremi


Cilt bakımı sadece yüzden ibaret değil, vücut bakımını da es geçmemeli. Özellikle dirsek, diz gibi bölgeleri daha sık nemlendirmeliyiz. Aşırı doğal olmasa da yine de bazı markalara göre daha iyi içerik veren Kiehl's Creme De Corps gibi hafif yapılı, rahatsızlık hissi vermeyen ve çabuk emilen vücut kremleri kullanabilirsiniz. Çok şükela değil ama hafif yapısı sayesinde hızla emilimi sevginizi kazanmaya aday.

yaz-oncesi-kesfetmeniz-gereken-5-cilt-bakim-urunu-gunes-kremi


Güneş kremi olmazsa olmaz. Belki çok fazla kozmetik dünyasıyla alakalı değilsiniz, belki sadece birkaç ürününüz var ve yıllardır onlar size yetiyor, belki de makyajın renkleri ilginizi çekmiyor ya da zamanınız yok. Sebep ne olursa olsun, bazı temel ürünleri kullanmalısınız. Örneğin saçlarınızı temizlemek için nasıl ki illa bir şampuana, ellerinizi yıkamak için bir sabuna ihtiyacınız var, işte bu kadar gerekli görülen bir ürün daha var ki onsuz uzun süre güneş ışığında durmamak gerek. Güneş kremleri son yıllarda dermatologların tek kalemde önerdiği en gerekli kozmetik ürünü. Yüzde, boyun bölgesinde ve açıkta kalan tüm cilt bölgelerinizde kullanmanız gerekiyor. Güneş kremlerinin ciddi bir özelliği var, belki göz farınızı 5 senedir kullanıyor olabilirsiniz ama güneş kremlerini ister tüpü bitirin ister bitirmeyin atmak zorundasınız. Açılan ve hava alan güneş kremlerine hayır. Çünkü etkisi sıfır, aldığınız kimyasalı cabası. Onun yerine her yıl yenilemeniz gerekiyor. Bir güzellik müptelası bunu çok iyi biliyordur artık ama ben yine de bu kaideyi bir kez daha paylaşmak istedim. Kullandığım güneş ürünlerinde favorim Avene ve Cyréne. Daha hafif yapılı olduğu için Cyréne'i seçiyorum. Cyréne Güneş Kremi Yorumlarım konusundan daha fazlasını öğrenebilirsiniz. Yüzünüzde ve vücudunuzda güneş kremlerini daha da önemseyip kullanmalısınız. 10 sene sonra kırışıklık, lekeler, cilt kararmaları ile boğuşma fantaziniz varsa bilemem tabii!?


Yorum Gönder

0 Yorumlar