Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Garnier Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu ve Kullanımı



tüy toplayıcı fırça seti

garnier-cift-fazli-micellar-kusursuz-makyaj-temizleme-suyu
Garnier Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu

Garnier Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu, son zamanların yeni kozmetik ürünlerinden birisi. Hatta Garnier için misel su trendini en iyi takip eden marka desem yanlış olmaz. Micellar Water yani misel su, makyaj temizlemede hem pratik kullanım sağlaması hem de farklı olmasıyla epey ilgi çekmişe benziyor ki markalar misel suların yeni versiyonlarını güzellik dünyasına sunmaktan geri duramıyor. Garnier ilk olarak Bioderma misel suya ucuz fiyatıyla rakip çıktı. Daha sonra ise farklı çeşitleriyle bu serisini güçlendirdi. Misel su yeniliklerini seviyorum çünkü cilt temizliğinde gerçekten haklı bir pratik zaferleri var. Su geçirmez (waterproof) makyaj ürünlerini bile bir mıknatıs gibi yüzden kolay arındırma iddaisıyla ortaya çıkan  Garnier Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu 'nun, makyaj temizleme zahmetinden sizi ne kadar kurtardığına değineceğim ama öncelikli önemli soru şu; diğer misel makyaj temizleyicilerde yağ yok mu? Bu niye farklı? Öncelikle bu sorularla başlamak istiyorum.




garnier-cift-fazli-micellar-kusursuz-makyaj-temizleme-suyu-yorumlari
Garnier Cift Fazli Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu

Diğer misel temizleyicilerde de yağ var. Zaten kullandığımız çoğu kozmetik ürününde yağ bulunuyor. Hatta "yağsız" denilende dahi yağ var. Kozmetik ürünlerin iddiasını arka içeriklerine göz atarak test edebilirsiniz. Böylece ne kadar doğru olup olmadıklarına kimseye gerek duymadan, mağaza görevlilerine kanmadan, reklamlara aldanmadan kendiniz öğrenebilirsiniz. İçerikler sonuçta tüketiciye veriliyor. Tüketici burada ya kandırılmayı seçer çünkü içerik araştırmasına üşenir ya da bilinçli olur, kullanabileceğini satın alır.


Misel temizleme sularında zaten belirli bir yağ vardı. Garnier bunu biraz da "yağ trendi" ne uymak için yaptı. Yağ trendi ne? Güzellik haberlerine ilginiz var ise bunu zaten biliyor olmalısınız. Son zamanlarda gerek cilt bakımı olsun gerekse saç bakımı olsun bir yağ trendi akımı aldı başını gidiyor. Yağ hissi oluşturmayan saç yağları, cilt bakım yağları, vücut yağları gibi. Bu yağ trendine ilk vesile de meşhur argan yağı popülerliğidir. Garnier ise süper bir marka çalışmasıyla, yağ trendini ve argan yağını, yine son zamanların güçlü trendi olan misel sularla birleştiriyor. Böylece resmen kombo etkisi uyandırıyor, bu etkiyi tek başına düşünmek hata olur. Çünkü hemen ardından iyi bir reklam çalışması, tanıtımlar, siteler, vloglar, bloglar derken ürün global düzeyde patlıyor. Yani aslında diğer temizleyicilerde de yağ var. Ama Garnier bunu ufak bir pazarlama stratejisi ve Argan yağı içeriği ile kendini tekrar pazarlamayı sağlıyor. Açıkçası bu durumdan rahatsız değilim, kozmetik sektörünün gelişmesini merakla takip eden biri olarak bu durum benim ilgi alanıma otomatik olarak giriyor. Bu gelişmeleri seviyorum, hatta bu ilerleme sayesinde misel su olayı keşfedildi. Misel su, önceden güzellik dünyasında hiç olmayan bir formüldü.


Misel temizleme sularının makyajı gerçek anlamda temizlediğine inanmıyorum. Bunu kanıtlamak için en basit ispat; bir damla doğal bitkisel yağ (örneğin saf zeytin yağı veya hindistan cevizi yağı olabilir) ve su ile ıslattığınız pamuk diski, misel sular ile temizlediğinizi düşündüğünüz yüzünüzde biraz gezdirdiğinizde makyaj artıklarının tekrar pamuğa geldiğini görebilirsiniz, özellikle göz makyajı çok zor çıkar. Maskara alırken en siyah, en akmayan, en hacimlendirici, en uzatıcı özelliklerde olmasına karşı koyamıyorsanız, o halde makyajınızı daha da derin temizlemelisiniz. Cilt temizleme, cilt bakımının en çok süre ayrılması gereken bir ritüeli aslında. Evde uğraşmaya mecalim yok, zaten yorgun argın eve kendimi zor atıyorum diyorsanız da yağ fazlı temizleyicilerden yardım alabilirsiniz. Pratik ürün arayışında da Garnier 'in yeni çıkardığı bu sarı ambalajlı temizleyici miseli size epey yardımcı olacaktır.


Garnier Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu, içeriğindeki argan yağı ile hassas ve kuru ciltlerde makyaj temizliğini hedef alıyor. Fakat bunu daha ürünün içeriğine bakmadan, şişeyi açıp koklamakla çürütüyor. Evet argan yağı içerisinde var var olmasına ama bu ürün parfümlü. Parfümlü ürünler de en başta kuru ve hassas ciltlerin düşmanıdır. Eğer bu konuda hassasiyetiniz yüksekse bu notumu dikkate almalısınız. Yalnız söylemeden geçemeyeceğim bir durum var ki, bu parfümdeki mis koku nedir. Ürünün parfümü bu kadar mı güzel olabilir. Kokusu şahane çiçeksi bir parfüm. Ambalajı sade ve sarı renkli olmasıyla enerjik. Ambalajının arkasında ürünün çok güzel detaylı kullanım bilgileri yer verilmiş. Örneğin, "Garnier Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu Benim İçin Uygun mu? Farkı Nedir? Nasıl Kullanılır?" şeklinde bölümler hazırlanarak tüketicinin rahat anlayabileceği sade şekliyle açıklanmış. Şişesi şeffaf olduğu için ürünün ne kadarı kaldı, ne kadarı gitti bakınmanıza gerek kalmıyor. Böyle net ürünler çok daha kullanışlı oluyor. Çift fazlı olduğu için yağlı bir makyaj temizleyici ancak yağı ağırlık hissi oluşturmuyor. Saç bakım ürünlerinden L'oreal Extraordinary Mucizevi Yağ kuru his ile nasıl popüler oldu ise, Garnier 'in bu sarı şişeli ürünü de aynı etkilere sahip, onun kadar kuru hissettiriyor.


  Garnier Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu Nasıl Kullanılır? 

● Kullanmadan önce çift fazın birbiri ile karışması için şişeyi çalkalayın.

● Makyaj pedine bir miktar temizleyici dökün.

● Göz makyajını (Garnier'in önerisi) maskaralar için dikey temizleyerek çıkartın. Yani dairesel ovuşturma veya sağ sol değil, alttan yukarı dikey dikey temizlik. Benim önerim ise pamuğu göz makyajında bir iki dakika bekletmek. Bekleme süresiyle makyaj artıkları çözünmeye başlar. Önemli olan her iki uygulamada da göz çevrenize ultra hassas davranmanız.

● Nasıl ki göz makyajına özel uygulama yapıyorsanız, rujları çıkartmak için de hassas davranın. 

● Yüz makyajını temizlemede aşağıdan yukarı yapın. Bu hem makyaj kirlerinin aşağıya akmamasını hem de yüz için doğru masaj hareketi olduğundan en doğrusu olacaktır.

● Boyunuzu da ihmal etmeyin. Eğer kontür işlemlerini veya doku farkı olmasın diye fondöteninizde kalanları boynunuzda da uyguladıysanız, boyun makyajınızı çıkarmayı unutmayın.


Hassas ciltlerin içeriğinden dolayı rahat rahat kullanmasını önermem, özellikle göz altlarınızı hafiften hafife karıncılandırabilir. O kadar hassas ciltli olmadığım için bende en ufak bir sorun yaratmadı, hatta gerçekten cildim daha nemli daha yumuşak bir görünüm kazandı. Derinlemesine temizlik başarısı ise benim görüşüm şu yönde; klasik misel su temizleyicilerden bariz şekilde fark atıyor. Bu anlamda gerçekten başarılı. Maskaramı, kalıcı rujumu, fondötenimi beklemediğim derecede çözdü ve cildimden sildi attı. Bu bile beni şaşırttı. Evet gerçekten güzel temizliyor. Temizliğini ise hızlıca yapıyor. Bu gerçekten benim hoşuma gitti. Kaç defadır da kullandım, cildimde en ufak bir zarar görmedim. Tüm bunları yaparken o mis kokulu çiçeksi parfümü de buram buram geliyor. Misel sular normalde biraz biraz yapış yapış his bıraktığı için, üzerlerinde her ne kadar "Durulamaya Gerek Yoktur" dese de insanın o yapışlık hissine dayanamayıp durulaması geliyordu. Zaten ben kozmetik temizleyicilerde her zaman cilde en son su değmesinden yanayım. Bu üründe de durulamaya gerek yoktur ibaresi bulunmakta. Diğer misel sulardan farklı olarak cildi yapışkan hissi vermediği için ve nemli bırkatığından dolayı durulama ihtiyacına girmiyorsunuz bile. Bu son aşama tamamen size kalmış. Bana göre ciltte kalıntı kalmasın, su ile durulamak en misi.


garnier-cift-fazli-micellar-kusursuz-makyaj-temizleme-suyu-kullananlar-yorumlari
Garnier Cift Fazli Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu

Benim kişisel kullanım ise; açıkçası ben her gün bu ürünü kullanmam. Çünkü hindistan cevizi yağı gibi saf bitkisel yağlarım varken ve cildim onlara inanılmaz alışmışken bu alışkanlığımı sıfırlamak istemiyorum. Benim için, özellikle kendimi yorgun hissettiğim zamanlarda makyajımı çıkartmada tembel bahaneleri sıralarken yardımcı olacak ve seyahatlerde pratik ürünleri yanımda götürmeyi tercih ederken (boş minik bir şişeye bir miktar koyarak) bu ürünü göz önünde bulunduracağım. Ve tabii o güzel kokusunu tekrar hissetmek için bu ürünü yeniden kullanırım. Yani bir bitkisel yağın çıkardığı doğal bakımı sevdiğim için her zaman bunu kullanırım diyemem. Yine de pratik, kullanışlı, nemlilik hissi vermede iyi, kuru yağ formülü ile ağırlık oluşturmaması yönlerinden artılar topladığını itiraf etmeliyim. Bana göre Garnier'in çıkardığı tüm makyaj temizleyicilerinden açık ara farkla birincisi bu Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu. 400 ml gibi cömert bir miktarı var. Fiyatları da son derece uygun. Şişesinde 400 ml boyutunun 200 kez kullanımı belirtilmiş, bu tamamen sizin makyaj sever yapınızla alakalı. Yani çok makyaj yapan çok temizleyici kullanacağından daha kısa zamanda bitebilir. Ve bitsin de. Makyaj yapıp da temizlememek en kötü cilt alışkanlığıdır. Eğer bahaneler bitmiyorsa, bu kötülüğe artık son verin, hiç değilse ucuz ve pratik bir tanesini edinin. O seçim de rahatlıkla Garnier'in bu sarı şişesi olabilir.

garnier-cift-fazli-micellar-kusursuz-makyaj-temizleme-suyu-yorumlari-blog-kullananlar
garnier cift fazli micellar kusursuz makyaj temizleme suyu yorumlari


* Tanıtım Ürünüdür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar