Widget Recent Post No.

Saç Düzleştirici Tarak

Topuk Çatlakları İçin Doğal Çözüm



tüy toplayıcı fırça seti

Topuk Çatlakları İçin Doğal Çözüm Topuk çatlakları için doğal çözüm, topuk çatlakları için evde neler yapılabilir, bitkisel çözüm önerisi.

Topuk çatlaklarının cinsiyeti bulunmuyor. Hem bayanlarda hem de erkeklerde topuk çatlakları oluşabiliyor. Özellikle bayanlar bu kötü görüntü yüzünden açık sandalet tarzı ayakkabı giymek istemiyorlar. Yazımızda bu çatlaklar için çözüm önerileri sunacağız. Öncelikle bu çatlakların oluşum nedenine bakacak olursak; en büyük neden ev içerisinde sürekli olarak çorap giymeden gezmek olacaktır. Ayrıca banyoda ayaklar için topuk taşı kullanmamak da oluşumu tetikliyor.
http://www.tikucuz.com/n-biotek-ayak-ve-topuk-bakim-kremi.html

Çözüm Önerisi
1 : Çatlakların geçmesi için nem çok önemlidir.
 Bu yüzden yüksek nem içeren krem veya vazelin kullanabilirsiniz. Bu tarz kremleri kullandıktan sonra ayağınızı korumak için çorap giyebilirsiniz.

Bitkisel Çözüm Önerisi : Küçük bir kap içerisine gliserin yağı koyun içerisine de biraz taze sıkılmış limon suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Oluan bu karışımı topuklarınıza sürün ve yine aynı şekilde biraz bekledikten sonra çoraplarınızı giyin. Bu uygulamadan sonra topuklarınızın yumuşadığını ve çatlakların geçtiğini göreceksiniz.

Evde neler yapılabilir?
Elma sirkesi sürebilirsiniz. Eczaneye gittiğinizde derdinizi anlattığınızda size krem verecektir. Bu kremler de vitamin açısından zengin olduğu için topuklarınızı hemen iyileştirecektir. Banyoda topuk taşı kullanmak da oldukça önemlidir. Topuk taşı ölü deriyi üzerinden atarak, derinin yenilenmesini sağlar.

Birnevi peeling görevi görür. Topuk çatlaklarının tekrardan oluşmasını engellemek için neler yapmalıyız?
Topuk çatlakları daha çok yaz aylarında oluşur. Çünkü ayaklar yaz boyunca genelde açıkta olur ve daha çok kirlenir. Bu yüzden gün boyunca kirlenen ayağınızı yatmadan önce yıkayın ve nemlendirici bir krem veya vazelin kullanın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar